keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Ongelmat silmänympäryksillä

Turvotus on ongelma, jonka lähes kaikki naiset kokevat jossain vaiheessa elämäänsä. Joillekin turvotus tuo ongelmia jalkoihin, mutta myös silmien ympärillä oleva turvotus harmittaa. Joulun ruuat, alkoholi ja liikkumattomuus ilmenevät silmäpusseina.


Säännöllisellä kasvohoidolla ja hyvällä kotihoidolla pystyy ennaltaehkäisemään silmänympärysten turvotusta ja muita ongelmia.


Kylmä vähentää turvotusta

Itselläni vuodenvaihde on ollut hyvin surullinen, koska erittäin läheinen ja rakas ystäväni kuoli yllättäen jouluna. Menetys on niin suuri, etten vielä sitä kunnolla ymmärrä, mutta iltaisin unen tuloa odottaessa itku tulee silmään. 
Se tarkoittaa sitä, että aamulla saa etsiä silmiä turvonneiden luomien välistä. Tämän ikäisenä on melkein mahdotonta saada itkun jälkiä pois kasvoilta nopeasti, vaan vasta päivän aikana aineenvaihdunta poistaa nesteisyyden. 
Paras tapa on käyttää kylmäkäärettä poistamaan turvotusta ja vähentämään silmien punoitusta. Kylmä supistaa verisuonia ja silmien verestäminenkin vähenee. Myös päänsärkyä ja surun tuomaa aivosumua kylmäkääreet helpottavat. Kyllähän voi ostaa ihan oikeita kylmäpakkauksiakin apteekista, mutta kotikonstitkin kelpaavat. 
Itse kastelen froteepyyhkeen mahdollisimman kylmällä vedellä, puristan sen kuivaksi ja asettelen sen otsalle sekä silmien päälle. Kääre kestää kylmänä vartin verran ja sekin jo riittää aamulla ennen työhön lähtöä saamaan ulkonäön parempaan kuosiin. Vielä parempi konsti on, jos pakastimessa on jääpalapusseja ja ne kääritään pyyhkeeseen ja asetellaan otsalle.


Silmänympärysvoiteet ennaltaehkäisevät turvotusta

Sellaista silmänympärysvoidetta ei olekaan, joka poistaisi jo syntyneet silmäpussit, vaan hoitotuotteiden vaikutus perustuu aina ennaltaehkäisyyn. Kuitenkin hyvä silmänympärysvoide on erittäin tarpeellinen silloin, kun elämässä on vaihe, että itkettää usein. Silmänympärykset rohtuvat ja kipeytyvät pyyhkimisestä ja ellei niitä hoida mitenkään, on riesana vielä kipeät silmäluomet.
Rohtumisiin paras silmänympärysvoide on Dermalogican Multivitamin Power Firm (15ml 73€ ja 30ml 113€). Se ennaltaehkäisee kuivumista ja rohtumista, mutta auttaa myös hilseilevän ahavoitunutta silmänympärystää paranemaan. Myös niistämisestä rohtuneeseen nenän ympärykseen Multivitamin Power Firm on hyvä apu. 
Ellei silmänympärykset ole erityisen kuivuneet Dermalogican BioLumin-C Eye Serum (73€) silmänympärysgeeli on hyvä valinta ennaltaehkäisemään turvotusta. 
Monelle tulee silmäpussit iän myötä ihan perintötekijöistä johtuen ja kaikille tulee pussit, kun tarpeeksi pitkälle elää. Säännöllisellä kasvohoidolla ja hyvällä kotihoidolla pystyy tilannetta pitkittämään, mutta jossain vaiheessa tulee piste, jonka jälkeen vain plastiikkakirurgi voi auttaa. 




⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 8.1.-24 asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

7 kommenttia:

  1. Megu Mangusti16:58

    Osanottoni suruun. Läheisen menettäminen varsinkin joulunaikaan on raskasta.
    Kiitos jälleen ajankohtaisesta aiheesta. Itse kipuilen jatkuvasti silmänympärysihon kanssa ja turvotuksen. Lähinnä silmäpussit ja näädän näppylät ovat ongelmat. Näihin on lähes kaikkea kokeiltu. Näppylöitä poistatin jopa leikkauksella mutta ne ovat tulleet takaisin aikojen saatossa.
    Nyt silmäpusseihin olen kokeillut kofeiinipitoisia voiteita ja kylmää ja lymfaa ja radiorekfenssi hoitoa.
    Silmän alle lsitan Dermalogica Awaken Peptide Eye Gel tuotetta. Vaan olisikohan jompi kumpi mainitsemistasi parempi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauneushoitola20:56

      Kiitos osanotosta. Tuo Awaken Peptide Eye Gel on monipuolisesti vaikuttava ja sekin poistaa turvotusta ja myös tummuutta. Itse olen nyt mieltynyt tähän BioLumin C Eye Serumiin, koska se jättää viilentävän ja rauhoittavan tunteen iholle. Samalla se on myös erittäin kosteuttava, mutta huomattavasti kevyempi ja ohuempi kuin Multivitamin Power Firm.

      Inkeri

      Poista
    2. Anonyymi19:02

      Kiitos, pitääkin ottaa tuo seuraavalle ostolistalle kun tuo edellinen loppuu 👍

      Poista
  2. Anonyymi17:02

    Silmänympärys voide on hyvä käyttää kosteuttamaan joka päivä. Lahipuhtautta@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Anonyymi17:27

    Otan osaa Inkeri! T.mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauneushoitola20:57

      Kiitos osanotostasi.

      Inkeri

      Poista
  4. Lämmin osanotto suruusi.

    Itsellä silmien seutu on usein turvoksissa. Syynä migreeni tai ehkä paremminkin migreenistä johtuva vuodelepo. Silmälasit peittävät vähän silmäpusseja, mutta itseä silmäpussit haittaavat. Käytänkin kylmäkäärettä usein.

    VastaaPoista