keskiviikko 10. tammikuuta 2024

Älä anna huulten rohtua

Talvella ei tarvitse katsoa kuin ruokakaupan kassalla ympärilleen, niin näkee useampia rohtuneita huulia. Ihmettelen tätä aina, koska nehän ovat tosi kipeät. Tällä säällä kannattaa pitää hyvä huulirasva aina lähettyvillä. 



Joitakin huulivoiteita kannattaa välttää

Huulirasvoja on myynnissä kymmenittäin, mutta kaikki eivät ole huulille kovin suotuisia. Varsinkin lapsille tarjotaan erilaisia maku- ja hajuhuulirasvoja ja nämä ärsyttävät helposti huulten limakalvoa. Neuvoisin välttämään näitä kokonaan, koska niissä olevat hajusteet ja väriaineet voivat aiheuttaa herkkyysreaktioita.
Jotkut käyttävät pelkkää valkovaseliinia ja se on viimeinen aine, mitä huulille laittaisin, koska se imee ihosta kosteutta. Sen kanssa joutuu helposti kierteeseen, kun huulet tarvitsevat aina vain enemmän kosteutta ja mitä useammin valkovaseliinia laittaa, sitä enemmän huulet kuivuvat. 
Nykyisin on kovin muodikasta, kun huulet ovat hyvin pulleat ja törröllään. Myynnissä on huulipunia ja huulirasvoja, joissa on tarkoituksella ärsyttäviä aineosia, jotka aiheuttavat turvotusta ja punoitusta. Näitäkin suosittelen välttämään, koska ärsytyksen lisäksi, ne rohduttavat huulia lisää. Huulivoidetta ostaessa kannattaa tarkistaa sisällysluetteloa, onko tuotteessa vaseliinia tai muita mineraalirasvoja. Mineraalirasvat puhdistetaan samasta maaöljystä, josta tehdään bensiinit ja muut koneöljyt, eivätkä ne oli hyväksi iholle tai huulille.
Hoitolassa on myynnissä Vitamin E Lip Balm (10€), joka on edullinen ja hyvälaatuinen koko perheen huulivoide. Siinä on avokadoöljyä, auringonkukkaöljyä, oliiviöljyä ja voidepohja on mehiläisvahaa. Vitamin E Lip Balm sopii hyvin myös nenän ympäristöön, kun se alkaa rohtumaan liiallisesta niistämisestä.


Suojaa ja hoida huulia

Huulten suojaaminen uv-säteilyltä on erittäin tärkeää, koska tilastojen mukaan huulten ihosyöpä on lisääntymään päin. iS Clinicalilla on erinomainen huulivoide LIProtect SK35 (29€), jossa on aurinkosuojakerroin 35. Suosittelen tätä huulivoidetta kaikille talviulkoilijoille, koska lumesta heijastuva uv-säteily on hyvin voimakasta. LIProtect sopii myös koko perheelle ja onkin erityisen tärkeää suojata lasten huulet ja iho auringolta. Alle kaksikymppisenä saatu säteily on kaikista vaurioittavinta.
Huulille ja suunympärysryppyihin paras tuote on iS Clinicalin Youth Lip Elixir (78€), joka on helppo sipaista aamulla ja illalla koko suunympärystän alueelle. Itselläni on Youth Lip Elixir yöpöydällä ja sipaisen sitä pariinkin kertaan ennen nukkumaan ryhtymistä. 
Ainoa keino suunympärystän pystyryppyihin on pitää iho pehmeänä ja joustavana. Jotkut epäilevät, voiko näihin suunympärysryppyihin millään vaikuttaa, mutta se on varmaa, että jos mitään tuotetta ei käytä, mikään ei ainakaan vaikuta. 




⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 9.-22.1.-24


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

3 kommenttia:

  1. Olen parhaillaan Aasiassa ja ihan ehdoton tuo IS Clinicalin aurinkosuojallinen huulivoide täällä.

    VastaaPoista
  2. Paula18:21

    Hyvä huulirasva on kyllä pakollinen varuste ympäri vuoden. Pakkasessa ja tuulessa huulet kuivuisi muuten alta aikayksikön. Ja aurinkosuojaa tarvii myös läpi vuoden. Huulten ihosyövästä en ollut kuullutkaan!
    Paula.susanna@hotmail.com

    VastaaPoista
  3. Huulet ja iho kuivuu enemmän pakkasella. Ja myös aurinko kuivattaa. salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista