maanantai 15. tammikuuta 2024

Pakkassuojaa iholle

Ensimmäiseksi muistutan, että mikään voide ei suojaa ihoa jäätymiseltä. Kun kirjoitan ihon suojaamisesta, tarkoitan suojautumista muilta talven haitoilta. Ainoastaan kevyt kangas, esimerkiksi kommandopipo, estää ihoa jäätymästä.


Tähtitarjouksena oleva Dermalogican Stabilizing Repair Cream hoitovoide on erinomainen tuote yöksi ja päiväksi estämään talven haittoja.


Suojaa iho talven haitoilta

Suurimmat haitat talvisäästä on lämmönvaihteluiden aiheuttama couperosa eli laajentuneet pintaverisuonet ja sisälämmityksen kuivattava vaikutus. Hyvin usein sisälämmityksen kuivattama iho on altis couperosalle, koska ohut ja kuivunut iho ei pysty suojaamaan pintaverisuonia.
Yksinkertaistettuna ihon hyvä kosteustasapaino on helpoin keino vähentää couperosan syntymistä. Tällä hetkellä Tähtitarjouksena oleva Dermalogican Stabilizing Repair Cream NYT 59€ (73€) hoitovoide on erinomainen tuote yöksi ja päiväksi estämään talven haittoja. 
Stabilizing Repair Cream rauhoittaa myös jo syntynyttä couperosaa ja ehkäisee ihon punoittelua ja kuivumista. Tämä voide sopii hyvin myös meikin alle, koska se imeytyy helposti, vaikka on täyteläinen balsamivoide. 
Couperosa-iholle hyvä seerumi on Ultra Calming Serum Concentrate (68€), joka sopii näin talvella ihan kaikille ihotyypeille. Se vahvistaa pintaverisuonten seinämiä ja vähentää niiden pysyvää laajentumista. Ultra Calming Serum Concentrate sopii hyvin myös atoopikoille, joiden iho helposti punoittaa. Tämä seerumi rauhoittaa myös kuivuudesta johtuvaa kutinaa ja hilseilyä. 

Kissat tiesivät, että talvesta tulee kova

Kerroin syksyllä asiakkaille ja näissä blogijutuissa, että kissat ennustavat kovaa pakkastalvea. Kissat yleensäkin lisäävät syömistään syksyllä ja varautuvat rasvakerroksella talvea varten. Näin ainakin tekee meidän kissat, jotka ovat kosketuksissa ulkoilmaan ulkoiluhäkissään. Tietenkään kissat eivät ole ulkona käyneet marraskuun jälkeen, mutta muulloin ne saavat viettää aikaa ulkona mielensä mukaan. 
Tänä syksynä meidän ja äitini kissat kolminkertaistivat syömisensä ja ruokakupit olivat jatkuvasti tyhjinä. Yleensä kissamme ovat ronkeleita ja ruokaa jää usein syömättä. Samoin pitkäkarvainen Vinski kasvatti jo marraskuussa paksun turkin, joka sillä on yleensä vasta talven päätteeksi maaliskuussa. 
Ilmeisesti kissat tunsivat luissaan tai jostain aavistivat, että tulee pitkä ja kylmä pakkastalvi. Varmaan niillä on luontokappaleina suurempi kosketus ympäristöönsä kuin meillä ihmisillä, joiden vaistot ovat jo ihan tylsistyneet.
Mieleeni tulee myös yksi sodan ajan kertomus luonnon reagointitavasta. Tämän tarinan on kertonut eversti, Mannerheim-ristin ritari Wolf H. Halsti kirjassaan Talvisodan päiväkirja. Hän oli ammattiupseeri ja vastasi Summan alueen huollosta talvisodan aikana 1939. Tämä oli juuri se lohko, jossa sotivat janakkalaiset ja hämeenlinnalaisetkin. 
Suomen joukot ryhmittyivät rajanpintaan jo lokakuussa 1939 ja odottivat, mitä Neuvostoliitto tekee. Jännitys on täytynyt olla sietämätön ja joukot valmistautuivat torjumaan hyökkäyksen. Neuvostoliitto hyökkäsi 30.11. täydellä voimalla Suomen rajan ylitse.
Halsti kertoo kirjassaan, että muutamaa päivää ennen hyökkäystä, luontokin hiljeni ja pakeni rajalta pois päin. Hän ammattiupseerina tunsi nuo Summan alueen metsät ja oli seurannut siellä luontoa jo vuosikausia. 
Hän kertoo kirjassaan, miten linnutkin hiljenivät ja odottivat, mitä tulee tapahtumaan. Hirvet, peurat, ketut ja muut eläimet pakenivat juosten sisämaahan päin pari vuorokautta ennen hyökkäystä. Tuossa Talvisodan päiväkirja -teoksessa on hieno kuvaus siitä, miten luontokin reagoi tähän odotukseen ja henkeäsalpaavaan jännitykseen. Itse uskon kyllä, että eläimillä on paljon paremmat vaistot kuin meillä ihmisillä.

Talvi siis jatkuu kovana vielä ainakin pari kuukautta, joten kannattaa ostaa nyt Stabilizing Repair Cream, jotta iho selviytyy hyvin talven ylitse. 




⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 9.-22.1.-24


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti