torstai 5. toukokuuta 2022

Äiti on maailman kaunein ihminen

Näin äitienpäivän läheisyydessä keskustelen usein asiakkaiden kanssa heidän äitiensä ihonhoitotottumuksista ja siitä, mitä neuvoja he ovat äideiltään saaneet. Kosmetologin on vaikea kumota niitä oppeja ihonhoidosta, mitä äiti on antanut.


Ihana lahja äidille on lahjakortti kauneushoitolaan.


Täysin rypytön äiti

Olen koko työelämäni ajan huomannut sen, miten suuresti osa ihmisistä ihailee omaa äitiään. Äiti on jopa hiukan nostettu jalustalle ja äidin antamia ihonhoito-ohjeita ei kosmetologi voi muuttaa. Minulle on kymmeniä kertoja kerrottu, miten oma äiti tai mummo oli kaunis ja täysin rypytön vielä kahdeksankymppisenä, vaikka ei hoitanut ihoaan mitenkään. Viime vuosituhannella ihmiset toivat rakkaastaan valokuvan todisteeksi rypyttömästä vanhuksesta ja nykyisen se näytetään kännykästä. Tässä kohtaa tajuan aina selvästi, että kauneus on katsojan silmissä. Minä näen ihan normaalisti rypistyneen ikäihmisen, mutta tyttären silmissä kuvassa on täysin rypytön nainen.
Tällainen rypyttömyyshän on käytännössä mahdottomuus, koska jokaisen iho rypistyy. Rakastavin silmin noita ryppyjä ei huomata ja se osoittaakin, ettei niillä rypyillä ole merkitystä. Toivoisinkin, että ihmiset olisivat yhtä armollisia itselleenkin. Itseäkin pitää katsoa rakastavin ja hyväksyvin silmin ja ymmärtää olevansa kokonaisuus, eikä vain rypistynyt otsa tai veltostunut kaula.


Hoidettu ryppy on kauniimpi kuin hoitamaton

En koskaan halua antaa asiakkaille vääriä toiveita kasvohoitojen ja hoitotuotteiden tehosta. Minulla on käytössä tehokkain turvallinen ”ryppyhoito” eli DERMATUDE-KASVOHOITO (170€), mutta mitään ihmeitä silläkään ei voi tehdä. 
Hyvällä hoidolla asiakas näyttää nuorekkaalta ja hiukan ikäänsä nuoremmalta, mutta ei kasvohoito poista pariakymmentä vuotta iästä. Siihen tarvitaan plastiikkakirurgiaa ja silloin hintakin on jo aivan toinen ja leikkaukset ovat aina riski.
Se on muistettava aina, että hyvin hoidettu ryppy ja iho on aina kauniimpi kuin hoitamaton. Vääjäämätöntä on kuitenkin alistua siihen, että me kaikki vanhenemme. Ellei sitä hyväksy on edessä vaikeuksia. Ikä tuo paljon hyvääkin. Mitä ulkonäössä menettää sen viisaudessa voittaa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti