maanantai 22. tammikuuta 2024

Pakkasajan ihon puhdistus

Erehdyin jälleen poukkoilemaan netissä ja luin erilaisia ohjeita ihon puhdistamiseen. Neuvoja löytyy niin laidasta laitaan, että kaikki on näköjään kelvollista. Tässä järkeviä ohjeita yli kolmekymppisille Suomessa eläville ihmisille.


Talviaikaan riittävä kosteutus ja ihon suojaus on tärkeää. Tarjouksessa oleva Stabilizing Repair Cream NYT 59€ (norm.73€) on siihen paras tuote.


Aamupesu ei ole kaikille välttämätön

Aika monena aamuna mittari on näyttänyt korkeita pakkaslukemia ja niillä keleillä ei yli viisikymppisen kuivaihoisen tarvitse pestä kasvojaan aamuisin. Omasta kokemuksestani pidän aamupesua tarpeettomana kovilla pakkasilla, mutta iho pitää siitä huolimatta kosteuttaa. 
Yleensä pyyhin silmät kostealla vanulapulla ja sumutan iholle reilusti hoitosuihketta esimerkiksi iS Clinicalin Copper Firming Mistiä (45€). Hoitosuihkeesta kostealle iholle levitän Dermalogican täyteläisen seerumin Smart Response Serum (148€) eli älyseerumin ja sen päälle Stabilizing Repair Cream NYT 59€ (73€) hoitovoiteen. 
Näiden päälle teen meikin ja iholle tulee useampi suojaava kerros. Yön aikana erittynyt hiki ja ihotali sekoittuvat hoitosuihkeen kanssa seerumiin sekä hoitovoiteeseen ja jäävät suojaamaan ihoa. Jos aamu-ulkoilu on pitkä, yli vartin verran, hoitotuotteiden ja meikin pitäisi antaa sulautua yli puoli tuntia ihon omaan suojakerrokseen. Heti meikin levityksen jälkeen jos pyyhälletään ulos, kasvot ovat kosteat ja kylmyys vaikuttaa ihoon enemmän.

Rasvainen iho puhdistetaan aina aamuisin

Kaikille niille, joilla on helposti rasvoittuva iho, suosittelen kunnollista puhdistamista myös pakkasaamuina. Talineritys on voimakasta myös yöllä varsinkin ihon hikoillessa ja tämän hiki/taliseoksen päälle ei meikki levity kunnolla.
Ihotali ei liukene pelkkään veteen, vaan tarvitaan hyvä puhdistustuote esimerkiksi iS Clinicalin Cleansing Complex (55€), joka sulattaa rasvaa ja hiukkasen myös kuorii. Jos heti aamusta on paljon ulkona, kannattaa tehokkaampi kuorinta tehdä mieluummin illalla kuin aamulla. Kevyt hilseily ihon pintakerroksessa lisää myös suojakerrosta kylmyyttä vastaan. 
Muuten kuorintaa ei minkään ihotyypin kannata talvellakaan vältellä, koska liiallinen hilseily taas estää hoitotuotteiden imeytymistä, eikä sekään ole järkevää. Suosittelen muutenkin järjenkäyttöä ihonhoidossa, eikä kannata uskoa kaikkia ulkomaalaisista lehdistä käännettyjä hoitojuttuja. Niitä kirjoittaa toimittajat, jotka eivät ole ikinä kuulleetkaan Suomen pakkasista.




⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 9.-22.1.-24


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

3 kommenttia:

  1. Mulla on pintakuiva rasvoittuva iho ja oon huomannut että pakkasilla mahdollisimman mieto ja kosteuttava misellivesi toimii silloin kun kaikki vesipesu tuntuu kuivattavan liikaa 👌🏻

    VastaaPoista
  2. Anonyymi12:52

    Mukana koska couperosa ihoni kaipaa juuri tuota🤗
    marikajachevy@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Paula18:17

    Aamuisin pyyhin vaan misellivedellä kevyesti ja sen päälle sitten kosteussuihkeet, seerumit ja voiteet. Kesällä, kun iho hikoilee yöllä, täytyy puhdistaa aamuisinkin paremmin.
    Paula.susanna@hotmail.com

    VastaaPoista