sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Ärtyneen silmänympäryksen hoito

Itselleni kävi ärsyttävä vahinko silmäluomien kanssa. Olin viikonloppureissussa ja unohdin silmänympärysvoiteen kotiin ja kotiin tullessani aloin koekäyttämään erään uutuussarjan silmänympärysvoidetta. Tuloksena oli katastrofi. 


Herkkä ja ohut silmänympärysiho poikkeaa muusta ihosta ja tarvitsee siitä syystä erityiset hoitotuotteet. 


Kutina ja kirvely silmienympärillä

Silmänympärysiho reagoi hyvin herkästi, koska se on aivan erilaista ihoa, kuin kasvojen muu iho. Silmän ympärillä on yksi ihosolukerros vähemmän, kuin muualla kasvoilla, eikä siinä ole hiki- tai talirauhasia. Tästä syystä silmänympärysvoidetta tarvitaan, koska se on pienimolekyylistä ja kykenee imeytymään ohueen ihoon. 
Näiden ominaisuuksien vuoksi silmänympärys reagoi ensimmäisenä kaikkeen ärsytykseen. Siihen tulee ensimmäisenä atooppista ihottumaa ja allerginen ihottuma alkaa usein silmän ympäriltä. On hyvin tyypillistä, että hiustenhoitotuotteiden aiheuttama ärsytysreaktio näkyy ensimmäisenä juuri silmänympärysihottumana. 
Olen superkuivaihoinen, mutta en yleensä atooppinen, mutta kuitenkin olen elämäni aikana kokenut pariin kertaan kuivuudesta ärtyneet silmäluomet. Nämä tapaukset olivat 1990-luvulla, kun Dermalogicaa ja iS Clinicalia ei vielä Suomesta saanut. Kuitenkin tiedän, miten kelju vaiva on kutisevan kirvelevät silmäluomet.


Stress Positive Eye Lift auttaa

Dermalogican Stress Positive Eye Lift (62€) todella auttoi tähän kutisevaan kuivuuteen. Olen kuullut tästä monelta asiakkaalta, mutta oli hyvä kokea tämä myös itse. Nyt voin todella vakuuttaa, että herkkäsilmäisen kannattaa ottaa käyttöön Stress Positive Eye Lift ja levittää se yöksi vaikuttamaan sekä ala- että yläluomelle. 
Siinä tuubissahan on kiva pää, jolla on hyvä levittää tuo geelimäinen aine ja tuo metallipää tuntuu myös ihanan rauhoittavan viileältä. Tiedän, että moni atooppinen asiakkaani käyttää Stress Positive Eye Liftia myös päivisin ja niinkin sitä voi käyttää. Tosin silmämeikki ei sen päällä oikein pysy, mutta jos meikkiä ei käytä, Stress Positive Eye Lift toimii päivälläkin. 
Harmittelen omaa tyhmyyttäni, että laitoin silmänympärysvoiteen puutteen kuivattamille luomilleni erästä kokeilutuotetta, minkä jo aavistinkin olevan huonoa. Kuitenkin välillä sorrun kokeilemaan jotain uutuussarjaa, joita markkinoille tulee pilvin pimein. Kyse oli eräästä luomusarjasta ja minun pitäisi jo oppia niiden olevan pahimpia ärsyttäjiä. Tuskin tuote muuten olisi juurikaan ärsyttänyt, mutta luomeni olivat jo etukäteen liian kuivat. Toivottavasti tästä taas opin, enkä niin innolla kokeile mitään epämääräistä uutuutta. 




3 kommenttia:

  1. Käytän stress positive eye liftiä aamuin illoin ja ei ongelmaa, kun laitan ohuen kerroksen ja hyvän luomiväriprimerin.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi08:14

    Stress Positive Eye Lift on niin ihana - tosin hyviä ovat muutkin Dermalogican ja iS Clinicalin silmänympärystuotteet, kaikki erilaisia. Stress Positive Eye Lift varmasti on tuote, joka tainnuttaa ärsytyksen.

    Minäkin laitan sitä kyllä päiväksikin mutta silmien alapuolelle ja sivuun, en yleensä liikkuvalle luomelle.

    Leena

    VastaaPoista
  3. Anonyymi10:19

    Kiva, että olette saaneet apua Stress Positive Eye Liftistä. Koin nyt vasta omakohtaisesti miten hyvä apu se on kuivan kutisevalle silmänympärykselle. Kyllä sitä voi käyttää päiväksikin, mutta yläluomelle laitettuna meikin pysyvyys voi olla hiukan haastavaa.
    Olen unohtanut kertoa, että Xtreme Lashes kynissä on aivan loistava silmämeikin pohjustus GlidesShadow Primer (35€). Se pitää takuulla luomivärin paikallaan ja on helppo käyttää. Se on samanlainen kynä kuin Xtremen luomiväritkin ovat.

    Inkeri

    VastaaPoista