perjantai 22. huhtikuuta 2022

Viimeisimmät lukukokemukseni

Viimeisen reilun kuukauden aikana kirjakokemukseni ovat olleet vähän sekavia, koska Ukrainan sota on vienyt niin paljon vapaa-aikaani. En ole oikein pystynyt keskittymään kirjoihin, kun olen kokenut uutiset ja ajankohtaisohjelmat tärkeimmiksi.



Haen faktatietoa

Samalla, kun olen selaillut Maanpuolustuskorkeakoulun (MPKK) sivuja etsiessäni tietoa Ukrainasta, löysin heidän podcast-sarjansa sotataidoista. Olen siitä aivan innoissani ja en ymmärrä, miksi en ole sitä aikaisemmin huomannut, vaikka se oli tehty jo 2021. Löysin myös muutaman uuden tutkimuksen mitä MPKK:ssa oli tehty. Erityisen innoissani olin tutkimuksesta sota-ajan vakoilutoiminnasta ja sissisodankäynnistä. Jos olette hiukankin kiinnostuneita sotahistoriasta, kannattaa käydä katsomassa näitä opinnäytetöitä ja väitöskirjoja. 
Ennen kuin Ukrainan sota alkoi yritin päivittää tietojani Kiinasta ja Pohjois-Koreasta. Kuuntelin Geoffrey Cain kirjan Totaalinen poliisivaltio, mikä kertoi uiguurien tilanteesta Kiinassa. Se avasi silmäni sille, miten pelottava valtio Kiina on ja miten he tuhoavat omia vähemmistöjään. Kiinassa on menossa kansanmurha uiguureja kohtaan ja Kiinan tietotekniikkaan perustuva valvontajärjestelmä on järkyttävä. Jokaisen uiguurin dna on rekisteröity ja kasvojentunnistusohjelma valvoo heitä jatkuvasti.
Seuraavaksi aion tarttua Catherine Beltonin kirjaan Putinin sisäpiirissä: Kuinka KGB valtasi Venäjän ja kääntyi länttä vastaan. Se onkin aika järkäle ja tietopaketti Venäjästä ja äänikirjana siihen menee yli kaksikymmentä tuntia. Odotan mielenkiinnolla tätä lukukokemusta.


Menneisyyden vaikuttajia

Aivan ihana kirja oli Reetta Hännisen Tulisydän: Maissi Erkon kiihkeä elämä. Maissi Erkko oli Helsingin Sanomien perustajan Eero Erkon vaimo ja Eljas Erkon äiti ja hän oli itsekin vahva vaikuttaja Suomen itsenäistymisen aikoihin. Kirja oli todella mielenkiintoinen kuvaus 1900-luvun alun naisen elämästä. 
Samanlaista lukukokemusta odotan Aura Korppi-Tommolan kirjasta Alli Paasikivi - Eturivin taustavaikuttaja. Tätä kirjaa en ole vielä aloittanut, mutta se on kyllä odottamassa seuraavana.
Muutaman dekkarin olen tässä välissä harpponut läpi, mutta ne eivät tehneet vaikutusta. Luin C.J.Tudorin Paluu pimeästä ja se oli ihan tyhmä. Olen lukenut aikaisemmat Tudorin kirjat ja ne ovat olleet ihan kivoja, mutta tämä oli liian yliluonnollinenkin. Samoin aloitin Samuel Bjørkin kirjaa Susi, mutta se taitaa jäädä kesken. Nykyisin jätän kirjan kesken, jos se ei miellytä, mutta vielä kymmenen vuotta sitten kahlasin huononkin kirjan loppuun. Nykyisin en halua tuhlata aikaani huonoihin kirjoihin. 
Storytelin tilastojen mukaan olen kuunnellut kirjaa 25 tuntia viimeisessä kolmessa viikossa ja lukenut viisi kirjaa. Nyt vasta huomasin tällaisen ominaisuuden, että sieltä voi tarkistaa tilastoja omista lukukokemuksistaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti