torstai 28. heinäkuuta 2022

Älä anna ennakkoluulon estää ihonhoitoa

Vielä nykyäänkin törmään hämmästyttävän usein siihen, ettei asiakas ota käyttöön jotain tuotetta, koska ei usko sen toimivan. Pysähdyn välillä ihan ihmettelemään, miksi asiakkaat eivät usko kosmetiikankin kehittyvän, kun kaikki muukin kehittyy.


Tähtitarjouksena oleva iS Clinicalin puuterimainen aurinkosuoja PerfecTint Powder SK40 on kosmetiikan kehityksen parasta kärkeä juuri nyt. 


Ennakkoluulot estävät monta hyvää asiaa

Tähtitarjouksena oleva iS Clinicalin PerfecTint Powder SK40 NYT 75€ (99€) puuterimainen aurinkosuojatuote on viimeisimmän tuotekehittelyn tulos. Tämä tuote on herättänyt paljon ihmetystä ja epäluuloja, koska se on ensimmäinen jauhemainen aurinkosuojatuote.
Aurinko ja uv-säteily ovat todella suuri uhka ihmiskunnan terveydelle ja varsinkin Amerikassa sekä Australiassa kuluu miljoonia ihosyöpäpotilaiden hoitoon. Kaikki kosmetiikkatalot ja lääkefirmat  kehittävät kilpaa tuotteita, missä on varmasti hyvä suoja ja ne olisivat helppoja käyttää. Nyt tämä PerfecTint Powder SK40 on ainutlaatuinen tuote, joka on edelläkävijä puuterimaisissa aurinkosuojatuotteissa. 
Hämmästelen sitä, että jotkut tuomitsevat heti, ettei aurinkosuoja voi olla puuteri ja tuote sivuutetaan täysin. Harmittelen asiakkaan puolesta, kun hän menettää kätevän aurinkosuojan omien ennakkoluulojensa takia. 
Toisaalta minua myös loukkaa se, että ammattitaitoani ei arvosteta ja ajatellaan minun antavan ihonhoito-ohjeita vain rahanahneuttani. Haluan antaa asiakkailleni tietoa ja ohjeita parhaimmista ja uusimmista tuotteista, jotka toimivat ihonhoidon parhaaksi. Jos tekisin kaiken euron kuvat silmissäni, se olisi takuulla jo huomattu ja asiakkaat olisivat vaihtaneet kosmetologia. 



Kosmetiikan kehitys on vauhdikasta

Kosmetiikkan kehittely on todella vauhdikasta ja ihonhoidossa sekä hyvinvoinnissa liikkuu miljardeja ja ne ovat tärkeä osa talouselämää. Olisi myös kummallista, että kaikki muut asiat edistyisivät ja muuttuisivat, mutta kosmetiikka ja kosmetologien hoidot vain polkisivat paikallaan. 
Kyllä oma työni muuttuu ja kehittyy niin vauhdilla, että ellen koko ajan kouluttautuisi, olisin auttamattomasti hukannut ammattitaitoni. Sanotaan, että jos kosmetologi on puoli vuotta pois työstä, uutta on tullut niin paljon, että kertauskurssi tarvitaan. 
Tiedän, että moni kosmetologi kokee tämän jatkuvan uudistumisen ahdistavaksi ja valitettavan moni jättää koulutuksia väliin. Itse koen uudistumisen ja lisäoppimisen suureksi motivaation lähteeksi ja hyvän koulutustapahtuman jälkeen olen taas intoa piukassa.
Kosmetiikkaan on tullut useita uusia tuotteita, joiden olemassa olosta ikäiseni kuluttajat eivät edes tiedä. Yksi merkittävä uutuus on meikinpohjustusaineet eli primerit. Ne kehitettiin kymmenkunta vuotta sitten ja sellaisia ei vielä 90-luvulla ollut. Meikinpohjustusaine on monikäyttöinen tuote, joka kaunistaa ja suojaa ihoa. Dermalogican suosituimpia tuotteita on SkinPerfect Primer SK30 (52€) kevyesti värillinen meikinpohjustusvoide. 
Primeria voi käyttää yksinään tai sen päälle voi laittaa meikkivoiteen. SkinPerfect Primer SK30 silottaa pienet rypyt sekä juonteet ja saa ihon näyttämään tasaisemmalta. Toivoisin, että kaikilla ikäisilläni olisi käytössä meikinpohjutustuote, koska sillä saa nopeasti siistin pinnan iholle ja samalla myös kosteutta sekä suojaa.
Kosmetologin velvollisuus on ohjata asiakasta uusimpiin ja sopivimpiin hoitotuotteisiin ja neuvoa niiden käytössä. Suosittelenkin, että ennakkoluulottomasti otatte käyttöön uudenlaisia ihonhoitotuotteita ja hyödynnätte tätä kosmetiikan kehitystä. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti