keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Miliumit ja muut näpyt

Ihossa on monenlaista kohoumaa, näppyä ja luomea, joista osan voi poistaa, mutta toisia taas ei. Näin aurinkoiseen aikaan ei juuri kannata ihoa puristella, koska iho rikkoutuu pigmenttisolukerroksesta ja puristuskohtaan tulee pigmenttiläiskä.


Dermalogican Age Bright Spot Fader on paikallishoitotuote näpyille, joka vähentää näppyjä ja niiden jättämiä jälkiä.


Miliumit tarvitsevat taitavan poistajan

Taas pääsen kehumaan itseäni, mutta voin sanoa poistavani lähes kaikki miliumit, jotka yleensä voi poistaa. Se on yksi kosmetologin työn vaikeimpia opittavia ja vaatii pitkää treenausta. Ellen olisi sitä oppinut tähän mennessä, niin en sitten sitä oppisikaan. :)
Miliumit ovat pieniä valkoisia ryynejä, joita tulee päällimmäisten ihokerrosten alle. Yleensä niiden syy on kuivuus ja ihohuokosten tukkeutuminen. Ihohuokosessa oleva talirauhanen erittää kellanvaaleaa ihotalia, mikä ei pääse kireän huokosen suusta ulos, vaan jää tulpaksi huokoseen. Siinä se kerää lisää talia ja kuollutta solukkoa ja kovettuu kovaksi palloksi.
Miliumiin pitää tehdä pieni reikä kertakäyttöisellä injektioneulalla ja puristaa talipallo ulos. Tämä on se taitoa vaativa vaihe, koska talipallo pitää osata puristaa oikeaan suuntaan. Väkisin ruhjomalla se ei irtoa ja tulee vain pahaa jälkeä. 
Yhdellä kasvohoitokerralla voi puristaa maksimissaan 10-15 miliumia, jottei iho ärsyynny liikaa. Otan niitä aina pois oli kasvohoito mikä hyvänsä. Niiden takia ei tarvitse varata erillistä ihonpuhdistusta, vaan poistan ne Dermatude tai Nanolift -kasvohoidonkin yhteydessä. 
Tässä on joka kosmetologilla oma tapansa ja jotkut eivät miliumeja poista kuin ihonpuhdistuksessa ja moni ei tee sitä ollenkaan. Minun tapana on tehdä kerralla kaikki, mitä iholle voi yhdellä kertaa tehdä, eikä hyppyyttää asiakasta turhaan. Ilmeisesti on hyvin vaikeaa löytää kosmetologia, joka poistaa miliumeja kunnolla, koska minulla käy asiakkaita satojen kilometrien päästä vain niiden takia.


Finnit tulehtuvat lisää liiasta puristelusta

Näen valitettavan paljon uusien asiakkaiden kohdalla sitä, että omatoiminen puristelu ja ihon rassaus on tehnyt ihosta kirjavan ja epätasaisen. Monien iho olisi paljon paremmassa kunnossa, kun maltettaisiin pitää sormet irti puristelusta. 
Varsinkin näin kesällä finnit tulehtuvat vain lisää suuremman bakteeritoiminnan takia. Samoin puristuskohtaan jää tumma pigmenttiläiskä moneksi kuukaudeksi. Ainoastaan jonkun yksittäisen jo märkäpäisen finnin voi itse puristaa pois ja kaikki muu omatoiminen puristelu on vain haitaksi iholle.
Dermalogican Clear Start -hoitolinjaan on tullut Post-Breakout Fix (23€) paikallishoitoaine, joka nopeuttaa finnin paranemista ja estää pigmenttiläiskän syntyä. Sitä voi laittaa yksittäisiin finneihin tai isommalle alueelle, missä on useampi näppy. 
Toinen finnien parantumista nopeuttava hoitotuote on Age Bright Spot Fader (44€), joka tappaa tulehduksia aiheuttavia bakteereita ja nopeuttaa finnin parantumista kuivattamatta. Tätäkin tuotetta voi levittää isommalle alueelle, vaikka leukaperiin, johon yleensä kertyy finnejä eniten. 
Näiden kahden paikallishoitotuotteen ero on siinä, että Post-Breakout Fix nopeuttaa tulehdusjäljen parantumista ja estää ihon kirjavuutta. Age Bright Spot Fader jo ennaltaehkäisee finnin syntymistä. Heti, kun huomaa tulehduksen nousevan, sitä kannattaa laittaa siihen kohtaan useita kertoja päivässä. Näin finni laantuu jo alkuunsa, eikä tulehdu isommaksi.





Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti