maanantai 26. syyskuuta 2022

Paluu arkeen

Olin kyllä eilen aivan rättiväsynyt, kun pääsin iltapäivällä kotiin Iisalmen reissulta. Neljä päivää putkeen naisyrittäjäasiaa ja esilläoloa tuntuu vievän voimat näin koronan jälkeen, kun ei ole vuosiin paljon ihmisiä tavannut. Kiitos onnitteluista!

Olen saanut tosi paljon onnitteluja, kukkia, tekstareita ja sähköposteja ja olen niistä kiitollinen. Annoin torstaina lähtiessäni sen verran monta lehtihaastattelua, että palkitseminen meni kaikkien tietoon. Tosin noissa jutuissa kerrottiin vähän päällekäin minusta ja yrittäjänaisten historiasta, että pikaisella lukemisella ei kai ihan heti selvinnyt, miksi minut palkittiin. 
Minä sain harvinaisen numeroidun (nro 37) ansiomerkin tekemästäni työstä Suomen Yrittäjänaisten hyväksi. Olen ollut neljällä vuosikymmenellä valtakunnallisen liiton luottamustehtävissä. Historia lehtijuttuihin sekaantui siitä, että tulevaisuuden suunnitelmissani on osallistua naisyrittäjien historiikin tekemiseen. 
Tulevaisuudessa haaveilen uppoutuvani historiaan vielä enemmän kuin nyt ja nimenomaan naisnäkökulmasta. Kirjoitin jo Helsingin Yrittäjänaisten 75-vuotisjuhlajulkaisuun jutun siitä, millainen Helsinki oli, kun yhdistys perustettiin vuonna 1947. 
Olen hyvin otettu, että juttuni kelpaavat muille ja marraskuussa menen puhumaan samasta aikakaudesta Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaisiin eli omaan ”kotiyhdistykseeni”. Kuitenkin muistutan, että minä olen vain asian harrastaja, enkä kuvittelekaan olevani oikea historioitsija.


Pimeän kaupan ilta pe 30.9.

Nyt juhlimiset saavat loppua ja siirryn tämän viikon työrupeamaan. Myönnän, että tuo Iisalmen keikka oli vähän harmilliseen ajankohtaan, kun Pimeän kaupan ilta on heti perään. Lähes kaikki tehtävät perjantaita varten jäivät tälle viikolle, mutta toivon niiden menevän jo rutiinilla. 
Varautukaa hyviin tarjouksiin ja olen koko päivän käytettävissä ostoksilla poikkeajia varten ja hoitola on auki kello 10.00-19.00. Päätin, että pidän auki pidempään, koska vanhasta muistista tiedän asiakkaiden vähenevän tuohon iltaseitsemään mennessä. Toki, jos talossa on asiakkaita, hoitola pysyy auki niin kauan kuin tarvitaan.
Toivotaan, että suunnitelmani menevät kerrankin putkeen ja saan tavaraa niin kuin pitääkin. Nyt alkusyksyn aikana ei ole ollut suurempia viiveitä tai puutteita käyttämissäni tuotteissa. Ainoastaan meikkituotteista puuttuu pari värisävyä materiaalipulan takia.
Iisalmen Naisyrittäjäpäivien yleisin puheenaihe oli tämä materiaali- ja komponenttipula sekä logistiikkaongelmat. Yksi seminaarin puhujista oli metsäkoneyhtiö Ponssen omistaja Juha Vidgren ja hän sanoi, että heillä oli yt:t pelkästään sen takia, ettei ole komponentteja, millä koneita tehdään. Hän kuvaili tätä hetkeä poikkeuksellisen haastavaksi, koska ostajia koneille olisi, mutta niitä ei saa tehtaasta ulos. Ponsse lopetti myös täysin kaikki Venäjän toiminnot ja menettivät siinä 25% liikevaihdostaan ja se kyllä kuulosti jo pahalta luvulta. 
Itse luotan siihen, että Pimeän kaupan iltana tavaraa olisi jo ihan kuin ennen vanhaan eli ennen koronaa. Moni menekkituote tuli myyntiin jo viime viikolla, joten yritin varustautua hyvissä ajoin.

Tervetuloa ostoksille perjantaina!
3 kommenttia:

 1. Onnea kovasti ja tsemppiä työviikkoon ja perjantaille. Itsellä on monta purkkia viime aikoina tyhjentynyt ja iho ihan korppu, että tilausta on tulossa😉

  VastaaPoista
 2. Anonyymi09:39

  Lämpimät onnittelut saamastasi tunnustuksesta.
  Naisyrittäjä- ja ylipäätään yrittäjäasiaa on hienoa tehdä tunnetuksi. Minusta on ihanaa, että olet niin toimintatarmoa täynnä.

  Onnea myös Pimeän kaupan iltaan.

  Leena

  VastaaPoista
 3. Tanja M22:45

  Paljon Onnea Inkeri! Sinun energiasi ja osaamisesi on inspiraationa monelle.

  VastaaPoista