sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Pikkupojat Allu ja Vote

Meillähän on nykyisin viisi kissaa, joista nuorimmaiset ovat nyt 10 kuukautta vanhat Allu ja Vote. Voin sanoa, että siinä on aivan ihana parivaljakko, joka on piristänyt vanhojen poikien Jössen ja Valtsun elämää ja Vinski on saanut leikkikaverit.Puheliaat pojat

Erityinen ominaisuus näissä veljeksissä on, että ne juttelevat hyvin paljon. He pitävät kivaa hiljaista kurrutusta kurut kurut mitä en ole aikaisemmin muilla kissoilla kuullut. Luulimme ensin, että vain Vote juttelee, mutta kyllä nyt on ilmennyt kummankin olevan yhtä puhelias.
Vaikuttaa siltä, että ne juttelevat toisilleen ja erikoista on, ettei kukaan muu kissa siihen reagoi. Muut kissat käyttäytyvät ihan kuin he eivät kuulisi tätä Voten ja Allun hauskaa kurinaa. Olisi tosi mielenkiintoista tietää, mitä ne toisilleen sanovat. Välillä ne keskustelevat pitkäänkin ja toinen kun alkaa jutella, toinen vastaa. 
Muutaman kerran olen kuullut, että Allu höpöttää itsekseenkin. Kuulin Allun kurisevan olohuoneessa ja luulin sen puhuvan Votelle. Mennessäni paikalle Allu leikki touhukkaana leluhiirellä ja höpötti samalla tätä erikoista kurnutusta. 
Välillä tulkitsen, että Vote vaatii Allua leikkimään. Allu on selvästi laiskempi ja rauhallisempi ja viettäisi mielellään aikaansa makoilemalla. Vote on taas liikkeessä koko ajan. Sanommekin, että Vote on kahdessa paikassa yhtäaikaa. Ilmeisesti Votella on välillä tylsää juosta yksinään, niin se tulee nukkuvan Allun luokse ja kurisee vaativasti. Melkeinpä aina Allu lähtee myös juoksemaan ja sitten ajetaan toisia takaa.
Elämäniloa täynnä

Se on sanottava, että Allun ja Voten myötä meille on tullut päivittäistä elämäniloa ja vauhdikasta menoa. Vanhat pojat saavat olla rauhassa, eikä pikkupojat mene niitä häiritsemään, mutta Vinski on selvästi iloisempi ja vilkkaampi. Näin jälkikäteen ymmärrämme, miten yksinäinen Vinski pentuna oli, kun Valtsu ja Jösse eivät juurikaan viitsineet leikkiä. Vinski on ainoa kissa, joka on minulle tullut yksinään ja silloinkin olisimme ottaneet kaksi, mutta enempää ei ollut. 
Nyt myös näkee selvästi, mikä ero on vanhoilla kissoilla ja kissalapsilla. Valtsu ja Jösse vaikuttavat viisailta papparaisilta, jotka katselevat kauempaa, mitä lapset hösää. Onneksi kaikki viisi on hienosti sopeutuneet toisiinsa. 
Kyllä viidessä kissassa on omat haasteensa ja se on maksimi määrä, mitä kaksi työssä käyvää aikuista pystyy hyvin hoitamaan. Herään aamuisin vartin verran aikaisemmin kuin ennen, koska aamuruokailu on aikamoinen hässäkkä. Koko porukka on pyörtymäisillään nälästä, eikä kukaan malttaisi odottaa hetkeäkään. Tosin meillä on aina raksuja saatavilla, mutta aamulla koko kaarti vaikuttaa olevansa nälkäkuoleman partaalla. 
Viisi kissaa vaatii myös paljon tilaa ja kaupunkiasunnossa se voisi olla vaikeaa. Kaksikerroksisessa kodissamme energiaa kuluu, kun Allu ja Vote juoksevat kilpaa rappusissa. Sitä hauskuutta ei muut kissat olekaan keksineet, eikä Vinskikään oikein ymmärrä, mikä ilo on juosta rappusia ylös ja alas.
Hiekkalaatikoita meillä on kuusi ja ne on putsattava joka päivä ja siitä huolimatta ne ovat aina täynnä. Välillä syyttelemme toisiamme, että vessoja käyttää kyllä muutkin kuin kissat, kun siivottavaa on niin paljon. 
Kissat siis työllistävät ja sekin on huomioitava niitä hankkiessa. Nyt, jos olemme yötä poissa, äidilleni jää yhdeksän kissan huolto. Jatkuvasti se olisi jo liikaa, mutta pari viikkoa sitä kyllä jaksaa. Äitini oli täysillä mukana Allun ja Voten hankinnassa, joten hän kyllä tiesi, mitä tuleman pitää, kun lähdemme lomailemaan. 
Mikään työmäärä ei ole liikaa, kun porukka on niin ihana ja rakas. Varoittelen näistä töistä siksikin, ettei kukaan innostu harkitsematta hankkimaan viittä kissaa. 
Meille kissat ovat elämäntapa ja huolenpito niistä on tärkeämpää kuin itsestä huolehtiminen. Se hyväntuulinen ja onnellinen ravi, mikä meillä on jatkuvasti menossa, tuo suunnattomasti iloa elämään.
2 kommenttia:

  1. Meillä on vain yksi vanha kissa ja siinäkin riittää puuhaa joten arvata voin miten paljon aikaa saa ja joutuu käyttämään viiden kissan kanssa .Mutta siinä olet oikeassa, että jos jostain hommasta tykkää niin sen kyllä tekee mielellään (useimmiten:-). Ja myös ilo on viisinkertainen !

    VastaaPoista
  2. Anonyymi09:25

    Mikä ihana kuvaus kissaelämästänne. Eläimet tuovat niin paljon iloa ja rakkautta elämään. Onni korvaa kaiken vaivannnäön. Kun minulla oli otuksia, niille ruoan tarjoaminen oli tosiaan myös päivän ensimmäinen teko. Vasta sitten kahvi tulemaan.

    Leena

    VastaaPoista