sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

Pelasta ihosi pigmenttiläiskiltä

En muista milloinkaan aikaisemmin nähneeni näin varhain keväällä niin paljon pigmenttiläiskiä ja epätasaista ihon väriä, kuin tänä vuonna. Ilmeisesti uv-säteily on ollut poikkeuksellisen voimakasta ja ihmiset ovat ulkoilleet paljon.


Pigmenttiläiskien ehkäisyssä ja hoidossa on tärkeintä suojata iho auringon säteilyltä.


Aurinko aiheuttaa pigmenttiläiskät

Tänä vuonna on myös harvinaisen paljon kyselty, miten pigmenttiläiskät saa pois, mutta minun vastaukset harvoin tyydyttävät kysyjää. Moni haluaisi jonkun äkkinäisen hokkuspokkuskonstin, joka häivyttää läiskät hetkessä ja sitten taas otetaan aurinkoa lisää. 
Näin se ei onnistu, vaan ensimmäinen tehtävä on suojata iho auringon säteiltä. Samalla kertaa ei voi syödä kakkua ja säästää kakkua, vaan pitää valita jompi kumpi. Niin se on tässä pigmenttiläiskäasiassakin. Ei ole mitään konstia poistaa pigmenttiläiskiä ja samalla ruskettaa ihoa. 
Pigmenttiläiskien muodostumisen perusta pitää ymmärtää, ennen kuin niitä lähtee hoitamaan pois. Toinen vaihtoehto on hyväksyä ne ja tasoittaa ihoa meikkivoiteella. Se on ihan yhtä hyvä vaihtoehto, ellei halua nähdä vaivaa kunnolliseen ihon suojaukseen. 
Pigmenttiläiskät alkavat muodostua hormonaalisten muutosten myötä vaihdevuosi-iässä, raskausaikana tai ehkäisyn takia. Estrogeeni vähenee noin nelikymppisenä ja tämä hormonaalinen muutos aiheuttaa sen, ettei ihon melanosyyttisolut jakaannu tasaisesti. 
Nämä ihon väriä eli pigmenttiä muodostavat solut kasautuvat ja jossain kohdissa ihoa niitä ei ole kuin vähän. Ihoon tulee siis vaaleampia ja tummempia kohtia. Kosmetiikalla voidaan vaikuttaa siihen, että melanosyyttisolut jakautuvat tasaisemmin ja saman aikaisesti pitää iho suojata auringolta, jotta solut eivät tummene.


Brightening tuotteet auttavat pigmenttiläiskiin

Tehokkain apu kosmetiikan puolelta tulee iS Clinicalin BRIGHTENING seerumista ja voiteesta. Aamulla ja illalla iholle levitetään 2-4 tippaa BRIGHTENING SERUMia (15ml 89€ ja 30ml 155€), joka on monella tapaa ihoa uudistava. Itse pidän tästä seerumista kovasti, koska se kirkastaa ihon värin ja tekee sileän pinnan. 
Sen kanssa käytetään yövoiteena BRIGHTENING COMPLEXia (169€), joka tukee seerumin pigmenttiä hajottavaa ominaisuutta ja kosteuttaa. Päivävoiteena pitää olla viidenkympin suojalla oleva päivävoide eli ECLIPSE SK50 (54€), jota on värillisenä ja värittömänä. 
Kuorinta on myös tärkeää pigmenttiläiskien hoidossa, koska se kirkastaa ihon väriä. Kuorinta myös auttaa näitä Brightening -tuotteita imeytymään ja vaikuttamaan tehokkaammin. iS Clinicalin uutuus ACTIVE PEEL SYSTEM (109€) tasoittaa ihon väriä näkyvästi ja poistaa hilseilevän harmaan kalvon ihon pinnasta. 
Ellei sinulla ole huolta pigmenttiläiskistä, aurinkosuojavoidetta kannattaa kuitenkin käyttää. Se vähentää ihosyöpäriskiä ja hidastaa ihon rypistymistä sekä vanhenemista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti