sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Omenaposket

Joskus on ajateltu, että on terveen ja hyvinvoivan ihmisen merkki, kun posket ovat hehkuvan punaiset. Terveydestä se ei kerro, vaan yleensä kyse on couperosasta, ruusufinnistä tai muuten kuivasta ja ohentuneesta ihosta.


Dermalogican UltraCalming -linjan tuotteet rauhoittavat ja hoitavat herkkää ja punoittelevaa ihoa.


Lämmönvaihtelut aiheuttavat punoitusta

Mitä ohuempi ja vaaleampi iho on, sitä helpommin pintaverisuonet näkyvät ja iho punoittaa. Jonkin verran ihon kuuluukin punoittaa lämmönvaihteluiden yhteydessä ja se on ihan normaalia. Kaikki tietää, että saunan jälkeen iho hehkuu punaisena puolisen tuntia.
Silloin, kun posket punoittavat voimakkaasti ilman mitään syytä, ihon hoitoon pitää kiinnittää enemmän huomiota. Yleisin syy punoitukseen on kuivuus ja iho saattaa olla kuivuuden takia niin ohentunut, että poskipäiltä puuttuu päälimmäisin ihokerros.
Liian voimakas pesuaine on yleinen syy ihon kuivumiseen. Punoittavalle couperosa-iholle paras puhdistusaine on Dermalogican Ultra Calming Cleanser (250ml 39€ ja 500ml 60€), joka samalla rauhoittaa ja hoitaa ihoa. Hoitosuihkeeksi kannattaa valita Ultra Calming Mist (38€), joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Liian kovakourainen käsittely ja puhdistuksessa käytetyt pesusienet ja harjat vain pahentavat tilannetta.


Kuivuus aiheuttaa punoitusta

Yksinkertaisin tapa hoitaa punoitusta on lisätä kosteuttamista. Liian kuiva iho helposti ohenee ja yksinkertaisin parannus tilanteeseen on käyttää runsaasti kosteuttavia ja vahvistavia kotihoitotuotteita.
Dermalogican seerumi Ultra Calming Serum Concentrate (63€) on rauhoittava seerumi, joka sopii kaikille ihotyypeille. 
Yö- ja päivävoiteeksi Calm Water Gel (52€) on erittäin pidetty tuote, mutta näin pakkasaikana en sitä suosittelisi päivävoiteeksi sen suuren vesipitoisuuden vuoksi. Yövoiteeksi se kyllä sopii talvellakin. Päiväkäytössä täyteläinen Super Rich Repair (50ml 93€ ja 100ml 149€) on myös hyvä suojavoide. 
Paras suojavoide on kuitenkin Barrier Repair (49€), joka pitäisi olla kaikilla käytössä syyskuusta huhtikuulle tai läpi vuodenkin. Se sitoo ihon omaa kosteutta ja estää kuivumista. Tuuli, pakkanen ja vesisade eivät pääse rasittamaan ihon pintaa, kun Barrier Repair on siinä suojana. Punoittelu ylipäätään ei häviä hetkessä, mutta muutaman kuukauden hyvällä hoidolla punakkuus vähenee näkyvästi. 


Millaisia kokemuksia teillä on ihon punoittelusta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti