lauantai 3. syyskuuta 2022

Näitä ei yli viisikymppisen kannattaisi käyttää

Pyydän heti anteeksi, jos nyt pahoitan joidenkin lukijoiden mielen, mutta kerron oman mielipiteeni siitä, mitä kauneuskikkoja ei vanhemmiten kannattaisi käyttää. Jokainen tietysti valitsee oman tapansa toimia ja tekee, miten parhaaksi näkee.


Kevyt meikkivoide ja pehmeäsävyinen poskipuna tuovat elävyyttä ja virkeyttä ilmeeseen. 


Muotioikkuja

Luin netistä jonkun suomalaisen maskeeraajan juttua, kun hän oli TikTokissa listannut meikkaustapoja, joita vanhemmiten ei kannattaisi tehdä. Hän oli saanut liudan paheksuvia kommentteja, ettei ikääntyvien ulkonäköasioita saa rajoittaa.
Pari päivää sen jälkeen kauppareissulla eräs puolituttu ikäiseni rouva pysähtyi kysymään, miten hänen pitäisi käyttää pinkkiä luomiväriä, kun se on nyt niin muodikasta. Mietin hetken, mitä vastaan ja totesin, ettei tässä kuusikymppisenä enää kannattaisi kaikkia muotioikkuja noudattaa. 
Minun mielipiteeni on. ettei ole mitään syytä. miksi kuusikymppinen käyttäisi punertavaa tai pinkkiä luomiväriä, koska se ei enää kaunista. Thaimaassa 2019, kun olin siellä viimeksi, kaikilla parikymppisillä oli pinkki silmämeikki ja se oli ihan raikas yhdistelmä tummien silmien ja hiusten kanssa. 
Käytin itsekin vaaleanpunaista luomiväriä 80-luvulla, mutta ei ole tullut mieleenikään kokeilla sitä enää. Tietysti ymmärrän, että jos olisi vaikka esiintyvä taiteilija, voisi käyttää meikissään kaikki muotioikut, mutta ehkei se ole täällä pikkukaupungissa tarpeen. 
Nuorella iholla erilaiset ylilyönnit eivät näytä kovin pahoilta, mutta ikääntyessä kannattaa käyttää harkintaa. Meikkituotteiden laatuun kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota. Edullinen synteettistä pigmenttiä sisältävä paksu ja peittävä meikkivoide yleensä vain korostaa ihon ryppyisyyttä ja kerääntyy päivän mittaan juonteisiin. Hoitava ja ohut meikki voi olla myös peittävä, mutta samalla luonnollinen.


Mollamaijan silmät

Moni ikäiseni on jumittunut ripsipidennyksiin ja ne menevät helposti överiksi. Omaan silmääni ei näytä hyvältä, jos ei ole mitään muuta meikkiä, kuin parisenttiset ripset. Tiedän, että monen mielestä ripsipidennykset ovat helppo meikki, mutta pelkkien ripsien korostaminen ei välttämättä paranna ulkonäköä. Toki tämäkin on täysin makuasia.
Itse näkisin, että kevyt tasoittava meikkivoide tai esimerkiksi SkinPerfect Primer SK30 (52€) meikinpohjustusaine siistii ihon ja sen lisäksi silmämeikki ja huulipuna tekevät meikistä kokonaisuuden. Oma mielipiteeni on, että yli viisikymppisen tärkein meikki on poskipuna. Kevyt meikkivoide ja pehmeäsävyinen poskipuna tuovat elävyyttä ja virkeyttä ilmeeseen. 
Iän mukana iho on helposti kirjava ja samean harmaa, mutta se saadaan muutettua kauniimmaksi meikkivoiteella. Poskipuna nostaa ilmettä ja korostaa poskipäitä, jottei kasvot näytä niin alaspäin valuvilta. Jostain kumman syystä suomalaiset välttelevät poskipunaa, vaikka se olisi kaikenikäisille hyvin tärkeä osa ehostusta. Omassa meikissäni pidän poskipunaa ja meikkivoidetta tärkeimpinä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti