maanantai 23. toukokuuta 2022

Kasvohoidot tehdään tietyn kaavan mukaan

Harvoin asiakas tulee ajatelleeksi, että kaikki kasvohoidot tehdään tietyn kaavan mukaan, eikä kosmetologi huitele menemään vain oman fiiliksensä pohjalta. Kasvohoitoihin tehdään samaan tapaan kuin ruokiin resepti, jota tarkasti noudatetaan.


Kasvohoidot etenevät tietyssä järjestyksessä, mutta käytettävät aineet valitsen vastaamaan asiakkaan sen hetkisiä tarpeita.


Kasvohoidossa on monta vaihetta

Kasvohoidot etenevät tietyssä järjestyksessä ja aina aloitetaan puhdistuksella ja kuorinnalla. Hätäisemmät asiakkaat ehtivät siinä vaiheessa jo kysymään, eikö hoitoon kuulu hierontaa ollenkaan. Hieronta on hoitotuotteiden imeyttämisvaihe, eikä sitä kannata tehdä, ellei iho ole ensin puhdistettu.
Puhdistava vaihe avaa huokoset, lämmittää ihon ja valmistelee ihosolukon ottamaan vastaan seuraavat hoitotuotteet. Tuo tapa puhdistaa ja kuoria valitaan ihotyypin ja kasvohoidon tarkoituksen mukaan. Itse sekoitan kaikki aineet jokaiselle asiakkaalle erikseen ja silloin hoito on aina täsmähoito asiakkaan juuri sen hetkisten tarpeiden mukaan. 
Samalla, kun kasvohoito etenee, kosmetologi kellottaa ajan käyttöä koko ajan ja vähemmän kokeneet tekevät sen ajastuksella. Itselläni aikatalu on niin selkäytimessä, että en paljoakaan kelloa vilkuile pysyäkseni aikataulussa. Hoitolaitteissa on yleensä ajastin, joka sammuttaa kojeen automaattisesti, kun hoitoaika on täynnä. 
Tiedän, että moni kosmetologi kokee stressaavaksi, kun työpäivä on jatkuvaa kellottamista ja minuuttipeliä. Työ on tehtävä tietyssä aikataulussa ja asiakas on saatava ulos siinä ajassa, mitä hän on maksanut. 
Tunnin hoitoon ei voi käyttää puoltatoista tuntia, koska se vähentää työtuloja. Kasvohoito on tehtävä tehokkaasti jokainen minuutti asiakkaan hyväksi käyttäen, koska siitä asiakas maksaa ja hänen pitää saada vastine rahalleen.


Kasvohieronta etenee kaavan mukaan

Kasvohieronnassa on aina tietty hierontakaava, minkä mukaan edetään. Tämä kaava takaa sen, että joka kohta kasvoissa tulee käsiteltyä ja verenkierron ja aineenvaihdunnan suunnat huomioidaan. Joskus asiakas neuvoo, että ota nyt tuolta enemmän tai älä koske tähän kohtaan. Näin ei voi hyppiä, vaan kaava on kuin koreografia, mikä etenee määrättyyn tahtiin, jotta saadaan hyvä lopputulos. 
Itselleni tämä kasvohierontavaihe on tärkeä, koska hyvin tehty kasvohieronta vaikuttaa koko elimistöön. Pidän myös tärkeänä, että kasvohoito on rentouttava, stressiä poistava ja tuottaa mielihyvää. Nämä tavoitteet saavutetaan harkitusti tehdyllä kasvohieronnalla. 
Kasvohieronnan päätarkoitus on imeyttää tehoaineet ja vilkastuttaa ihon toiminta ja sitä vaikutusta voidaan lisätä jollain hoitolaitteella. Nanolift-laite ja Dermatude-menetelmä ovat myös yksi vaihe tässä tehoaineiden imeyttämisessä ja ihon toiminnan elvytyksessä.
Kasvohoito lopetetaan aina naamioon, joka viimeistelee hoidon. Naamio sulkee huokoset ja imeyttää loput tehoaineet syvempiin kudoksiin. Naamiolla on myös paljon muita vaikutuksia, mutta aina se käytetään kasvohoidon lopussa.
Eri hoitosarjoilla on käytössä omat kasvohoitomenetelmänsä, mutta nykyisin minä teen lähes kaikki hoitokaavat itse, mikä on hyvin harvinaista. Nanolif-kasvohoidon (124€) olen suunnitellut itse ja se on hoitolani suosituin hoito. Dermatude-kasvohoito (170€) on melkein yhtä suosittu kuin Nanolift ja siinä noudatetaan selkeää hoitokaavaa, mikä on käytössä kansainvälisesti. 
Näiden kasvohoitokaavojen lisäksi hoitoa täsmäytetään asiakkaan ihotyypin ja tarpeen mukaan. En ole enää vuosikymmeniin noudattanut orjallisesti jotain määrättyä systeemiä, vaan mukautan aina kasvohoidon ja käytetyt aineet myös Suomen säätilan mukaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti