lauantai 9. heinäkuuta 2022

Kulmakarvojen laminointi ja pigmentointi ovat eri asioita

Nykyisin kulmakarvoihin ja ripsiin tehdään niin monenlaista eri kaunistushoitoa, että niissä sekoaa jo ammattilainenkin, saati sitten kuluttajat. Yritän selventää näiden eri menetelmien eroja, jottei kenellekään tule pettymystä, jos onkin varannut ajan ”väärään” käsittelyyn.


YumiLashes -kulmakarvojen laminoinnissa käsitellään ainoastaan asiakkaan omia kulmakarvoja ja niistä tulee siistit ja vahvemmat.


Kulmakarvojen kaunistuksia

  1. Kulmakarvojen laminointi eli brow lift on nyt tarjoushinnalla 45€ (55€) ja se tarkoittaa kulmakarvojen käsittelyä ripsien kestotaivutusaineilla ja tuloksena on vahvemmat ja tasaiset kulmakarvat. Kestoväri pysyy kauemmin eli 2-4 viikkoa laminoinnin yhteydessä. Erinomainen menetelmä vahvistamaan ja siistimään ohuita ja kurittomia kulmakarvoja. Laminointikäsittely säilyy kulmakarvoissa 6-10 viikkoa. 
  2. Kulmakarvojen pigmentointi on tatuoinnin tyyppinen menetelmä, jossa ihoon piirretään kulmakarvat. Yleensä kulmakarvat pysyvät hyvänä useita vuosia ja niitä voi välillä vahvistaa.
  3. Kulmakarvojen microblading on kevyempi versio pigmentoinnista ja sitä joutuu uusimaan 1-2 vuoden välein. 
  4. Kulmakarvojen muotoilu ja kestovärjäys (kasvohoidon yhteydessä 19€). Tämä on tyypillisin menetelmä, mitä asiakkaat haluavat kulmakarvojen kaunistukseksi ja teen sen lähes kaikille vakioasiakkaille kasvohoidon yhteydessä.

Minä en tee kulmakarvojen pigmentointia tai microbladingia. Nämä työt vaativat erittäin vakaata kättä ja kykyä arvioida kasvojen muotoa ja kulmakarvojen oikeaa kohtaa. Näitä pitää tehdä jatkuvasti useita kertoja viikossa, jotta käden taidot pysyvät yllä. Minun aikatauluni on niin täynnä, etten pysty enää ottamaan käyttöön uusia menetelmiä ja keskityn enemmän kasvohoitoihin. 
Monelle tulee ikääntyessä ongelmia kulmakarvojen kanssa. Toisilla kulmakarvoja ei ole juuri ollenkaan, varsinkin, jos on pitänyt ne hyvin kapeina ja nyppinyt niitä paljon. Tässä tapauksessa kannattaa kokeilla MaxeyLash (108€) ripsiseerumia, joka vahvistaa myös kulmakarvojen kasvua. Noin kuukauden päivittäisen käytön jälkeen kulmakarvat ovat yleensä vahvistuneet ja käyttöä voi harventaa 2-3 kertaa viikkoon. Vähäisiä kulmakarvoja saadaan tuuhennettua laminoinnilla ja se kannattaakin nyt kokeilla tarjoushinnalla. 
Toinen hankaluus kulmakarvoissa on niiden vahvistuminen, tuuhentuminen ja kiharaiset pitkät karvat. Tässäkin tapauksessa laminointi on hyvä vaihtoehto ja sillä saadaan kurittomat kulmakarvat järjestykseen


Räpsyripset

Helposti menee sekaisin ripsien kestotaivutus ja ripsien pidennykset. Minä teen ripsien kestotaivutusta ja se on nyt tarjoushinnalla 89€ (107€) kulmien muotoilun ja värjäyksen kanssa. Joskus 1990-luvulla puhuttiin ripsipermanentista ja sillä myös saatiin ripset taipumaan kaarelle. Sen käyttö on lähes lopetettu, koska aineet vaurioittivat ripsiä. Tämä Yumi Lashes -ripsien kestotaivutus on täysin eri asia, eikä siinä käytetyt aineet rasita ripsiä. 
Ripsien pidennyksiä en ole koskaan tehnyt, koska niiden ripsiä ja silmiä haittaavat vaikutukset olivat selvillä jo viisitoista vuotta sitten, kun niitä aloitettiin tekemään. Olen työurani alussa päättänyt, että en tee koskaan asiakkaalle mitään sellaista, joka voisi koitua hänelle haitaksi nyt tai myöhemmin. 
Ripsien kestotaivutus on erinomainen kesälomameikki, joka taatusti pysyy hikoillessakin, eikä ripsiä tarvitse varoa millään lailla. Ainoastaan ensimmäisen vuorokauden aikana työn jälkeen ei kannata ripsiä kastella.
Huomioi myös, että ripsien kestotaivutukseen menee aikaa yli tunnin verran ja varaan asiakkaalle aina puolitoista tuntia. Menetelmää ei voi nopeuttaa, koska aineet vaativat omat vaikutusaikansa. Ellei pysty olemaan tuota puoltatoista tuntia, kannattaa ajanvaraus siirtää toiseen ajankohtaan. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti