sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Kissamaista pääsiäistä!

Voisin välillä kertoa meidän perhe-elämästä ja kotioloistani kahden viisitoistavuotiaan veljeksen ja kaksivuotiaan höppänän kanssa. Etsimme kovasti Vinskille leikkikavereita ja jos jostain löytyisi kaksi poikapentua, kertokaa heti. 



Hyvää synttäriä!

Vinski eli Winston Churchill täyttää 2 vuotta 20.4. joka minun on helppo muistaa, koska se on Hitlerin syntymäpäivä. On Hitlerille ihan oikein, että juhlimme Winston Churchillia hänen syntymäpäivänään ja olkoon se kosto hänelle. Vinski on vähän reppana, kun sillä ei ole ikäisiään leikkikavereita ja seurana on vain vanhat pojat. Olemme päättäneet ottaa sille kaksi kaveria yhtäaikaa, joilla on seuraa toisistaan ja sitten ne jaksavat leikkiä myös Vinskin kanssa. Uusilla kissoilla on jo nimikin, kun ne vaan jostain löytyisivät. Nimet ovat Allu Aleksei Navaljyin mukaan ja Vote Volodomyr Zelenskyin mukaan tai voi tuo Vote tulla myös sanoista voitto tai victory, koska toivon Ukrainan voittoa. Joka tapauksessa etsimme Vinskille kaveriksi Allua ja Votea.

Vanhat pojat Jösse eli Gösta Sundqvist ja Valtsu eli Valo Nihtilä ovat sopeutuneet Vinskiin ihan ihmeteltävän hyvin. Valtsusta on tullut Vinskin idoli ja se juosta höpsöttää Valtsun perässä koko ajan. Kovaa kuria vanhat pojat ovat pitäneet ja eivät anna Vinskin hyppiä nenille. Ilmeisesti vuosi sitten Vinski yritti jotain vallankumousta ja luuli ottavansa pomon paikan. En tiedä mitä oikein tapahtui, mutta uhittelu loppui ja Valtsu näytti kaapin paikan. 

Jössestä on tullut heiveröinen vanhus, kun sydämen vajaatoiminta on sitä laihduttanut. Lääkitystä emme pystyneet sille antamaan, kun Jösse oksensi kaikki aina pois. Onneksi Jösse ei vaikuta mitenkään kivuliaalta tai huonovointiselta, vaikka väsynyt onkin. Se elelee omaa elämäänsä ilmeisen tyytyväisenä ja vielä ruoka maistuu ja kuulokin toimii, koska paikalle juostaan heti, kun jääkaapin ovi käy. Ilmeisesti Vinskille on annettu joku opetus myös ruokailutavoista, koska Jösse saa rauhassa syödä ja Vinski odottaa kiltisti omaa ruokaansa. Raksujahan meillä on aina esillä, jos jollekin iskee nälkä, vaikka yöllä.


Ihailtu isoveli

On hauskaa seurata, kun Vinski on ottanut Valtsun esikuvakseen. Kaiken se touhuaa Valtsun perässä ja nukkuu yönsä sen kanssa. Nukkumajärjestys on hiukan outo, koska Vinski nukkuu Valtsun päällä, eikä vieressä. Yöllä vessareissulla tarkistan poikien nukkumisen ja yleensä Valtsu nukkuu omassa korituolissaan ihan tajuttomana. Vinski on asettunut sen päälle ja kierii onnellisena mahaansa keikutellen Valtsun päällä. Välillä on ollut pakko tarkistaa hengittääkö Valtsu edes siellä alla, mutta kyllä se ihan tyytyväiseltä vaikuttaa. 
Vinskin leikit vaikuttavat vähän säälittäviltä, kun leluina ovat repaleiset pahvilaatikot ja roskista kaivetut paperin palat. Vinski on varsinainen roskisdyykkari ja kaikki kylppärienkin roskikset pitää tiukasti teljetä kaappiin. Ellei näin ole tehnyt, Vinski ottaa yön aikan roskapussin ämpäristä ja tyhjentää sen kokonaan ja levittää roskat pitkin lattiaa. 
Viime viikolla kävi paha vahinko, mutta onneksi olimme kotona. Joka ilta yhdeksän uutisten aikaan Vinski leikkii keittiössä pahvilaatikkojensa ja papereidensa kanssa. Jossain vaiheessa tajusin sen säntäilevän paniikissa ja menin katsomaan. Se oli ottanut tyhjän Prisman paperikassin ja työntänyt päänsä sen sankaan ja kassi tietysti seurasi, kun Vinski juoksi paniikissa sinne tänne. Teimme töitä, että se edes antoi ottaa kiinni ja saimme kassin revittyä pois. Poikaparka säikähti niin, että vetäytyi saunan parven alle hiljaa nököttämään. Onneksi se oli yön aikana kiivennyt paikalleen Valtsun päälle ja kai siinä turvallisessa paikassa kauhu unohtui.

Hyvää pääsiäistä kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti