torstai 22. syyskuuta 2022

Humputtelua Iisalmessa!

Nyt tämä kosmetologi aikoo pistää elämän risaiseksi ja lähtee Iisalmeen humputtelemaan! Aion rillutella koko kesän edestä ja lähden jo torstaina 22.9. eli hoitola on kiinni to ja pe 22.-23.9. Blogia sentään päivitän ja kerron matkan varrelta kuulumisia.Ihmeidentekijät Iisalmessa!

Iisalmessa on Yrittäjänaispäivät ja liittokokous 23.-24.9. joten on minulla ihan ”kunniallinen” syy lopettaa työnteko ja suunnata Savoon. Vakuutan olevani ihan asiallisesti liikkeellä, koska olen Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaisten virallinen edustaja liittokokouksessa. Minulla on myös ihan henkilökohtainen syy olla Iisalmessa paikalla, mutta siitä saan kertoa vasta myöhemmin.

Yrittäjänaispäivillä on yleensä 200-300 naista ympäri Suomea ja tapahtuma on ihana energiapiikki. Olen kuulunut noin neljäkymmentä vuotta Suomen Yrittäjänaisiin ja tämä liittokokous on ollut syysohjelmassani kymmeniä kertoja. Tämä kerta on erilainen siksi, ettei minulla ole siellä mitään vastuullista tehtävää ja ensimmäistä kertaa menen paikalle vain juhliminen ja iloittelu mielessä. Ensimmäistä kertaa minulla on myös puolisoni mukana iltajuhlassa, koska yleensä paikalla on vain jäsenistöä eli naisyrittäjiä. Voin kertoa, että nämä liittokokouksen iltajuhlat ovat ainutlaatuisia tunnelmaltaan. Meillä on aina hyvä bändi soittamassa ja sitten monta sataa naista tanssii keskenään aamuyöhön asti. Tämä biletysperinne lähti liikkeelle Hämeenlinnasta joskus viime vuosisadalla, kun naiset halusivat illallisen päätteeksi tanssia. Yritimme aina saada miehiä tanssittajiksi juhliin monella konstilla, mutta kun se ei onnistunut, otimme ohjat omiin käsiin. Tilasimme Aulangolle paikallisen bändin, jonka solisti kertoi jälkeenpäin, että kyllä he ihmettelivät, miksi heidät oli pyydetty, kun salissa oli pelkkiä naisia. He jo pelkäsivät, että ilta menee ihan pieleen, kun eivät ymmärtäneet, miksi olimme pyytäneet bändiä paikalle. Sitten, kun ensimmäinen biisi alkoi, koko naislauma ryntäsi lattialle hyppimään, jytäämään ja riekkumaan suuresta elämän ilosta. Bändin mukaan se oli heidän parhaimpia keikkojaan.


Yrittäjänaispäivät on myös koulutustapahtuma  

Yrittäjänaispäivien tarkoitus on olla koulutus- ja verkostoitumistapahtuma ja sen lisäksi myös liittokokous. Olen näissä tapahtumissa saanut kymmeniä ystäviä ja tuttuja eri puolelta Suomea. Tämän verkostoitumisen myötä minulla on kohtuullisen hyvä käsitys eri kaupunkien liike-elämän tilanteesta. Joka puolella Suomea on tuttuja yrityksiä, joihin ohikulkiessa voi poiketa. Korona-aikana nämä kontaktit olivat kullan arvoisia, kun tavaroista alkoi olla pulaa. Itse ostin tyhjiä muovipulloja ja käsidesiä kontaktieni avulla, vaikka niitä ei ollut enää tukuissa muuten kaupan. Korona-aika opetti käytännössä, miten arvokasta yrittäjälle on hyvät verkostot. Olisin ollut monta kertaa pulassa, ellei olisi ollut tuttuja keneltä kysyä ja pyytää apua. Jatkuva kouluttautuminen ja oppiminen on yrittäjälle äärettömän tärkeää ja Yrittäjänaispäivät takaa sen, että ainakin kerran vuodessa tiedot päivitetään. Nyt Iisalmessa on useamman sen alueen yrittäjän puheenvuoro ja on erittäin mielenkiintoista ja opettavaista kuunnella näitä yrittäjätarinoita. Lähden siinäkin mielessä rennoissa tunnelmissa, että saan vain olla nauttimassa tapahtumasta. Olen lukuisia kertoja juontanut nämä Yrittäjänaispäivät tai vetänyt kokouksen tai paneelin tai pitänyt esityksen jostain ajankohtaisesta aiheesta. Voi olla, että koen vielä haikeutta, kun en ole itse esiintymässä ja vastuullisena. Olen aina nauttinut esiintymisestä ja kokenut energiaryöpyn suuresta yleisöstä.  Tiedän, että kaipaan tuota tunnetta, vaikka se tuo myös paljon stressiä ja jännitystä. Kuitenkin elämäni parhaimpia kokemuksia on ollut juontaa monen sadan hengen tapahtumaa koko päivän ja jos paikalla on ollut ministereitä, se tuo oman jännityksensä protokollaan. Tällaisen päivän jälkeen tunne on huumaava ja varmaan maratonin jälkeen tuntuu samalta. 
Tähtitarjoukset 3.10. asti:


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti