keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Hikinäpyt kuriin!

Taas olemme päätyneet siihen vaiheeseen vuoden kiertokulussa, että ihonhoidossa pitää keskittyä helteen tuomiin ongelmiin. Hellekesä tuo esiin kaksi ongelmaa eli ikääntyvillä yli viisikymppisillä ihon kuivumisen ja nuoremmilla hikinäpyt ja finnit.


Kesällä kasvojen puhdistus kannattaa tehdä erityisen huolellisesti, koska hikoilu ja aurinkovoiteet helposti tukkivat ihon ja syntyy näppyjä.


Hikoilu lisää talineritystä

Helle vaikuttaa kahdella tapaa ihon epäpuhtauksia lisäävästi. Silloin, kun ihon hikirauhaset alkavat toimimaan, myös talirauhanen aktivoituu. Tämä johtuu siitä, että hikirauhanen ja talirauhanen ovat samassa ihohuokosessa ja hikirauhasen toimiessa se liikuttaa myös talirauhasta. 
Toinen asia, mikä lisää epäpuhtauksia on tulehdusta aiheuttavien bakteerien lisääntyminen ihon pinnalla. Hien esiin tuoma ihotali tulehtuu huokosessa ja siihen syntyy märkäpäinen finni, jonka paraneminen voi kestää 2-3 viikkoa. Voisin vielä mainita kolmannen tavan, mikä lisää epäpuhtauksia kasvoille ja se johtuu ihmisestä itsestä. Iho puhdistetaan ihan liian heikosti ja paksut aurinkosuojavoiteet tai meikki jäävät ihoa tukkimaan moneksi päiväksi. 
Silloin, kun iho on rasvoittumiseen taipuvainen tai sekaiho, kannattaa ottaa käyttöön seerumi, joka vähentää talineritystä. Dermalogican Age Bright Clearing Serum (69€) on tehokas seerumi ehkäisemään huokosten tukkiintumista ja vähentämään ihon kiiltoa ja samalla se supistaa huokosia. Tämä Age Bright Clearing Serum hidastaa myös ihon vanhenemista ja siksi se on erinomainen valinta yli kolmekymppiselle sekaiholle. 


Tehokas puhdistus estää ihon tukkeutumia

Ihon puhdistusvaihetta kannattaa parantaa näin helleaikana. Dermalogican ja iS Clinicalin aurinkosuojatuotteet eivät sisällä mitään tukkivia aineita, mutta tukkivat raaka-aineet ovat yleisiä muissa aurinkosuojavoiteissa. 
Sellaiset aurinkosuojavoiteet tarvitsevat tehokkaan kaksoispuhdistuksen, jottei iho tukkiintuisi tai syntyisi hikinäppyjä ja finnejä. Kaksoispuhdistuksen voi tehdä uusilla Youngbloodin tuotteilla ja ensimmäinen pesukerta tehdään Nourishing Cleansing Oil (58€) puhdistusöljyllä ja toinen Micellar Water with Colloidal Silver (41€) misellivedellä. Itse teen niin, että poistan ensin silmämeikin vanuun laitetulla misellivedellä ja pesen koko kasvot Nourishing Cleansing Oililla ja kuivaan kasvot pyyhkeeseen.  Sitten pyyhin kasvot misellivesivanulla ihan kuin kasvovedellä. Ihosta tulee raikkaan puhdas, eikä puhdistus kuivata yhtään. 
Toinen tehokas puhdistusgeeli on Dermalogican Daily Glycolic Cleanser (38€-59€), joka samalla myös hiukan kuorii. Tämä glykolipitoinen puhdistusgeeli sopii päivittäiseen käyttöön kaikille ihotyypeille ja se vähentää myös hikinäppyjen syntymistä. 
Tehokas ja kuoriva kaksoispuhdistus löytyy myös iS Clinicalilta. Alkupuhdistukseen käytetään supersuosittu Cleansing Complex (55€) ja sen jälkeen kevyesti kuoriva Warming Honey Cleanser (55€). Tämä yhdistelmä ei missään tapauksessa kuivata, mutta sulattaa pois voimakkaankin ihon rasvoittumisen. 





Kaupan päälle saat vielä hoitopakkauksen silmänympäryksille (arvo 25€)



1 kommentti:

  1. Anonyymi15:39

    Hyvää tietoa hellenäpyistä yms. kärsiville, mutta tuotevinkkien osalta olisin kaivannut edullisempiakin vaihtoehtoja.

    VastaaPoista