lauantai 30. heinäkuuta 2022

Voiko iho olla yhtäaikaa kuiva ja rasvainen?

Vastaus on kyllä. Hyvin harvoin iho on pelkästään kuiva ja vielä harvemmin pelkästään rasvainen. Lähes aina, etenkin talvisin, rasvoittuva iho on hyvin pintakuiva ja rasvoittuminen vain innostuu, kun huokoset tukkeutuvat kuivasta hilseilystä.


Dermalogican Retinol Clearing Oil hoitaa samaan aikaan näppyjä ja ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä sekä uudistaa ja rauhoittaa ihoa yön aikana.


Tasapainota rasvoittuva iho 

Pahin virhe, mitä rasvoittuvalle iholle yleensä tehdään, on kuivattavien hoitotuotteiden käyttö, jotka vain tukkivat ihohuokoset. Rasvainenkin iho tarvitsee kosteutta, joka pitää ihon joustavana ja vähentää hilseilyä. 
Tärkeintä olisi ihohoidossa löytää tasapaino niin, että iho ei pääse kuivumaan, eikä rasvoittuminen lisäänny. Myös vanhemmalla iällä iho voi olla rasvainen varsinkin niillä, jotka ovat jo teini-ikäisenä kärsineet akneihosta. Yli kolmekymppiselle ei sovellu nuorten iholle tarkoitetut rasvaisen ihon hoitotuotteet, koska iho kaipaa jo kiinteytystä ja silotusta.
Onneksi viime vuosina on tullut myyntiin hoitotuotteita, mitkä toimivat yli viisikymppiselläkin rasvaisella iholla. Dermalogican Retinol Clearing Oil (79€) on erinomainen yhdistelmä elvytystä ja talinerityksen rauhoittamista. Retinoli poistaa hilseilevää huokosia tukkivaa kuollutta solukkoa ja samalla se silottaa pikkuryppyjä ja juonteita.
Sen kevyt öljymäinen koostumus estää ihon kuivumista ja ihon punoitus sekä epätasaisuus rauhoittuu. Myös pigmenttiläiskät, jotka helposti ilmaantuvat tulehtuneiden finnien parantumisvaiheessa, vähenevät ja ihon väri tasoittuu ja kirkastuu.


Hormonaaliset finnit

Kuivallekin iholle saattaa puhjeta yksittäisiä tulehtuneita finnejä tai tukkeutuneita huokosia. Hyvin usein nämä näpyt ja finnit liittyvät kuukautiskiertoon ja eniten niitä syntyy leukaan ja leukaperiin. Moni asiakas kertoo, että finnin parantuminen on niin hidasta, ettei se ehdi edes häipymään, kun seuraava jo ilmestyy. Näidenkin finnien parantumisjälkeen helposti syntyy pigmenttiläiskää ja ne jäävät näkyviin moneksi kuukaudeksi. 
Paikallisesti käytettävä Age Bright Spot Fader (44€) on hyvä hoitotuote yksittäisille finneille. Sitä kannattaa laittaa heti, kun vähänkin tuntuu, että finni olisi puhkeamassa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa hoito pääsee alkuun sitä nopeammin finnistä pääsee eroon. Yleensä finni ei edes puhkea, kun hoito alkaa tarpeeksi aikaisin. 
Kuorinta on tärkeä ennaltaehkäisy finneille ja tukkeutumille oli iho sitten kuiva tai rasvainen. Kuorinta estää hilseilyn tukkivaa vaikutusta ja ihotali ei jää huokoseen aiheuttamaan tulehduksia. Dermalogican tehokkain kotikuorinta-aine on Multivitamin Thermafoliant (64€), jota voi käyttää 2-3 kertaa viikossa. Se on tehokkaasti puhdistava, mutta ei kuivata tai ärsytä herkkääkään ihoa. 
Multivitamin Thermafoliant levitetään puhtaalle kuivalle iholle ja kostutetaan sormet veteen ja hierotaan kuorintavoidetta iholla. Vesi aktivoi kuorinta-aineen toiminnan ja se hiukan lämpiää. Tämä lämpöreaktio lisää kuorinnan vaikutusta ja jo parin minuutin vaikutusaika riittää tehokkaaseen kuorintaan. 
Kannattaa muistaa, että kuorinta on perushoitoaine, jota kaikki ihotyypit tarvitsevat. Kuorinnan vaikutuksesta muut ihonhoitotuotteet pääsevät kunnolla vaikuttamaan ja niistä saadaan kaikki teho käyttöön. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti