lauantai 20. tammikuuta 2024

Torju pintakuivuus hoitosuihkeella

Tämä pitkä pakkaskausi on saanut monen ihon kihelmöimään ja kiristämään pelkästään kuivuuden vuoksi. Todella kuiva sisäilma on yleensä suurin syy kuivumiseen, joka ilmenee hilseilynä, ihon harmautena ja kutisevana kireytenä.


Nopein ja helpoin tapa poistaa kuivan ihon pintakireyttä on hoitosuihkeet.


Pintakuivuus tuntuu ihon kireytenä

Terveessä ja hyvin hoidetussa ihossa on runsaasti vettä sitoutuneena ihosolukkoon. Hyvin kosteutettu iho on pehmeä, sileä ja joustava. Iho on myös läpikuultavan kirkas ja heleä, kun siinä on riittävä määrä kosteutta. 
Talvella lämmityksen aikana sisäilman kosteus vähenee ja se kiristää ihon pintaa. Ihon automaattinen toiminta pyrkii siirtämään syvemmistä solukerroksista kosteutta pintaan päin, jottei pintakerros kärsisi. Tästä seuraa se, että iho kuivuu syvemmistäkin solukerroksista muutamassa päivässä sisälämmityksen alettua. 
Sama reaktio tapahtuu, kun tullaan etelänmatkan lämpimästä ilmanalasta kylmään ja kuivaan Suomen talvisäähän. Iho pyrkii pitämään pintakerroksen joustavana ja työntää syvemmistä kerroksista kosteutta pintaan, josta se nopeasti haihtuu ja iho kiristyy. 
Sisälämmityksen kuivattama iho alkaa alle viikossa hilseillä ja ihon väristä tulee harmahtava ja epätasainen kuolleen solukerroksen takia. 
Nopein ja helpoin tapa poistaa tätä pintakireyttä on hoitosuihkeet, joita voi suihkepullosta sumuttaa vaikka meikinkin päälle. 


Hoitosuihkeita monelle ihotyypille

iS Clinicalilla on yksi hoitosuihke Copper Firming Mist (42€), joka sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja, mikä hidastaa ihon vanhenemista. Tässä mistissä on farmaseuttisen tason kupariyhdiste, joka parantaa kollageenin syntymistä. Tämä kupariyhdiste on aine, mitä on ihmisen verenkierrossa luonnostaankin ja siksi se on tehokas ihon toiminnan elvyttäjä. 
Tällä hetkellä olen ihan hurahtanut tähän hoitosuihkeeseen ja käytän sitä iltaisin useampaan kertaan ennen nukkumaan menoa. Suihkautan sitä myös yöllisellä vessareissulla, niin iho ei takuulla kiristä.
Kaikista suosituin hoitosuihke on Dermalogican Hyaluronic Ceramide Mist (47€), jonka sisältämä keramidiseos täyttää ihon pieniä juonteita ja ryppyjä sekä saa ihon näyttämään ja tuntumaan sileämmältä. Tämä hoitosuihke on itselläni päiväkäytössä ja suihkauttelen sitä pitkin päivää meikin päälle. 
Ultra Calming Mist (47€) on tehty herkälle iholle, joka punoittaa helposti. Tässä hoitosuihkeessa on raaka-aineita, jotka vahvistavat pintaverisuonten seinämiä ja ehkäisevät couperosan syntyä. Myös ruusufinniselle iholle tämä hoitosuihke on hyvä rauhoittaja.
Antioxidant Hydra Mist (50€) on kiinteyttävä ja kosteuttava vanhenevan ihon hoitotuote, joka elvyttää ihon kimmosäikeiden toimintaa. Tämä hoitosuihke korjaa myös uv-säteilyn haittavaikutuksia runsaan antioksidanttisuuden avulla.
Multi-Active Toner (47€) on eniten kasvovesimäinen hoitosuihke, joka neutralisoi pesuveden kuivattavaa vaikutusta. Multi-Active Toner on sopiva myös nuorelle iholle, joka on pintakuiva tai atooppinen. 

Suosittelen lämpimästi näitä hoitosuihkeita, koska pienellä vaivalla iholle saadaan merkittävä hoitovaikutus!





⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 9.-22.1.-24


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti