perjantai 26. tammikuuta 2024

Hyvinvointialalla on noususuhdanne

Talouselämästä kerrotaan mediassa pelkästään huonoja uutisia ja suorastaan lietsotaan ihmisiä olemaan peloissaan. Sitä ei tuoda esille, ettei kaikilla aloilla mene huonosti ja yleistäkin talouselämän elpymistä povaillaan jo ensi vuodelle.


Tiukkoina aikoina matkailun sijaan ihmiset käyttävät enemmän kotimaisia palveluita ja panostavat mm. kosmetiikassa laatuun.


Omasta hyvinvoinnista kannattaa huolehtia

Olen omalla yrittäjäurallani elänyt monta talouselämän nousu- ja laskusuhdannetta. Yleisesti ottaen mediassa lietsotaan jatkuvasti talouselämän heikkoutta on vuosiluku mikä hyvänsä. Olen elänyt 1990-luvun alkupuolen laman ja sen jälkeen mikään laskusuhdanne ei tunnu enää missään. 
Kosmetologin palveluita käytetään eniten silloin, kun ei ole varaa matkustaa tai tehdä muita suuria investointeja. Moni haluaa lomallaan jotain kivaa itselleen ja ellei talous kestä matkailua, kasvohoito on ihana rentoutumisen muoto. 
Työelämä on huonoina talousvuosina entistä raskaampaa ja ihmiset joutuvat tekemään rankkoja päätöksiä työssään. Sen takia moni haluaa käydä kasvohoidossa, että elämään tulee jotain kivaa vaihtelua. Kilpailu työpaikoista laittaa ihmiset myös huolehtimaan ulkonäöstään. 
Tilastojen mukaan kauneudenhoitoalan ja kosmetiikan myynti kasvaa Euroopassakin 8-10% seuraavan parin vuoden aikana. Tämä näkyy Suomessakin ja myös Hämeenlinnassa, joten oma ammattitaito pitää joka kauneushoitolassa olla huippuvireessä, jotta pystytään vastaamaan asiakkaiden odotuksiin.


Hoitotuotteiden myynti kasvaa

Ammattikosmetiikan myynti on selvästi lisääntynyt, koska kuluttajat ovat entistä laatutietoisempia. iS Clinicalin myynti on suuressa kasvussa, koska se on ainoa Suomessa myytävä farmaseuttisen tason kosmetiikkasarja. Tämä tarkoittaa sitä, että iS Clinicalin vaikutusaineet ovat puhtaudeltaan farmaseuttista tasoa. Tähän pystyy vain 3% kosmetiikkasarjoista, joten iS Clinical on aivan erityinen raaka-aineiltaan. Dermalogica on maailman myydyin ammattilaisten kosmetiikkasarja ja se on pysynyt huipulla jo toistakymmentä vuotta.
Pieni haittapuoli tässä kasvaneessa menekissä on se, että tuotteita on välillä loppu. Maahantuojat joutuvat tekemään jo vuoden alussa koko vuoden tilauksen ja ennustamaan pitkällä tähtäimellä, millainen menekki on loppuvuonna. 
Dermalogicalla joidenkin suosikkituotteiden myynti on moninkertaistunut ja tällä hetkellä maahantuojalta on loppu SkinPerfect Primer SK30 (58€) meikinpohjustusaine ja Calm Water Gel (53€) kosteusvoide. Maahantuoja yrittää metsästää, jos joku muu maa pystyisi myymään kiintiöistään Suomelle, niin tuotteita saataisiin jo ensi viikolla. 
Samaa tekee iS Clinical Illuminating Eyes Collection (149€) tuotepaketin kanssa ja niitäkin yritetään ostaa muiden maiden kiintiöistä Suomeen. Toivotaan, että joku maa myisi omista varauksistaan, niin saisin itsekin ostettua varastoni täyteen. 




Tähtitarjoukset 5.2. asti:

⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 23.1.-5.2.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti