maanantai 25. heinäkuuta 2022

Sadevesi ei ole hyväksi iholle

Usein sanotaan, että suuri ilmankosteus on hyväksi iholle sekä hiuksille ja tämän kyllä allekirjoitan. Liiallinen kosteus, tihusade ja kunnon vesisade ei taas olekaan iholle hyväksi, koska vesi huhtoo ihon oman suojabarriäärin pois. 


Samat suojaavat hoitotuotteet, millä iho suojataan talvisäätä vastaan, käyvät myös sateelta suojautumiseen.


Vesisateessa on ilmastomyrkkyjä

Itselläni on vähän pakokauhua sadevettä kohtaan. Muutamia vuosia sitten jätin pihaan valkoisen muoviämpärin johon oli satanut vettä. Yön aikana tuosta vedestä oli valunut mustaa hiutulaa ämpärin pohjalle ihan, kuin nokihiukkasia. Tulin siihen tulokseen, että meilläkin puhtaalla Suomen maaseudulla on sadevedessä kaikenlaista likaa.
Dermalogican amerikkalaiset kouluttajat varoittavat aina sadevedestä ja ilmansaasteista. Heidän mielestään sadevesi on suorastaan syövyttävää, kun siinä on myrkkyjä, pakokaasujen jäänteitä ja muita saasteita. Ehkä näin onkin Amerikan suurkaupungeissa, eikä Suomikaan enää niin puhtoinen ole.
Amerikassa ja Japanissa on tutkimustuloksia siitä, että ilmansaasteet ja aurinko on yhdistelmä, joka on monen ruusufinni-ihottuman takana. Meillä puhutaan aina vain auringosta, joka laukaisee ruusufinnin, mutta tuskin nuo saasteet mitään hyvääkään iholle tekee.
Hiukan viileämmällä syys- ja kevätsäällä sateesta kostea iho ärsyyntyy myös kylmyydestä. Lämpötila voi olla yli kymmenen astetta, mutta sateesta kostean ihon pintalämpötila voi pudota paljonkin tuulen myötä. Tämä lämpötilan vaihtelu rasittaa pintaverisuonia ja couperosa saattaa syntyä helpommin. Myös ihon herkkyys ja punoitus lisääntyvät. Kuitenkaan ei ole aihetta mihinkään hysteriaan sadeveden suhteen, koska ihon voi suojata myös sen haitoilta.

Suojaa iho sateelta

Käytännössä samat suojaavat hoitotuotteet, millä iho suojataan talvisäätä vastaan, käyvät myös sateelta suojautumiseen. Barrier Repair (49€) on paras suojatuote lähes mitä tahansa ulkoista rasitetta vastaan. Barrier Repair levitetään muiden hoitotuotteiden päälle ja se sulaa ihon omaan suojabarriääriin sitä vahvistaen. Se on suojaamisen lisäksi kosteuttava sekä hoitava ja erittäin suositeltava tuote kenelle tahansa ympäri vuoden.
Dermalogican SkinPerfect Primer SK30 (52€) meikinpohjustusvoide on myös hyvin suojaava ja lisäksi siinä on vielä uv-suojakin. SkinPerfect Primer on tällä hetkellä hoitolan suosituin värillinen voide, koska se tasoittaa ihon väriä näyttämättä meikiltä tai meikatulta.
Meikki on aina helpoin suoja kaikkea ulkoista rasitetta vastaan. Esimerkiksi Youngbloodin jauhemainen Natural Mineral Foundation (65€) jättää hyvän suojapinnan lämmönvaihteluita ja ilmansaasteita vastaan. Se on hoitolan suosituin tuote YB:ltä ja sillä saa kauniin sekä siistin pinnan iholle ilman rajoja. Samalla se suojaa ihoa kaikilta ulkoapäin tulevilta ongelmilta. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti