maanantai 4. huhtikuuta 2022

Ihonhoito koronan jälkeen

Nyt korona on levinnyt todella voimakkaasti ja yhtenään kuulen tutuilta ja asiakkailta, että heillä on korona. Aina sairastaessa iho kärsii ja en ole aikoihin kirjoittanut näistä flunssan jälkeisistä ihonhoito-ohjeista.


Jos kipeänä ei jaksa juurikaan hoitaa ihoaan, niin hoitosuihke yöpöydällä on helppo vaihtoehto ja sairastamisen jälkeen kunnon tehohoito.


Kuume kuivattaa ihon

Kuumeen syy voi olla tavallinen flunssa tai sitten korona, mutta iho reagoi siihen samalla tavalla. Muutenkaan en ole huomannut, että korona olisi aiheuttanut asiakkaille mitään erityisoireita ihoon. Lehtitietojen mukaan harvinaisissa tapauksissa korona saattaa aiheuttaa ihottumaa, mutta kukaan asiakas ei ole sellaista kertonut ja sehän kuuluu lääketieteen puolelle.
Kuumeessa elimistö yrittää tasoittaa lämpötilaa hikoilulla ja muuten haihduttamalla. Tämä on erityisen kuivattavaa, mikä korppuunnuttaa ihon parissa päivässä. Kipeänä ollessa ihonhoitoa ei jaksa tehdä ja siksikin iho kuivahtaa. Sairaana ollessa on parempi laittaa hoitovoidetta, vaikka ei pesulle jaksaisi mennäkkään. On parempi levitellä voidetta likaiselle iholle pari päivää, kuin lakata voitelemasta kokonaan.
Ehdottomasti paras ihonhoitokonsti sairaana on hoitosuihke. On ihanan virkistävää ja suorastaan helpottavaa suihkutella kuumottavalle iholle hoitosuihketta ja yleensä sen verran jaksaa tehdä. Paras vaihtoehto on Dermalogican ULTRA CALMING MIST (34€), joka rauhoittaa punoittavan kuumottelevaa ihoa ja kosteuttaa.


Tehohoitoa sairastamisen jälkeen

Ei kukaan jaksa kipeänä huolehtia ihostaan ja kaikki energia pitää käyttää parantumiseen. Jälkikäteen voimien palauduttua kannattaa tehdä iholle tehohoitokuuri. Kuume ja elimistön tulehdustila ovat rasittaneet ihosolukkoa todella syvälle ja näiden vaurioituneiden solujen poistuminen hilseilynä jatkuu parikin viikkoa sairauden jälkeen. 
Iho siis reagoi pitkäaikaisella hilseilyllä, joka näkyy kalpean harmaana ihona. Paras olisi tulla heti kasvohoitoon, niin tilanne korjaantuisi kertaheitolla. Ellei pääse kasvohoitoon, kotona kannattaa ottaa käyttöön naamio, kuorinta ja kosteusseerumi. 
Kuorinta on taas kerran avainasemassa ja esimerkiksi DAILY MICROFOLIANTia (51€) voi käyttää joka päivä ja sen jälkeen naamio MULTIVITAMIN POWER RECOVERY MASQUE (58€) voisi vaikuttaa yön ylitse.
Erinomainen kosteusseerumi on Dermalogican uusin CIRCULAR HYDRATION SERUM (79€), joka sisältää runsaasti täyteläistä kosteutta. Se on hiukan paksumpi geeli kuin edeltäjänsä Skin Hydrating Booster, joka oli aika vesimäinen. Circular Hydration Serumia voi käyttää aamulla ja illalla sekä myös silmien ympärille. 
Silmänympärykset ovat yleensä sairastamisen jälkeen pitkään pussillaan ja luomen iho on rohtunut. Kuumeessa silmiä hierotaan ja yskiessä vesi valuu virtanaan, joten silmänympärykset kannattaa tehohoitaa. Dermalogican silmänympärysnaamio STRESS POSITIVE EYE LIFT (57€) on hyvä yöhoito kuiville ja turvonneille silmänympäryksille.


HUOM. Tähtitarjoukset viimeistä päivää tänään maanantaina 4.4.




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti