keskiviikko 11. tammikuuta 2023

Talvella tarvitaan täyteläisiä hoitotuotteita

Vielä parikymmentä vuotta sitten neuvottiin, että talvella käytettäisiin yövoidetta päivällä ja päivävoidetta yöllä. Näin paksumpi voide olisi päivällä suojaamassa ihoa, mutta tämä ohje ei nykyisin välttämättä enää päde.


Nainen hirsimökin terassilla kahvikupin kanssa. Taustalla luminen metsä.
Kuiva, ohut ja yli nelikymppinen iho tarvitsee talvella suojaavampia tuotteita vahvistamaan ihon omaa suojabarriääriä.


Ohutta ihoa pitää suojata 

Nykyään ei enää ole yö- ja päivävoiteita perinteisessä merkityksessä, vaan suurinta osaa voiteista voi käyttää sekä yöllä että päivällä. Suurimmat erot voiteissa ovat aurinkosuojat, eli jos voiteessa on aurinkosuojakerroin, silloin se on tarkoitettu päiväkäyttöön. 
Kyllähän aurinkosuojallista voidetta voi käyttää yölläkin, mutta niissä harvoin on tarpeeksi tehoaineita jatkuvaan käyttöön. Jo itse aurinkosuoja tekee voiteesta paksumman, eikä siihen pysty paljoakaan lisäämään muita vaikutusaineita ilman imeytyvyyden heikkenemistä. 
Seerumeilla saadaan ihonhoito täsmäytettyä niin, että vaikutusaineita on riittävästi. Kuitenkin talvella kannattaa voiteet vaihtaa täyteläisempiin, käytetään niitä sitten yöllä tai päivällä. Dermalogican Super Rich Repair (50ml 93€ ja 100ml 149€) on monelle tuttu hoitovoide, jota voi käyttää aamulla sekä illalla ja se sopii meikinkin alle. 
Kuiva, ohut ja yli nelikymppinen iho tarvitsee talvella suojaavampia tuotteita vahvistamaan ihon omaa suojabarriääriä. Helpoin yhdistelmä on Phyto Replenish Oil (74€) öljyseerumi aamulla, iltaisin Smart Response Serum (139€) ja voiteena Super Rich Repair. Phyto Replenish Oil hoitaa suojaamisen ja ihon vahvistamisen ja Smart Response Serum eli älyseerumi kiinteyttää, kosteuttaa ja rauhoittaa punoitusta. 


Vesipitoisia voiteita kannattaa välttää pakkasella

Aikaisemmin voiteet jaoiteltiin v/ö- ja ö/v-seoksiksi sen mukaan, oliko niissä vettä öljyisessä voidepohjassa vai öljyä vesimäisessä voidepohjassa. Nykyisin on jo voiteita, mitkä eivät kuulu kumpaankaan kategoriaan. Kuitenkin suosittelen, että talvella päivävoiteeksi valitaan vesi-öljyssä-voide, joka on suojaavampi. Hoitolan toinen suosittu täyteläinen hoitovoide on iS Clinicalin Sheald Recovery Balm (60g 89€) ja se on ns. v/ö-voide, niin kuin Super Rich Repairkin. 
Dermalogican Calm Water Gel (52€) on lempinimeltään vesivoide ja se on tuubissa geelimäistä, mutta sulaa iholla vesimäiseksi kosteudeksi. Se on todella suosittu voide, mutta sitä en suosittele yksinään talvella päivävoiteeksi. Calm Water Gelin päälle voi laittaa Barrier Repair (49€) suojavoiteen tai paksumman meikkivoiteen, niin silloin se sopii päiväkäyttöönkin alle 10 asteen pakkasella. Yöksi Calm Water Gel on talvellakin erittäin suositeltava, koska se kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa niin hyvin. Ruusufinni ärtyy talvella helposti ja erityisesti ruusufinni-iholle Calm Water Gel on ihanteellinen yövoide.
En suosittele pakkasella päiväkäyttöön myöskään Circular Hydration Serum (64€) kosteusseerumia, jos ulkoilee pitkiä aikoja yli kymmenen asteen pakkasella. Tavalliseen työpäivään se kyllä sopii, jos on ulkona alle tunnin aamulla ja illalla. Kosteuttavaa hoitosuihketta Hyaluronic Ceramide Mistiä (47€) ei kannata suihkauttaa juuri ulos lähtiessä, vaan sen olisi hyvä antaa imeytyä puolisen tuntia ennen pakkaseen menoa. Muuten tämä Hyaluronic Ceramide Mist on erinomainen talven hoitotuote ja sitä kannattaa suihkauttaa iholle pitkin päivää sisällä ollessa.

Onko teillä käytössä eri tuotteet päivällä ja yöllä?

Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti