tiistai 26. huhtikuuta 2022

Kesällä iho kaipaa kuorintaa

Onneksi talvi on jo ohitettu ja pääsemme kesäelämään ja toivottavasti myös nauttimaan helteestä tai ainakin lämpimistä päivistä. Helteen aiheuttama hikoilu lisää ihon talineritystä ja jotkut aurinkosuojavoiteetkin tuovat iholle rasvaa ja silloin tarvitaan kuorintaa tehostamaan puhdistusta.


Kesällä ihon kuorinnan tarve lisääntyy hikoilun ja aurinkosuojavoiteiden myötä.


Puhdista aurinkosuojavoide kunnolla pois

Dermalogican ja iS Clinicalin aurinkosuojavoiteet ovat erittäin hyvälaatuisia, eivät tuki ihoa ja liukenevat tavalliseen puhdistustuotteeseen. Muiden aurinkosuojavoiteiden raaka-aineet saattavat tukkia huokosia ja ne eivät liukene kunnolla veteen. 
Raaka-ainelista kannattaa tutkia tarkkaan ja jos tuotteessa on mineraaliöljyjä, se ei ole täysin vesiliukoinen. Mineraaliöljy on raaka-ainelistassa nimellä liquid parafin tai mineral oil ja jos se on ihan listan alkupäässä, sitä on paljon. 
Fysikaalisena aurinkosuojana käytetään yleensä titaanioksidia tai sinkkioksidia ja nekin saattavat olla haasteellisia puhdistettavia. Siksi kannattaa lisätä kuorinta-aineen käyttöä, jottei ihoon jää mitään tukkivaa kerrosta pesun jälkeen. 
Tämä mineraaliöljy eli vaseliini on halpa raaka-aine kosmetiikassa, mutta se liukenee huonosti veteen ja tukkii helposti ihoa. Halvemmissa aurinkosuojavoiteissa voi tämä tukkivuus aiheuttaa iholle paljonkin ongelmia. 


Kuorintaa voi käyttää useita kertoja viikossa

Kuluttajat ovat hyvin varovaisia kuorinnan käytössä ja yleensä sitä käytetään aivan liian harvoin. Kesällä kuorintaa kannattaa ehdottomasti lisätä, koska aurinkokin nopeuttaa solukuolemaa ja ihoon kertyy hilseilyä paljon enemmän.
Tunnetuin kuorinta-aine on Dermalogican jauhemainen DAILY MICROFOLIANT (51€) ja sitä voi käyttää kesällä vaikka päivittäin. Tämä kuorinta on helppo sekä nopea käyttää ja siksikin se on tosi suosittu. Tehokkaampi kuorinta-aine Dermalogicalta on MULTIVITAMIN THERMAFOLIANT (58€) ja sitä voi käyttää Daily Microfoliantin rinnalla pari kertaa viikossa. Puhdistustuotteista hiukan kuorivia ovat iS Clinicalin CLEANSING COMPLEX (55€) ja Dermalogican DAILY GLYCOLIC CLEANSER (150ml 36€ ja 295ml 57€) ja niitä voi käyttää päivittäinkin. 
Ihan omaa luokkaansa kuorivana tuotteena on iS Clinicalin ACTIVE PEEL SYSTEM (109€), joka on puhdistavakin, mutta ennen kaikkea kiinteyttävä ja kirkastava. Active Peel Systemin lappusia voi käyttää joka toinen ilta. Kesä ja kuorinta kuuluu yhteen ja kannattaa ehdottomasti hankkia kesäksi omalle ihotyypille sopiva kuorinta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti