keskiviikko 18. toukokuuta 2022

Herkkyys ihossa ja ihmisessä

Yksi mysteeri monen muun lisäksi monivuotisessa ihmisten kohtaamisessani on asiakkaiden suhtautuminen allergioihin ja ihon herkkyyteen. Olen karvaastikin kokenut sen, etteivät kaikki halua apua ihon herkistymisreaktioihin, vaan he haluavat pitää allergiansa.



Herkkä hipiä

Jos ihmiseltä kysyy, millainen ihotyyppi sinulla on, vastaus on lähes aina, että herkkä iho. Sitten, kun asiaa selvittelee, käy ilmi, ettei kasvojen iho kestä rajua käsittelyä. Muistan kerran asiakkaan, joka kuori ihonsa hammasharjalla hangaten ja ihmetteli, kuinka herkkä iho on, kun se punoittaa. 
On ihan normaalia, että iho ilmoittaa punoituksella, kuumotuksella ja turvotuksella, ettei se voi hyvin. Jos ihossa kohtaa nämä reaktiot, pitää miettiä, onko ihoa kohdeltu väärin tai käytetty ainetta, jota ihon ei pitäisikään sietää vai onko reaktio epänormaali. 
Voin sanoa, että yksi erityisosaamiseni alue on atooppinen iho ja erilaiset ihottumat. Minulla on ollut kymmeniä vuosia vakioasiakkaina atoopikkoja, joiden iho on pysynyt ehjänä hyvän yhteistyön avulla. Allergioihin törmään enää hyvin harvoin, koska tekemäni hoidot ja käyttämäni hoitotuotteet eivät ole aiheuttaneet mitään reaktioita pariinkymmeneen vuoteen. Muutenkin kosmetiikan aiheuttamat allergiat ja herkistymiset ovat hyvin harvinaisia. 
Kuitenkin kosmetiikka-allergioita on ja en mitenkään vähättele niistä kärsiviä, vaan tilanne on todella ikävä. Hyvin usein lievä herkistyminen on monen asian summa ja lähes jokainen kokee elämänsä aikana jonkun tuotteen aiheuttaman ihoreaktion. Yleensä kyse on useamman asian yhteisvaikutuksesta ja toisella kerralla tuote ei enää samaa reaktiota aiheuta. 

Allergioista on vähän tietoa

Yleensä kuluttajilla on hyvin vähän tietoa allergioista ja moni asia perustuu epäluuloon ja väärin käsityksiin. Monen ihmisen kohdalla pystyisin ammattitaidollani häntä auttamaan, mutta apuni torjutaan. Yleensä torjumiseen liittyy myös loukkaava käytös, ihan kuin asiakkaan herkistymiset olisivat minun vikani. Tietysti on paljon asiakkaita, jotka ottavat vastaan asiallista tietoa ja joiden kanssa pystyy yhteistyöllä etsimään syitä herkkyysreaktioihin.
Aika usein törmään herkkyyksiin niin, että uusi asiakas tulee luokseni jonkun tuttunsa kehoituksesta, kun hänellä on ollut pitkään ongelmia ihonhoitotuotteiden kanssa. Yleensä lopputuloksena on, että jo ensimmäinen kasvohoito ja minun perusteellinen perehtymiseni asiaan saa ihon rauhoittumaan ja sopivat kotihoitotuotteet löytyvät heti. 
En edes muista, miten monta vuotta siitä on, että olisin tehnyt väärän valinnan jonkun hoitotuotteen kohdalla ja se olisi pitänyt vaihtaa toiseen. Tällainen tilanne on viimeksi ollut viime vuosisadalla. Yleensä siis noudattamalla neuvojani iho voi hyvin ja kotihoito on helppoa.
Toisenlainen kokemus on näistä asiakkaista, jotka ovat tiukasti päättäneet olla allergisia määrätylle aineelle, mutta heillä ei ole siihen mitään perusteluja. Silloin on ihan turha edes yrittää ihmistä auttaa, jos hän jo ovelta ilmoittaa voitonriemuisena olevansa yliherkkä jollekin aineelle. Varmaan paljolti on kyse siitä, ettei ammattikuntaani arvosteta ja tähän on syynä alalla toimivat kouluttamattomat yrittäjät. Kuitenkin kyse on myös jostain muustakin, jota en ole itselleni pystynyt selvittämään. Ihminen tarvitsee tämän allergiansa jonkun muun asian takia, eikä hän halua siihen mitään apua.



Tähtitarjoukset 30.5. asti:




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti