lauantai 7. tammikuuta 2023

Talvellakin tarvitaan aurinkosuojaa

Aika usein kuulen asiakkailta, ettei aurinkosuojaa tarvita talvella, kun ei paljon valoa ole näkyvissäkään. Ihotautilääkäreiden suositus kyllä on, että suojakerrointa on hyvä käyttää kesät ja talvet vähentämään kokonaissäteilyn määrää.


Ihmisiä luistelemassa jäällä keskellä kaupunkia.
On todella tärkeää suojata iho uv-säteilyltä myös talvella.


SkinPerfect Primer SK30 on hyvä suoja talvellakin

Aurinkoinen aika on talvipäivinä lyhyempää, mutta itse uv-säteily on paljon voimakkaampaa. Matalalta paistava aurinko heijastuu kiiltävästä lumesta moninkertaisena kasvoille ja aiheuttaa nopeasti palamista, ahavoitumista ja pigmenttiläiskiä. 
SkinPerfect Primer SK30 NYT 35€ (52€) on Tähtitarjouksessa ja siitä menee vielä 5€ per pakkaus  Ukrainan avustamiseen. Viime kesänä halusin omalta pieneltä osaltani auttaa Ukrainaa ja teen sen YK:n tasa-arvojärjestön UN Womanin kautta. Keksin, että annan viisi euroa jokaisesta ostetusta SkinPerfect Primerista ja valitsin tämän tuotteen siksi, että sitä ostetaan niin paljon. Syksyllä tilitin yli 200€ tuon järjestön tilille. Autat siis samalla Ukrainan naisia ja perheitä, kun ostat SkinPerfect Primeria. 
SkinPerfect Primer SK30 sisältää uv-suojan 30 ja se on sopiva talvella, ellei ole kysymys pigmenttiläiskien hoidosta.  Silloin, kun iholle tulee helposti pigmenttiläiskiä, suojakertoimen pitää olla 50. Tämä primeri on myös hoitava ja vähentää kosteuden haihtumista, niin iho ei niin helposti ahavoidu pakkasajan ulkoilussa. 
On siis useita syitä, miksi SkinPerfect Primer SK30 kannattaa olla käytössä. Tämän edullisempaa se ei enää voi olla, joten sitä voi ostaa useammankin. Itselläni tuo yksi tuubi riittää noin 3-4 kk, elleivät myös kissat ota sitä käyttöönsä. :) 
Se on mukavasti juuri suuhun mahtuva tuubi, joka sopii poikien mielestä leikkikaluksi hyvin. Eikä siinä muuten mitään haittaa olisikaan, mutta leikin aikana se tulee täyteen terävien hampaiden reikiä ja tuubista ruiskuaa voidetta miten sattuu. Tosin äiskän meikkipussissa on paljon kivoja leikkikaluja. Varsinkin kaikki sudit ja siveltimet ovat oikein hauskoja välineitä ja poikien mielestä ei niillä muuta käyttöä olekaan, joten ne joutavat hyvin heidän leikkeihinsä. 


Suojaa myös huulet auringolta

Ennen joulua saatiin myyntiin iS Clinicalin LIProtect SK35 (29€) huulivoide, joka tuli todella tarpeeseen. Etsin pitkään hyvälaatuista huulivoidetta, jossa olisi suojakerroin, mutta ne kaikki olivat jotain mansikan makuisia vaseliinihöttöjä. Olen ollut jo pari kesää harmissani, kun en ole voinut tarjota asiakkailleni kunnollista huulivoidetta.
Ammattilehdissämme ja muuallakin on jo useampia vuosia  kerrottu huulisyövän lisääntymisestä. Siihen pahimmat syyt ovat tupakka ja uv-säteily. Huulten limakalvo on hyvin herkkää ja ohutta aluetta, joka reagoi aurinkoon nopeasti. Huulet ovat aina alttiina uv-säteilyn vaikutuksille, ellei niitä suojata.
Varsinkin näin talviulkoilun aikoihin huulet tarvitsevat hyvälaatuisen hoitotuotteen ja sitä tämä LIProtect SK35 on. Se on ihan tavallisessa huulivoidehylsyssä, jota voi pitää vaikka taskussa. Siinä on paljon hoitavia aineita, jotka estävät huulten kuivumista ja hoitavat rohtumaa sekä ahavoitumista. LIProtect SK35 sopii koko perheelle ja myös pienille lapsille. Se pysyy huulilla tavallista paremmin, eikä liukene heti ensimmäiseen lipaisuun. 
Jo nyt tämän parin viikon aikana LIProtectia ostaneet ovat sitä kehuneet ja hakeneet toisenkin miehilleen tai lapsilleen. Oma mieheni tykkää siitä, koska se ei jää tönköksi huulille ja itse pidän sitä parhaana koskaan myymänäni huulivoiteena. 

Miten sinä suojaat ihoasi talviauringolta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti