sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Meikki myös hoitaa ihoa

Ihmettelen, miten sitkeästi istuu käsitys, että meikki jotenkin vahingoittaisi ihoa. Kuulen edelleenkin asiakkailta, että he ylpeänä kertovat, etteivät ole koskaan käyttäneet meikkiä. He uskovat, että sillä tavoin iho on säästynyt paljolta pahalta.


Erisävyisiä meikkipuutereita vierekkäin.
Tähtitarjouksena oleva Youngbloodin Natural Loose Mineral Foundation NYT 52€ (norm.65€) on myös hoitava ja ihoa suojaava.


Puuteri ei vahingoita ihoa

Olen kymmeniä vuosia valistanut ihmisiä siitä, miten hyvä suoja meikki on iholle. Meikin käyttö vähentää ihosyövän riskiä ja estää monia ulkoisia tekijöitä vahingoittamasta ihoa. Voin ihan kokemuksesta sanoa, että meikkiä käyttävien ihot ovat terveempiä ja paremmassa kunnossa, kuin niiden, jotka eivät meikkiä käytä.
Tähän vaikuttaa myös se, että meikin käyttäjät hoitavat ihoaan muutenkin paremmin. Yleensä kasvot puhdistetaan iltaisin ja käytetään jotain kosteusvoidetta ja aika usein ihoa hoidetaan myös aamuisin ennen meikin tekoa.
Jostain syystä puuteria pidetään pahimpana peikkona ja moni asiakas kertoo, ettei ole koskaan käyttänyt puuteria, vaikka muuta meikkiä kylläkin. Minua nuoremmatkin uskovat, että puuteri olisi jotenkin ihoa vahingoittavaa. Muuta perustelua käsitykselle en keksi kuin sen, että 1930-1950-luvuilla puuterin raaka-aineissa saattoi olla metallia tai jotain muuta, mikä nykyään on kiellettyä. 
Ihmiset vielä nykyäänkin muistavat puuterin kohdalla, että siitä voi saada myrkytyksen. Niin voi saadakin, mutta se oli 1700-lukua, kun puuterissa oli lyijyvalkoista ja sen myrkyllisyydestä ei tiedetty. Ihmisiä tosiaan kuoli lyijymyrkytykseen noiden puutereiden takia. 
Kuitenkin ne jutut kannattaisi jo unohtaa. Kyllä meikkituotteissakin on ollut tuotekehittelyä tässä parissa vuosisadassa. 


Väripigmentti suojaa uv-säteilyltä

Ellei muuta aurinkosuojaa käytä, niin meikki suojaa edes hiukan uv-säteilyltä. Väripigmentti ei läpäise kaikkea uv-säteilyä, mitä auringosta tulee. Tämä myös todistaa sen, että meikki pitää ihon terveempänä. Meikkivoide on myös erinomainen suoja tuulta, pakkasta ja sadetta vastaan. Talven hiihtoreissulle kannattaa laittaa meikkivoidettakin.
Tähtitarjouksessa on nyt Youngbloodin Natural Mineral Foundation NYT 52€ (65€) jauhemainen mineraalimeikki, joka on hoitolani suosituin meikkituote. Natural Mineral Foundation näyttää puuterimaiselta, mutta se ei ole puuteri. Se käyttäytyy iholla ihan kuin meikkivoide ja sitä voi tasoitella sormillakin. 
Tätä jauhemaisen meikkivoiteen kerrosta voi helpommin lisätä kuin voidemaisen meikin. Pakkassäällä kannattaa laittaa tätä jauhemeikkiä useampikin kerros, niin suojaus kylmää vastaan on parempi. 
Myös huulipuna on osoittautunut terveystuotteeksi. Suomessa on huulisyövän määrä lisääntynyt, mutta eniten miehillä. Lääkärien selitys on se, että naisten käyttämä huulipuna on suojannut huulia auringon säteilyltä ja se säästää naisia huulisyövältä. 
Pari viikkoa sitten myyntiin tuli iS Clinicalin LIProtect SK35 (29€) eli huulivoide suojakertoimella 35. Suosittelisin, että tämä huulivoide olisi jokaisella taskussa. Se on halpa ja helppo konsti ehkäistä huulisyöpää. 

Mitä te ajattelette meikin hyödyistä?


2 kommenttia:

 1. Anonyymi11:20

  Käytän meikkiä siitäkin syystä, että se suojaa uv-säteilyltä. Kun on suojakertoimellisia tuotteita päällekkäin (kosteusvoide, primer, meikkivoide), suoja on oikein hyvä. Talvella yhdistelmä suojaa myös viimalta.

  Nuo meikkien myrkyllisyyteen liittyvät fobiat ovat huvittavia ja järjettömiä. Toki kannattaa käyttää laadukkaita meikkejä eikä kiinalaisroskaa, anteeksi vahva ilmaisu.

  Kaiken huippu oli, kun koulutettu ihminen suorastaan manasi meikistä koituvan syöpää. Naisten yleisin syöpä on rintasyöpä, ja sen riskitekijät tunnetaan hyvin. Kosmetiikka ei ole listalla. Yhden yksittäisen syövän syntysyytä on mahdotonta tietää. (Toki rintasyövälle altistava geeni vaikuttaa. osalla sairastuneista.)
  Tunnettu syöpäpotilaita hoitava ravitsemusterapeutti sanoo, että ihmiset pelkäävät karsinogeeneja, kun pitäisi pelätä lihavuutta.

  Leena

  VastaaPoista
 2. Inkeri22:20

  Tuo ravintoterapeutin toteamus on hyvä muistaa. Meidän terveyttämme uhkaa moni jokapäiväisessä elämässämme oleva asia, kuten lihavuus, uv-säteily, liikkumattomuus, kiireen tuoma stressi yms. Sitten, kun nämä asiat on varmasti kunnossa niin vasta silloin voi alkaa pelkäämään meikkien tai kosmetiikan karsinogeeneja.


  Inkeri

  VastaaPoista