lauantai 21. tammikuuta 2023

Älä vanhenna itseäsi meikillä

Kuulen usein, että yli viisikymppisistä tulee aika arkoja käyttämään meikkejä, koska heillä on niin suuri pelko, ettei meikki näyttäisi hyvältä. Tähän listasin muutamia asioita, joita minun mielestäni kannattaa välttää.


Kevyt meikkivoide ja poskipuna ovat tärkeitä, koska ikääntyessä, ihosta tulee kirjava ja kalpea.


Muuttuneet meikit

Meikkituotteiden laadut ovat täysin muuttuneet siitä, mitä ne olivat ikäisteni nuoruudessa. Ensimmäinen asia, mikä kannattaa unohtaa on se meikkityyli, mitä käytti alle parikymppisenä. Ne värit, joita käytettiin 1970-80-luvulla ovat vääriä yli viisikymppisellä naisella. 
Meikkivoide on tärkeä asia, koska ikääntyessä, ihosta tulee kirjava ja kalpea, joten sitä kannattaa tasoittaa. Meikkivoide on myös hyvä suoja ulkoilman rasituksia vastaan. Mitään paksua ja peittävää meikkivoidetta ei kannata käyttää ja moni asiakkaani tyytyy Dermalogican SkinPerfect Primer SK30 (52€) meikinpohjustusaineeseen, joka on kevyt ja luonnollinen. 
Meikkien väripigmentti on muuttunut ja nykyisin moni meikkisarja käyttää mineraalipigmenttiä, joka on lääpikuultava ja luonnollinen. Myymäni meikkisarja Youngblood perustuu tähän mineraalipigmenttiin ja se on myös Suomen Astma-ja Allergialiiton suosittelema.
Ikääntyessä meikkituotteiden kohdalla kannattaa panostaa laatuun, koska ne pysyvät iholla muuttumattomina koko päivän, eivätkä valu ryppyihin ja korosta ihon vanhentumista. 


Kevyt meikki piristää ilmettä

Moni käyttää pelkästään ripsiväriä, eikä mitään muuta meikkiä ja sitä olenkin useampaan kertaan ihmetellyt. Paksu kerros ripsiväriä ilman muuta meikkiä ei välttämättä korosta ulkonäköä positiivisesti. Varsinkin vahva tuuheuttava ripsiväri, joka tekee ripsistä hiiltyneiden tulitikkujen näköiset, on aika vahva yksityiskohta, ellei iholla ole mitään muuta meikkiä. Ripsivärillä yritetään korostaa silmiä, mutta usein käykin niin, että meikkaamaton rypistynyt ja kirjava iho korostuu. 
Ellen itse tekisi koko meikkiä, jättäisin silmämeikin kokonaan pois ja laittaisin vain meikkivoiteen, poskipunan ja huulipunan. Poskipunaa pidän tärkeimpänä meikkituotteena vanhenevalle iholle. Harmikseni näen usein, ettei poskipunaa enää käytetä ollenkaan. 
Huulipunan kohdalla moni muistelee vielä vanhaa sääntöä, ettei yli nelikymppinen voi käyttää helmiäishuulipunaa. Tämäkin sääntö on jo aikoja sitten unohdettu, koska nykyinen helmiäinen on täysin erilainen kuin vielä 90-luvulla. Eikä mitään helmiäisen varomista kannata enää ylläpitää. 
Olen ajatellut, jos löytäisin hyvän meikkaajan Youngbloodin kautta, voisin pyytää hänet hoitolaan silloin tällöin pariksi päiväksi tekemään ja ohjeistamaan meikin tekoa omille asiakkailleni. Toivotaan, että sellainen löytyisi kevään aikana.


1 kommentti: