sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Ihmisen täytyy huolehtia itsestään

Koin erään asiakkaani kanssa erityisen hoitohetken, joka antoi mietittävää vielä jälkikäteenkin. Asiakas sairastaa dementiaa ja hänen tyttärensä, joka on vakioasiakkaani, huolehtii siitä, että äitikin pääsee säännöllisesti kasvohoitoon. 



Ihmisen täytyy pitää puolensa

Tämä asiakas on reippaasti yli kahdeksankymppinen ja reipas, iloinen ihminen, mutta keskustelumme kiertävät samaa rataa muistisairauden takia. Nyt hänelle tärkeä keskustelun aihe oli ihmisen terveys ja hyvinvointi. Hän kertoi minulle moneen kertaan elämänoppinsa siitä, että ihmisen velvollisuus on hoitaa itsensä ja ihonsa hyvin, koska se on itsestään tykkäämistä. Ihmisen pitää tykätä itsestään, koska kuka muukaan välittäisi sellaisesta ihmisestä, joka ei itse itsestään välitä. 
Kasvohoidon yhteydessä hänelle tehdään aina kestovärjäykset ja hoidon päätteeksi laitetaan huulipunaa ja poskipunaa. Tämä on sitä varten, että kotona oleva puolisokin ilahtuu, kun näkee huolitellun vaimonsa. Sain häneltä myös ohjeen, että meikit ja kaunistautuminen on itseä varten, mutta myös siksi, että miehenkin on kiva katsoa vaimoa, joka on nätisti laitettu. Asiakkaan mielestä ihmisen on ihan puolisonsakin takia huolehdittava ulkonäöstään, koska pitkässä avioliitossa on hyväksi, että viehätysvoima säilyy puolin ja toisin. 
Näissä asiakkaani ajatuksissa oli mielestäni paljon järkevää asiaa, mitä on hyvä ottaa muidenkin elämänohjeeksi. Eniten minua jäi mietityttämään, kun asiakas korosti sitä, että ihmisen täytyy puolustaa itseään, eikä asettua kenenkään sylkykupiksi. Nykyään keskustellaan paljon kiusaamisesta kouluissa ja työpaikoilla. Olen miettinyt, että eivätkö ihmiset enää oikein osaa puolustaa itseään tai mitään ikävää ei enää kestetä ilman, että joku ulkopuolinen puuttuu asiaan. 
Jokainen joutuu joskus panettelun tai kiusaamisen kohteeksi ja ei kaikessa voi hakea apua opettajalta tai esimieheltä. Ihmiseltä pitäisi löytyä omiakin konsteja selviytyä sellaisista tilanteista.


Huolehdi omasta hyvinvoinnistasi

Itselleni on erittäin tärkeää käynnit kampaajalla, kosmetologilla, hierojalla yms. Ne ovat arkielämän kohokohtia, kun pääsee johonkin hoitoon. Jo aamulla mieli virkistyy, kun muistaa pääsevänsä iltapäivällä vaikkapa hierojalle. 
Kasvohoito on monella tapaa ihmistä virkistävä, eikä kyse ole pelkästä ihonhoidosta, vaan koko olemus kohentuu, kun iho on kunnossa. Nyt näin vuoden aluksi olisikin hyvä tehdä uudenvuodenlupaus omaan hyvinvointiin satsaamisesta ja varata aika kasvohoitoon. Ellei itse sitä varausta tee, ei sitä kukaan muukaan tule tarjoamaan. 
Varsinkin nämä pakkaset aiheuttavat kuivuutta ja kireyttä jokaiselle iholle ja parempi olisikin ennaltaehkäistä pahinta kuivumista ennen kuin ihoon tulee hilseilyläiskiä. Edullisin kasvohoito on Kosteuttava & rentouttava kasvohoito (77€) ja siinä tehdään pitkä kasvohieronta, joka on ihanan rauhoittava. Käytetyt hoitoaineet sekoitan aina jokaiselle asiakkaalle erikseen ja myös tämä kasvohoito täsmäytetään jokaisen ihon tarpeiden mukaan. 
Ajanvaraus kannattaa tehdä pikaisesti, koska tammikuulla ei ole enää montaa vapaata aikaa. Jos säätila jatkuu tällaisena, nuo vapaat ajat täyttyvät äkkiä, kun ihmisten ihot alkavat kuivumaan.




⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 8.1.-24 asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10:55

    Huomaa että mitä enemmän ikää tulee sitä enemmän kiinnittää huomiota terveyteen.

    VastaaPoista
  2. ninajokelainen85@gmail.com

    VastaaPoista