perjantai 13. toukokuuta 2022

Ehkäise couperosa ja ruusufinni

Tyypillinen suomalaisten ongelma on couperosa eli laajentuneet pintaverisuonet ja niiden syntysyy on lämmönvaihtelut. Aurinko, ilmansaasteet ja katupöly pahentavat couperosaa ja siitä saattaa muodostua ihotauti nimeltä ruusufinni eli acne rosacea.


Dermalogican UltraCalming -hoitolinjan tarkoituksena on vahvistaa herkistynyttä punoittavaa ja couperoottista ihoa.


Vahvista ihon omaa suojaa

Hyvällä ihonhoidolla ja oikeilla kotihoitotuotteilla pystyy hyvin paljon ehkäisemään couperosan syntyä ja rauhoittamaan jo syntynyttä couperosaa. Ihonhoidon laiminlyönti on yksi syy ihon punoitukseen, kuumotukseen ja pintaverisuonten laajentumiseen.
Pelkkää perimää ei couperosasta voi syyttää, vaikka se tuleekin helpommin ohuelle ja kuivalle iholle. Pitämällä ihon oman suojabarriäärin kunnossa pintaverisuonet pysyvät paremmin suojassa, eivätkä ne laajene niin helposti. Ihon punoitus kertoo myös suojakerroksen pettämisestä ja helposti punoittavalle iholle alkaa couperosaa syntymään.
Dermalogicalla on UltraCalming -hoitolinja, jonka tarkoituksena on vahvistaa herkistynyttä punoittavaa ja couperoottista ihoa. Ultra Calming linjan suosikkituote on Calm Water Gel (46€) eli vesivoide, joka on erittäin pidetty kosteusvoide. Calm Water Gel on nimensä mukaisesti geelimäistä ja se muuttuu iholle levitettäessä lähes vesimäiseksi nesteeksi. 
Couperosaa rauhoittava seerumi UltraCalming Serum Concentrate (58€) on erittäin hyvä yhdistelmä Calm Water Gelin kanssa. Kaikki, jotka ovat huolissaan ihonsa punoituksesta ja couperosan lisääntymisestä voivat ottaa käyttöön tämän seerumi & hoitovoide yhdistelmän ja käyttää sitä aamulla sekä illalla. Nekin, jotka eivät yleensä pidä voiteista ja pelkäävät niiden rasvaisuutta, ihastuvat tähän seerumiin ja vesivoiteeseen.


Ruusufinni on ihon tulehdustila

Taas kerran korostan sitä, ettei kosmeettisilla aineilla tai kasvohoidoilla pysty parantamaan ruusufinniä, eikä tällaisiin väitteisiin pidä uskoa. Akuutissa vaiheessa olevaan ruusufinniin tehoavat ainoastaan ihotautilääkärin määräämät antibiootit ja lääkevoiteet. 
Minua harmittaa se, miten paljon kuluttajille markkinoidaan luontaistuotteita ja ties mitä mömmöjä poistamaan ruusufinniä, mutta niistä ei ole tehoa. Harmillisen usein myös kosmetologit sekoittavat tavalliset finnit ja rasvoittumisen ruusufinniin.
Ruusufinni-ihottumasta kärsivien kannattaa ehdottomasti käydä työnsä osaavalla kosmetologilla kasvohoidossa ja muutenkin hoitaa ihonsa hyvin. Tasapainoinen hyvin hoidettu iho ei ole niin altis ruusufinnille ja iho pysyy terveenä ja tasaisena. 
Vakiokosmetologi osaa neuvoa, milloin kannattaa aloittaa antibioottikuuri ja miten punoitusta ja finnireaktiota peitetään. iS Clinicalin Pro-Heal Serum (15ml 113€ ja 30ml 183€) on ainoita kosmeettisia tuotteita, jolla on vaikutusta ruusufinniin sen alkuvaiheessa. Moni asiakkaani on oppinut taiteilemaan ruusufinninsä kanssa ja he ottavat heti käyttöön Pro-Heal Serumin, kun ensimmäiset näpyt nousevat esiin. Yleensä ihottuma rauhoittuu, eikä vahvistu pahemmaksi ihotulehdukseksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti