torstai 12. toukokuuta 2022

Autoiluongelmia

Määrätyin välein Hämeenlinnassa nousee keskusteluun parkkipaikat, niin kuin varmaankin joka kaupungissa. Tiedän itsekin tilanteen, kun saa kiertää korttelia moneen kertaan, eikä vapaata parkkitilaa löydy.En pysty vaikuttamaan parkkipaikkoihin

Parkkitilanne tulee keskustelun aiheeksi myös hoitolassa ja välillä tilanteet kärjistyvät. Jostain syystä olen viime kuukausina saanut kuulla tavallista useammin, että asiakkailla on ongelmia parkkipaikkojen kanssa. Ilmeisesti tämä on sattumaa, koska pidän parkkipaikkatilannetta hoitolan ympärillä erittäin hyvänä. 
Kauppakeskus Goodmanissa on ilmaista parkkitilaa kolmeksi tunniksi, kunhan muistaa laittaa parkkikiekon. Ilman tuota parkkikiekkoa kaupungin pysäköinninvalvoja muistaa sakkolapulla aika pian. Tuolta Goodmanista on noin 50 metriä hoitolaan, joten kävelymatka ei ole pitkä. Siellä on myös aina runsaasti tilaa. 
Toinen maksuton parkkialue on Kauppakeskus Tavastilan ympärillä, mutta sinnekin pitää muistaa laittaa parkkikiekko. Maksullinen parkkialue on Kaivoparkki, mistä on alle kaksisataa metriä hoitolaan. Hoitolan talon takapihalla on yksi vieraspaikka, joka on lähes aina varattu. Vielä parikymmentä vuotta sitten paikkoja oli kolme, mutta nykyisin ne on otettu talon autojen käyttöön. 
Kerrostalojen parkkipaikat ovat niin varattuja, ettei rahallakaan saa lisäpaikkoja, joten minulla ei ole mitään mahdollisuutta järjestää aina vapaana olevaa parkkitilaa hoitolan asiakkaille. Hoitolan takana olevat muut parkkipaikat ovat varattu talon asukkaille ja nehän ovat selvästi merkitty varatuiksi, eikä varaus tarkoita minun asiakkaitani. Talon seinustalla lukee isolla pysäköinti kielletty ja se tarkoittaa myös sitä. Siinä on pelastustie, eikä sitä saa tukkia. Silloin, jos autoilija saa moitteita tai sakon siitä, että on jättänyt autonsa selvästi merkitylle väärälle paikalle, niin en ole siitä vastuussa. Parkkiruudut ovat pieniä ja sakkoja saa helposti

Myönnän auliisti, että parkkiruudut ovat pieniä. Meidän talon ainoa vieraspaikka on kapea ja betonimuurin vieressä, joten siihen on vaikea parkeerata. Siinä voi helposti kolhia autonsa, joten kannattaakin harkita tarkoin riittääkö omat taidot parkkeeraukseen. Minä en katso olevani millään tavalla vastuussa, jos asiakas kolhii autoaan, vaikka hän olisikin hoitolaan tulossa. 
Myös väärään paikkaan pysäköidyn auton sakkomaksut eivät ole minun vastuulla. Ainoastaan siinä tapauksessa voin ymmärtää, että minua syytetään, jos olen poikkeuksellisen paljon myöhässä ja asiakas saa sakon minun myöhässä olon takia. Tämäkin tilanne kannattaa ottaa huomioon ja varata riittävästi aikaa kasvohoidossa käynnille. 
Tunnin paikalle ei autoa kannata jättää kasvohoitoon tullessa. Tunninkin kasvohoidossa menee pitempään jo pukemisen ja maksamisen takia. Siksi suosittelenkin näitä isoja parkkihalleja, joissa voi olla pitempään. 
Muistutan myös siitä, että ikkunani alta kulkeva Raatihuoneenkatu on yksisuuntainen ja sitä ei saa ajaa kuin Kaivokadulta Saaristenkadulle päin. Siitäkin voi saada sakot, jos ajaa yksisuuntaista väärään suuntaan. Siitä ajetaan jatkuvasti väärään suuntaan ja olenkin jo tottunut, että töihin tullessani ja kääntyessäni Raatihuoneenkadulle auto saattaa pompsahtaa eteeni väärästä suunnasta. Kaikki eivät välttämättä ole niin valppaana ja siinä tulee helposti nokkakolari, mikä on aina ikävä asia. 
Hoitolan edessä Raatihuoneenkadulla ei ole enää ollut parkkipaikkoja lähes kymmeneen vuoteen. Jalkakäytävälle ei saa autoa jättää, vaikka tilaa näyttäisi hyvin olevankin. Siinä on kuitenkin hyvää tilaa odotella esimerkiksi hoitolasta tulevaa asiakasta. Sitä en varmasti osaa sanoa, onko se laillista, mutta kun kuski on autossa, sen saa helposti siirrettyä, jos on jonkun tiellä. 
Mielestäni hoitolan edessä onkin ihan hyvä ja vähän liikennöity kadunvarsi odotella asiakasta hoitolasta. Tämä kuitenkin edellyttää, että kuski on autossa, eikä auto jää parkkiin väärään kohtaan. Yritän nyt siis sanoa sitä, että hoitolan asiakas on itse vastuussa autostaan ja parkkeerauksestaan. En yritä laistaa vastuutani, mutta täytyy olla oikeudenmukainen ja järkevä peruste, jos oletetaan minun maksavan toisten parkkisakkoja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti