maanantai 11. heinäkuuta 2022

Couperosa-iho ja aurinko

Hellekausi ja aurinko ei ole punoittavalle couperosa-iholle mikään helppo yhdistelmä. Silloin, kun ihmisellä on kuuma, pintaverisuonet ja ihohuokoset laajentuvat jäähdyttääkseen elimistöä ja iho alkaa punoittamaan entisestään.


Aurinko on suorastaan myrkkyä ruusufinnille ja couperosalle ja iho pitää suojata todella hyvin.


Aurinko lisää punoitusta

Aurinko ja helle lisäävät couperosaa eli laajentuneita pintaverisuonia. Helleaikaan couperosa-iholle voi myös puhjeta ruusufinni-ihottuma. Aurinko on suorastaan myrkkyä ruusufinnille ja couperosalle ja iho pitää suojata todella hyvin.
Parasta olisi jo keväällä aloittaa ihon ennaltaehkäisevä hoito, jotta iho olisi mahdollisimman vahva ja hyväkuntoinen kestääkseen kesän rasitukset. Talven kuivattama herkkä iho taatusti tykkää huonoa, jos vielä aurinkokin sitä rasittaa. Suositeltavaa olisi tehdä ainakin yksi kasvohoito touko-kesäkuussa, jotta talven ongelmat saadaan poistettua.
Ihon kuumotusta ja punoitusta voi vähentää esimerkiksi iS Clinicalin Pro-Heal Serumilla (113€-183€)) seerumilla, joka vahvistaa pintaverisuonten seinämiä, vähentää punoitusta ja silottaa ihoa. Sen päälle hyvä kosteusvoide on Dermalogican Calm Water Gel (52€), joka on kosteuttava, viilentävä ja rauhoittava. 
Aamuisin aurinkosuojallinen voide on välttämätön ja iS Clinicalin Eclipse SK50 PerfecTint (59€) beigen sävyisenä on todella hyvä punakalle iholle. Siinä on tehokas suoja ja sen kevyt sävy hiukan tasoittaa ihon väriä. Se on myös miellyttävän ohut, eikä jätä ihoa tahmeaksi.


Kosteutta ja viilennystä

Punakka ja couperosa-iho ovat helteellä helposti sykkivän kuumottelevia ja iltaisin ihana rauhoittaja on iS Clinicalin Hydra Intensive Cooling Masque (101€) geelinaamio. Se todella viilentää sekä raikastaa ihoa ja on myös tehokas kosteuttaja. 
Tämän naamion voi jättää vaikuttamaan yön ylitse ja sitä voi käyttää 3-4 kertaa viikossa. Hydra Intensive Cooling Masque on myös hyvä pikakaunistaja juhlia varten. Silloin naamio levitetään puhtaalle iholle ja annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia ja huuhdellaan hyvin pois. Ihosta tulee sileä, huokoset supistuvat ja punoitus vähenee. Meikki pysyy myös hyvin ja on helpompi levittää hyvin kosteutetulle iholle.
Hyvä viilentäjä ja rauhoittaja on myös Dermalogican Ultra Calming Mist (38€) hoitosuihke, joka on tehty punoittavalle ja herkälle iholle. Tätäkin mistiä voi pitää jääkaapissa ja sumuttaa viileää ja virkistävää suihketta kasvoille pitkin päivää. 
Olen suggeroinut itseni kokemaan varsinaisen energialatauksen, kun suihkaisen kylmää mistiä iholleni. Se tekee iholle hyvää ja psyykkaa jaksamaan työpäivän raikkaan reippaana. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti