sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Kaksoispuhdistus on hoitava puhdistustapa

Dermalogica kehitti kaksoispuhdistuksen kymmenisen vuotta sitten ja nykyisin moni muukin kosmetiikkasarja on menetelmän kopioinut. Kaksoispuhdistuksella iho tulee takuulla kunnolla puhdistettua, mutta samalla ihon suojabarriääri vahvistuu ja iho voi paremmin.


Kaksoispuhdistuksessa käytetään alkupuhdistuksen jälkeen ihotyypin mukainen puhdistustuote.



Paksu meikki pitää puhdistaa kunnolla pois

Moni käyttää hyvinkin paksua ja peittävää meikkivoidetta, joka sisältää mineraalirasvoja eli vaseliineja, eikä ole vesiliukoinen. Samoin monet edulliset aurinkosuojavoiteet sisältävät vaseliineja, joita on vaikea puhdistaa pois ja iho alkaa tukkiintumaan. 
Kasvohoidon yhteydessä näen usein, että meikinpoisto ei ole onnistunut ja huokosten päällimmäinen talikerros on punertavan ruskeaa meikkivoiteen jäämistä. Tällainen huokosiin imeytynyt meikki aiheuttaa helposti finnejä, ärsyttää ihoa ja tekee ihosta samean ja likaisen värisen. 
Ihossa on paljon puhdistettavaa, vaikka ei meikkiä käyttäisikään. Hiki, ihon erittämä tali ja ulkopäin tarttuva pöly, ilmansaasteet ja pakokaasujen rasvat vaativat kunnollista puhdistustuotetta.
Dermalogica kehitti PreCleanse -alkupuhdistusöljyn, joka sulattaa raskaimmankin meikin ja lian iholta. Se on vesiliukoinen öljy, joka kosteilla sormilla hierottaessa muuttuu vesiliukoiseksi maidoksi. Myös silmämeikki ja ripsiväri liukenevat hyvin tähän alkupuhdistusöljyyn. Ellei halua tai ehdi tekemään kaksoispuhdistusta PreCleansea voi käyttää myös yksinään. Huomioi, että Tähtitarjouksena on jumbokoko 473ml NYT 120€ (145€), joka on myynnissä vain väliaikaisesti ja se kannattaa ostaa nopeasti ennen kuin tuote-erä loppuu.
Toinen kaksoispuhdistukseen sopiva öljymäinen puhdistus on Youngbloodin uutuus Nourishing Cleansing Oil (58€), joka on hyvin kevyt, lähes vesimäinen öljy. Nourishing Cleansing Oilin raaka-aineista tulee niin ihanan nautinnollinen mandariinin tuoksu, että jo pelkästään sen takia tuotetta haluaa käyttää. Tietenkään tuotteessa ei ole hajusteita, vaan tuoksu tulee hedelmähappojen vaikutusaineista, jotka kirkastavat ihon väriä ja parantavat puhdistustulosta. Nourishing Cleansing Oil sopii alkupuhdistusaineeksi tai yksinään käytettäväksi ja myös sillä voi poistaa silmämeikin.


Ihotyypin mukainen puhdistusaine

Kaksoispuhdistuksessa käytetään alkupuhdistuksen jälkeen ihotyypin mukainen puhdistustuote. Näin kesällä ihoon kertyy hikeä, rasvaa ja hilseilyä enemmän ja Dermalogican uusin puhdistusaine Daily Glycolic Cleanser (38€-59€) on nyt hyvä valinta. Tämä geelipuhdistus sisältää glykolihappoa, joka on hilseilyä poistava ja ihoa kirkastava hedelmähappo. 
Suosituin puhdistusaine hoitolassani on iS Clinicalin Cleansing Complex (55€), joka on monipuolisesti vaikuttava geeli ja täydentää erinomaisesti kaksoispuhdistusta. Sen kanssa voi käyttää alkupuhdistukseen saman sarjan Cream Cleanseria (55€), joka on ohut voidemainen puhdistustuote kuivalle iholle.
Öljyisen rasvaiselle ja näppyläiselle iholle paras tuote kaksoispuhdistuksen jälkimmäiseen pesuun on Active Clay Cleanser (42€), joka imee itseensä ihotalia ja epäpuhtauksia. Se sisältää japanin hiiltä, mikä puhdistaa ja vähentää talineritystä. Active Clay Cleanser on tärkeä osa rasvoittuvan ihon normalisointia. Se ei missään tapauksessa kuivata ihoa, eikä ärsytä herkän punoittavaa rasvaista ihoa. Oikealla puhdistustavalla on todella suuri merkitys rasvaisen ja sekaihon hoidossa. Puhdistustuotteilla voidaan rauhoittaa talineritystä kuivattamatta ihoa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti