lauantai 2. heinäkuuta 2022

Juominen ei kosteuta ihoa!

Nykyisin jokaisella on vesipullo mukana ja juomisesta tuntuu tulleen joillekin pakkomielle. Suututan nyt varmaan joitakin terveysintoilijoita, mutta kannatan kaikessa kultaista keskitietä ja mitään viiden litran juominkeja vuorokaudessa ei kannata pitää.


Ihoa ei voi kosteuttaa juomalla, vaan ainoastaan ulkoapäin. Kokeile esim. uutta Circular Hydration Serumia.


Juominen ei vaikuta ihoon

Aina, kun kerron ihmiselle, että hänen ihonsa on kuiva, vakiovastaus on, ettei hän aina muista juoda tarpeeksi. Helposti ärsyyntyvä luonteeni repii kuvitteellisesti hiuksia siinä kohtaa, koska ei juomisella ihoa kosteuteta. Iho kuivuu siksi, että siitä haihtuu ulospäin liikaa kosteutta. 
Elimistö pyrkii alentamaan lämpötilaansa hikoilemalla ja muuten kuumuutta haihduttamalla. Ellei juo tarpeeksi, elimistö alkaa kuivumaan ja se tekee huonon ja väsyneen olotilan ja voi olla jopa kuolemaksi. Helteellä kannattaa siis juoda enemmän kuin muulloin, mutta 2-3 litraa nestettä riittää ruuan mukana tulevan nesteen lisäksi. Juomisesta on tullut myös muotiasia ja siksi se menee helposti myös överiksi. Liiallinen juominen on myös elimistölle vaarallista. 
Juomateollisuus ruokkii fiksulla mainonnalla uusien virvoitusjuomien ja makuvesien markkinointia. Huvittuneena katson, miten kauppojen juomahyllyihin on tullut virvoitusjuomia, joilla muka kaunistetaan ihoa. Se on hyvä veto mainostoimistoilta, koska jostain syystä ihmisillä on piintynyt mielikuva, että vesi kaunistaa ihoa. Tätä uskomusta hyödyntämällä ostetaan monta vesipulloa, vaikka meillä tulee hyvää puhdasta vettä ihan hanastakin.

Ihoa kosteutetaan ulkoa päin

Koska iho kuivuu ulospäin haihtuvasta kosteudesta, se pitää myös hoitaa ulkoa päin. Juominen oikeastaan lisää ihon kuivumista, koska se lisää hikoilua. Mitä enemmän iholta valuu hikivettä sitä kuivemmaksi iho käy. Ilmiö on sama kuin seisoisi suihkussa. Nuorella iholla tämä runsas hikoilu ei ole niin kuivattavaa, kuin yli nelikymppisellä jo muutenkin ohuella ja kuivalla iholla. 
Perustuote ihon kosteuttamiseen on Dermalogican uudistunut Circular Hydration Serum (64€), joka sopii aivan kaikille vähentämään ihon kuivuutta ja kireyttä. Tämä geelimäinen seerumi imeytyy hyvin ja sitä voi käyttää aamulla sekä illalla ensimmäisenä hoitotuotteena puhtaalle iholle. 
Kesän paras kosteusvoide on Dermalogican Calm Water Gel (52€) eli vesivoide. Tälle tuotteelle ei helposti löydy voittajaa, koska se on täydellinen kesäajan tuote. Sitä, kun on kerran ostanut, hakee taatusti toisenkin tuubin edellisen loputtua. 
Lisätehoa kuumaan päivään ja virkistystä iholle tuo uusi hoitosuihke Hyaluronic Ceramide Mist (47€). Pidän tätä kosteussuihketta hoitolassa jääkaapissa ja suggeroin itseni kokemaan kokonaisvaltaista voimaantumista suihkuttaessani kylmää ja virkistävää mistiä iholleni. Yleensä painelen ensin hien kasvopaperilla pois ja sitten vasta sumutan hoitosuihkeen. Se ei sotke meikkiä, joten teen sitä 3-5 kertaa päivässä. Kokeilkaa muutkin tätä energialatausta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti