torstai 21. huhtikuuta 2022

Kirjava iho vanhentaa

Auringon säteilyn voimistuessa vuosi vuodelta sen aiheuttamat pigmenttimuutokset yleistyvät. Näen asiakkaissani, että nykyinen uv-säteily aiheuttaa paljon enemmän kirjavuutta ja pigmenttiläiskiä kuin vielä 80-luvulla. 


Parhaat hoitotulokset pigmenttiläiskiin saadaan aina ennaltaehkäisyllä. Tähtitarjouksena Dermalogican POWERBRIGHT DARK SPOT SERUM NYT 75€ (norm.98€). 


Hormonit ja aurinko aiheuttavat pigmenttiläiskiä

Nykypäivän kuusikymppisistä naisista lähes jokainen on käyttänyt hormonivalmisteita elämänsä aikana. Hormonikorvaushoitoa vaihdevuosiin käytetään vähemmän kuin vielä 90-luvulla, mutta erilaiset hormonaaliset ehkäisyt ovat yleistyneet. 
Hormonikierukka ja e-pillerit aiheuttavat lähes kaikille pigmenttiläiskiä ja epätasaista ihon väriä. Yleensä niiden vaikutus pigmentin kasautumiseen on suurempi kuin hormonikorvaushoitojen. Oma mielipiteeni on, että kirjava epämääräisen värinen iho vanhentaa enemmän kuin rypistyminen. Tämä uv-säteilyn aiheuttama kirjavuus onkin tosi monen asiakkaan huolen aihe.
Tärkein hoito on suojata iho mahdollisimman hyvin, jottei uv-säteily pääse vaikuttamaan pigmenttisoluihin. Hyvin usein käy niin, että uv-säteily kasaa pigmenttisoluja yhteen ihon kohtaan ja se kohta tummenee ja syntyy pigmenttiläiskä. Toisesta ihon kohdasta jää puuttumaan pigmenttisolut ja se kohta onkin vaaleampi kuin normaalisti. Nämä vaaleat läiskät korostavat pigmenttiläiskien tummuutta. 


Estä pigmenttiläiskien syntyminen

Tässä vaiheessa kevättä olisi hyvä aloittaa pigmenttiä hajottavien tehohoitotuotteiden käyttö. Tähtitarjouksena olevan POWERBRIGHT DARK SPOT SERUM NYT 75€ (98€) pigmenttiläiskiä ennaltaehkäisevän ja vaalentavan seerumin käyttö olisi parasta aloittaa juuri nyt. Parhaat hoitotulokset saadaan aina ennaltaehkäisyllä. On paljon helpompaa ehkäistä pigmenttiläiskien syntyminen, kuin vähentää ja poistaa niitä jälkikäteen. Power Bright Dark Spot Serum sopii kaikille ihotyypeille ja se on myös kosteuttava ja hoitava muutenkin. Tätä seerumia suosittelen käytettäväksi aamulla ja illalla. 
Tässä Power Bright -hoitolinjassa on myös POWERBRIGHT MOISTURIZER SK50 (78€) päivävoide, joka myös hajottaa pigmenttiläiskiä ja suojaa ihoa auringolta. Tätä päivävoidetta kannattaa käyttää, jos tietää saavansa kesäisin selkeitä pigmenttiläiskiä.
Tähtitarjouksena on myös iS Clinicalin ECLIPSE SK50 NYT 49€ (59€) päivävoide kaikille ihotyypeille, joka ehkäisee uv-säteilyn haittoja. Se estää myös ihon kirjavuutta, mutta ei erityisesti hajota pigmenttiä niin kuin PowerBright Moisturizer tekee. Tätä Eclipse SK50 voidetta on saatavilla värittömänä ja värillisenä ja tuo beigeen sävytetty tuote tasoittaa ihon kirjavuutta. Selvästi suositumpi nyt onkin tämä värillinen versio, kun se ei ole meikkiväriä ja iho näyttää hyvin luonnolliselta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti