keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Pigmenttiläiskät torjutaan nyt!

Aika moni nainen kärsii uv-säteilyn aiheuttamista pigmenttiläiskistä eli maksaläiskistä ja ne alkavat tummua heti ensimmäisten auringonsäteiden pilkahdettua. Siksi juuri nyt kannattaa aloittaa torjuntataistelu pigmenttiläiskiä vastaan.


Pigmenttiläiskien ennaltaehkäisy ja hoito kannattaa aloittaa juuri nyt!


Ennaltaehkäisy on tärkein hoito pigmenttiläiskille

Pigmenttiläiskien ennaltaehkäisy on paljon helpompi ja tehokkaampi hoito pigmenttiläiskille, kuin niiden poistaminen jälkikäteen. Jo syntynyttä pigmenttiläiskää on hyvin vaikea vaalentaa saati sitten poistaa. Pigmenttiläiskät syntyvät yleensä hormonin ja uv-säteilyn yhteisvaikutuksesta. Raskaus- ja imetysaikana pigmenttiläiskät ovat hyvin tyypillisiä ja ne häipyvät vasta useita vuosia raskauden jälkeen. Monet ehkäisymenetelmät lisäävät myös pigmenttiläiskien syntyä ja hormonikierukan käyttäjillä on lähes aina ongelmia ihon kirjavuuden kanssa. Myös monet lääkeaineet saattavat lisätä pigmenttiläiskien syntymistä. 
Jos viime kesänä iho on ollut kirjava ja pigmenttiläiskäinen, melko varmasti se on sitä ensi kesänäkin, ellei asialle tehdä jotain.
Tärkeintä on käyttää tehokasta aurinkosuojaa ja viidenkympin suojakerroin on paras. Uv-säteily on alkukeväästä hyvinkin voimakasta jopa pilvisenä päivänä, kun säteily heijastuu myös lumesta. Jo parin tunnin ulkoilu aurinkoisella säällä näin lumikelillä aktivoi pigmenttiläiskät tummumaan. 
Dermalogican Dynamic Skin Recovery SK50 (50ml 84€ 100ml 138€) on hoitava päivävoide, missä on samalla viidenkympin suojakerroin. Dynamic Skin Recovery on sen verran hoitava ja kosteuttava, että se riittää yksinään suojaavana päivävoiteena alle -15 asteen pakkasella. 
iS Clinicalin Eclipse SK50 (100g 59€) on kevyempi päivävoide ja suosittelen sen alle hoitavamman voiteen silloin, kun lämpötila on pakkasella. Eclipse sk 50 on saatavilla värittömänä ja hyvin kevyesti sävytettynä. Tuo värillinen voide sulautuu täysin ihon omaan sävyyn, eikä näytä meikiltä. Hyvät voiteet Eclipsen alle ovat Tähtitarjouksena oleva Stabilizing Repair Cream NYT 59€ (73€) tai iS Clinicalin Sheald Recovery Balm (60g 89€). 



Seerumit hajottamaan pigmenttiläiskiä 

IS Clinicalilla on aivan loistava ja edullinen hoitopakkaus, jossa on kaikki, mitä pigmenttiläiskien ehkäisyyn tarvitaan. Tämä Pure Radiance Collection (310€) sisältää Cleansing Complex (55€) -puhdistusgeelin, Brightening Complex (173€) -voiteen, Brightening Serum (15ml 94€) -seerumin ja Eclipse SK50 (59€) aurinkosuojallisen päivävoiteen. Kaikki neljä tuotetta ovat normaalikokoisia ja ostaessasi ne näin yhdessä, säästösi on lähes sata euroa! Tuotteet riittävät noin 2-3 kuukautta käytössä ja tuo Eclipse SK50 riittää yleensä yli neljä kuukautta. 
iS Clinicalin seerumeista on aina saatavilla kahta kokoa ja myös tästä pigmenttiä hajottavasta Brightening Serumista on saatavilla 30ml (162€). Tämä Brightening Serum on ihon väriä tasoittava sekä heleyttävä ja sitä kannattaa käyttää, vaikka varsinaisia pigmenttiläiskiä ei olisikaan. Se kirkastaa ihoa ja poistaa talven tuomaa harmautta.
Dermalogicalla on myös oma pigmenttiläiskiä hajottava PowerBright -tuotelinja, jossa on PowerBright Dark Spot Serum (105€) seerumi, PowerBright Moisturizer SK50 (78€) päivävoide ja PowerBright Overnight Cream (93€) yövoide. 
Tämä PowerBright Overnight Cream on erittäin suosittu yövoide, vaikka pigmenttiläiskiä ei olisikaan. Se on hyvin kevyt geeli, joka imeytyy nopeasti. Monet vaihdevuosi-ikäiset, jotka kärsivät hikiaalloista öiseen aikaan, pitävät tästä voiteesta, koska se ei tunnu hikoilun myötä yhtään tahmealta.



⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 9.-22.1.-24


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti