keskiviikko 4. toukokuuta 2022

Takuulla tuoretta!

Hyvin usein asiakkaat kysyvät, miten pitkään tuotteet ovat hoitolassa seisseet ja eihän ne ole pilaantuneita. Ilmeisesti kosmetiikkaa verrataan jotenkin ruokatavaroihin ja niiden säilyvyydestä ja pilaantumisesta ollaan erittäin kiinnostuneita.


Aurinkosuojallisen voiteen teho heikkenee, jos se on avattuna useita kuukausia.


Kosmetiikan pilaantuminen on harvinaista

Minun näkökulmasta kosmetiikan pilaantuminen on ongelma, johon en törmää juuri koskaan. En edes muistaisi koko asiaa, ellen puhuisi siitä asiakkaiden kanssa niin usein. Nykyisin verkkokauppa-asiakkaat kyselevät eniten, miten kauan tuotteet ovat hyllyssäni seisseet. Ilmeisesti ihmisillä on kokemus pilaantuneesta kosmetiikasta, kun sitä osataan niin usein kysyä.
Nykyisin ongelma on lähes päinvastainen. Tilausten saapuminen on ollut viimeiset pari vuotta sen verran hidasta, etteivät tuotteet edes ehdi hyllyyn, vaan siirrän ne suoraan maahantuojan laatikosta verkkopaketteihin. Olen varma, ettei tämän tuoreempaa kosmetiikkaa saa mistään muualta kuin minun hoitolastani ja verkkokaupastani. 
Muistutan myös, että tuotteiden seisottaminen hyllyssä on yrittäjälle erittäin kallista ja varaston arvo eli hyllyssä seisova tavara pitää saada mahdollisimman pieneksi. Arvelisin, että tuotteet seisovat hyllyssäni keskimäärin 2-3 viikkoa. Isojen tavaratalojen kosmetiikkaosastoilla tuotteiden kiertonopeus on 5-8 kuukautta eli minulta ostetut tuotteet ovat supertuoreita verrattuna tavarataloihin. 
Valitettavasti asiakkailla on ihan päinvastainen mielikuva ja voihan tietysti olla, että joissain hoitoloissa tavarat seisovat hyllyissä pitkään. 


Aurinkosuojavoiteen teho voi haihtua

Ainoastaan uv-suojallisissa tuotteissa on päivämäärät, mutta se EI OLE viimeinen myyntipäivä. Päivämäärä kertoo viimeisen käyttöönottopäivän, josta tuote on vielä priimakunnossa 6-12 kuukautta. Pilaantunut kosmetiikka ei ole millään tavalla vaarallista iholle, mutta sen vaikutusaineet ovat haihtuneet. Yleensä pilaantunut kosmetiikka myös haisee niin pahalle, ettei sitä halua käyttää. Tuotteissa olevat rasva-aineet härskiintyvät ja siksi pilaantunut voide haisee härskiintyneelle voille. 
Aurinkosuojavoiteiden kanssa pitää olla hiukan tarkkana, jos tuote on ollut pitkään avattuna. Viime kesänä avattu voide ei ehkä tänä kesänä suojaa enää yhtä hyvin kuin suojakertoimessa luvataan. Mitään varmaa tutkimusta ei ole tehty, miten paljon suojakerroin vähenee talven aikana, mutta mikään valtava pudotus se ei ole. 
Luulisin, että viidenkympin suojakerroin haihtuu talven aika noin neljäänkymppiin. Suojakertoimen vähetessä voidetta voi käyttää kosteusvoiteena ja lisätä vielä sen päälle esimerkiksi suojakertoimellista meikkiä.
Johtopäätöksenä voi tehdä, että jos haluatte mahdollisimman tuoretta kosmetiikkaa, se kannattaa ostaa minun hoitolasta tai verkkokaupasta! :)


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!

2 kommenttia:

 1. Oon kyllä ostanut tarjoustuotteita, jotka kotona oon huomannut tuoksusta pilaantuneeksi. Vein purkit takaisin ja sain kyllä rahani takaisin. Toinen oli pieni kemppari maalaiskunnassa ja toinen kaupungin suurin liike Pohjanmaalla. Mutta ei oo kyllä tullut mieleen kysellä kauanko tuotteet sinulla viihtyy hyllyssä, oon arvannut, että ei kauan😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi14:27

   Kiitos kommentistasi. Olet kyllä ihan oikeassa, että kuluttajan kannattaa olla tarkkana kosmetiikkaostoksilla tuotteiden pilaantumisesta. Itselleni se on vaan hämmästymisen aihe, kun tuotteet ei välillä edes ehdi hyllyyn asti. Ymmärrän kyllä yrityksiä joissa on hyvin laaja valikoima eikä sisäänosto ole täysin hallussa kiertonopeus saattaa olla liian pitkä.
   Olen nyt treenannut yli 40-vuotta sisäänostoa niin jo olisi ihme ellen vieläkään osaisi pitää yllä tehokasta varaston kiertonopeutta:).

   Inkeri

   Poista