sunnuntai 11. syyskuuta 2022

Suojaa iho syksyn sateilta

Hyvin monilla on sellainen käsitys, että syksyn kosteat ja sateiset päivät tekevät iholle hyvää. Lämmin ja kostea ilmanala onkin iholle hyväksi, mutta syksyinen ja kylmä sadepäivä rasittaa pintaverisuonia ja saattaa aiheuttaa couperosaa.


Kostea ja kylmä syyskeli rasittaa ihon pintaverisuonia ja sade tuo kasvoille myös epäpuhtauksia. 


Kostea kylmyys rasittaa ihoa

Muutama lämpöaste ja tuulinen tihkusade on aika tyypillinen säätila syksyllä ja silloinkin kannattaa ulkoilla. Kuitenkaan se ei saa jäädä ihon ainoaksi kosteutukseksi, vaan iho tarvitsee muutakin hoitoa kuin vesisateen. 
Herkkä ruusufinniin taipuvainen iho helposti ärsyyntyy syksyllä ja ihottuma puhkeaa näkyviin. Yleensä syynä tähän on lämmönvaihtelut ja ihon kuivuminen. Sateen kostuttamalla iholla alle kymmenen asteen lämpötila on jo rasite pintaverisuonille ja se on ärsyke ruusufinni-ihottumalle. 
Herkästi punoittava ja kuiva iho kannattaa aamuisin suojata Dermalogican Barrier Repair (49€) suojavoiteella, ellei käytä meikkiä. Barrier Repair sulaa ihon omaan suojakerrokseen ja vähentää tuulen ja sateen kuivattavaa vaikutusta. Samalla se on myös hyvä suoja pihatöihin multaa, likaa ja muuta töhnää vastaan. 
Myös meikki on helppo ja hyvä suojaava hoitomenetelmä iholle. Esimerkiksi SkinPerfect Primer SK30 (52€) suojaa tuulelta, sateelta ja uv-säteilyltä sekä parantaa ihon kosteudensitomiskykyä.


Hoitava puhdistus

Iho kannattaa iltaisin puhdistaa hyvin, vaikka ei meikkiä käyttäisikään. Itse aina epäilen sadeveden sisältävän ties mitä saastetta ja myrkkyä, enkä jättäisi sellaista iholleni yöksi. Luulen myös, että kyllä voiteetkin jäävät laittamatta, ellei ihoa ole puhdistanut.
YB:n Nourishing Cleansing Oil (58) on hybridituote, joka puhdistaa sekä hoitaa samalla kertaa. Se poistaa tehokkaasti paksunkin lika- ja hikikerroksen, mutta samalla siitä imeytyy hoitavia aineita ihoon. Nourishing Cleansing Oil huuhtoutuu täysin vedellä pois ja iho tuntuu puhtaan raikkaalta. Mitään kiristystä iholle ei pesun jälkeen jää, koska puhdistus ei poista ihon omia luonnollisia rasva-aineita.
Pesun jälkeen seerumiksi kannattaa valita Ultra Calming Serum Concentrate (63€), joka rauhoittaa punoitusta ja vahvistaa pintaverisuonten seinämiä. Sen päälle sopiva hoitovoide on Calm Water Gel (52€), joka on hyvin kosteuttava ja samalla rauhoittava kosteusvoide. Aamuisinkin tämä seerumi- ja voideyhdistelmä toimii hyvin ja niiden päälle Barrier Repair tai meikki lisää suojaavaa vaikutusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti