torstai 4. tammikuuta 2024

Silmänympärykset ja plastiikkakirurgia

Jatkan vielä eilistä kirjoitusaihettani näistä silmäpusseista. Silmäluomileikkaukset ovat yleisimmät kirurgiset toimenpiteet, mitä asiakkaillani näen. Siinä ei ole kysymys kauneuskirurgiasta, vaan yleensä välttämättömästä toimenpiteestä, jotta näkökyky säilyy.



Plastiikkakirurgi ja kirurgi ovat eri asioita

Nykyisin Suomessa on kauneuskirurgia lähtenyt ihan lapasesta ja kohta varmaan eläinlääkäritkin tarjoavat kauneuskirurgiaa. Suomessa on maailman lepsuin laki, mikä säätelisi kauneuskirurgisien toimenpiteiden tai pistoshoitojen tekemistä. Meillä saa kuka tahansa yleislääkäri lähteä tekemään kirurgisia toimenpiteitä, joita muualla maailmassa saa tehdä vain plastiikkakirurgi. 
On täysin eri asia tehdä silmäluomileikkaus tai muu toimenpide plastiikkakirurgin koulutuksella kuin yleislääkärin tutkinnolla. Olen työssäni nähnyt muutamia epäonnistuneita silmäluomileikkauksia ja ongelmia on kahdenlaisia. Joillakin on leikattu yläluomesta liian vähän ja se on helposti korjattavissa uudella leikkauksella ja siinä tapauksessa menetetään vain rahaa.
Toinen virhe on, että on leikattu liikaa ja silmä ei mene kunnolla kiinni. Omalla kummitädilläni kävi aikoinaan näin ja siitä seurasi runsaasti ongelmia. Kummitädilleni leikkauksen teki julkisella puolella silmälääkäri. Itse en menisi silmälääkärille leikkaukseen, vaan plastiikkakirurgille. Plastiikkakirurgilta saa monipuolisemman tiedon siitä, mitä kaikkea silmänympäryksille pystyy tekemään. 
Varmaan itsellänikin on tuo leikkaus edessä ja valitsisin siihen Hämeenlinnan Mehiläisestä Terhi Järvisen. Hänen työn jälki on erinomainen ja kokemus riittää moniin erityisiinkin asioihin. 

Silmäpussit häiritsevät näkemistä

On hyvin yleistä, että iän myötä yläluomi alkaa valumaan näkökentän päälle ja näkeminen vaikeutuu. Jotkut eivät tätä itse huomaa, vaan he alkavat kompensoimaan pään asennolla tai otsan rypistelyllä puuttuvaa näkökykyä. 
Tiedän tapauksia, joissa niskavaivat johtuivatkin siitä, että lihakset jännittyivät huonon pään asennon takia. Ihminen voi huomaamattaan kääntää päätään niin, että roikkuvien luomien alta näkisi paremmin. Lähes jokainen ikääntyessään hyötyisi siitä, että silmäluomea nostettaisiin, jottei se valuisi näkökentän päälle.
Plastiikkakirurgin luonahan voi käydä ihan vain kyselemässäkin, mitä silmänympäryksille voisi tehdä, eikä heti tarvitse varata leikkausaikaa. Myös minulta voi kysyä mielipidettä, miltä tilanne minun silmääni näyttää. Neuvon aina mielelläni asiakasta toiselle asiantuntijalle, jos itse en asialle mitään voi. 
Mikään kasvohoito ei voi poistaa silmän päälle valunutta yläluomea, vaan silloin paras osoite on plastiikkakirurgi. Suosittelen myös, että leikkaus tehdään Suomessa ja tunnetussa lääkäritalossa. Ulkomaille lähdettäessä on aina turvatonta, koska lääkäreitä ja hoitopaikkoja on niin monenlaisia. Itse en lähtisi ulkomaille mihinkään leikkaukseen, kun en uskalla mennä edes kasvohoitoon maailmalla. 



⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 8.1.-24 asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi16:09

    Joka päivä käydä silmänympärysvoidetta. Näinhän se on. Lahipuhtautta@gmail.com

    VastaaPoista