lauantai 16. heinäkuuta 2022

Kasvohoidon jälkeen ei kannata heti saunoa

Kirjoitan nyt asiasta, mitä olen pitänyt itsestään selvyytenä, mutta näin se ei ole. Samana päivänä, kun kasvohoito tehdään, ei ole järkevää mennä saunaan. Näin kesällä en suosittele järvivedessä uimistakaan heti kasvohoidon jälkeen.


Kasvohoidon jälkeen ei kannata mennä saunaan, jotta vaikutusaineet ehtivät kunnolla imeytyä.


Onko hiukset tärkeämmät kuin iho?

Koen usein suurta turhautumista, kun asiakas on menossa saunaan suoraan kasvohoidosta. Moni ei viitsi pestä hiuksiaan ennen kasvohoitoa, koska minä kuitenkin ne rasvoitan ja sotken. Tämä on aivan totta, eikä hiuksia todellakaan kannata laittaa ennen hoitoon tuloa. Minä en pysty hiuksia varomaan, enkä edes ymmärrä, miksi niitä pitäisi varoa sen kustannuksella, että kasvohoitoa ei voi tehdä kunnolla. 
Sitten nämä ihmiset menevät Dermatude-kasvohoidosta suoraan saunaan, jotta saavat hiukset kunnolla pestyä. He maksavat kasvohoidosta 170€ ja sitten se pistetään likakaivoon, jottei hiukset vain ole huonosti. Myönnän, etten ymmärrä tätä yhtälöä. Miksi hiukset ovat tärkeämmät kuin iho?
Ihmettelen usein myös sitä, että kuluttajille on itsestään selvää ostaa shampoot ja hoitoaineet kampaajalta ja kuunnella siinä ammattilaisen suosituksia, mutta kosmetologin kohdalla ei käytetä samaa logiikkaa. 
Aika usein nykyäänkin ihmiset käyvät kampaajalla ennen tärkeitä juhlia, mutta vain muutama prosentti käyttää meikkaajan palveluita. Vielä pienempi prosentti on ihmiset, jotka hoitavat ihon kuntoon ennen juhlameikkiä. 
Tietysti meikkaaja pystyy aika hyvin piilottamaan ihon virheellisyydet, mutta hilseilevällä ja suurihuokoisella iholla meikin pysyminen on hankalaa. Kannattaa myös muistaa, että kasvohoidon vaikutukset kestävät paljon pitempään kuin kampauksen ja meikin. Kasvohoidon avulla iho pysyy paremmassa kunnossa 2-3 kk varsinkin, jos hoitovaikutuksia tuetaan kotihoitotuotteilla.
Tässä tuli taas paasattua kunnolla oman työni arvostuksen puolesta. Ei tunnu kivalta, että parin tunnin työ heitetään heti hukkaan ja samalla asiakkaan rahat katoavat kankkulan kaivoon tai tässä tapauksessa ihan tavalliseen likakaivoon. 


Vaikutusaineet imeytyvät noin vuorokauden

Kasvohoidossa käytetyt vaikutusaineet imeytyvät elvytetyn aineenvaihdunnan ja verenkierron myötä lähes vuorokauden ihokerrosten alimmaisiin osiin. Hyvin imeytyneinä ne vaikuttavat ihon toimintoihin 3-6 viikkoa. Jos tämän ensimmäisen vuorokauden aikana mennään saunaan, niin suurin osa imeytymisvaiheessa olevista hoitoaineista hikoillaan pois. 
Eri asia on, jos iho normaalisti pestään 6-12 tunnin päästä kasvohoidosta. Niille asiakkaille, jotka käyvät aamupäivällä kasvohoidossa ja jatkavat siitä suoraan töihin, teen usein vielä kevyen meikin. Tämän meikin voi hyvin pestä pois myöhemmin illalla, koska tavallinen puhdistus ei koske ihon syvempiin kerroksiin. 
Kasvohoidon ihon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa tehokkaasti elvyttävä vaikutus kestää noin 3-4 vuorokautta ja tätä kannattaa hyödyntää myös kotihoitotuotteiden imeytymisessä. Ihoon saadaan imeytettyä lisää samoja vaikutusaineita kuin kasvohoidossa useita viikkoja itse hoidon jälkeen ja erityisesti nämä muutamat vuorokaudet on tärkeä hyödyntää. 
Näin kesällä suosittelen, että kasvohoidon jälkeen imeytetään C-vitamiinia, joka korjaa uv-säteilyn vaikutuksia. Esimerkiksi Dermalogican BioLumin-C Serum (84€) hidastaa tehokkaasti ihon vanhenemista ja sitä kannattaa kasvohoidon jälkeen imeyttää.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti