tiistai 2. heinäkuuta 2024

Hikoilu lisää epäpuhtauksia

On hyvin tyypillistä, että minulle tulee kesän lopulla uusia asiakkaita, jotka ovat ihmeissään iho-ongelmiensa kanssa. Tyypillisin ongelma on rasvoittuminen, mustapäät, tukkeumat ja tulehtuneet märkäpäiset finnit.


iS Clinicalilta löytyy useampi laadukas ja myös hoitava puhdistustuote.


Ihon vaikea tulehtuminen vaatii antibioottihoidon

Jos ihon tilanne on vaikea, kerron aina mitä ihotautilääkäri tilanteessa tekisi ja mitä minä voin tehdä. Hankalissa tapauksissa ihotautilääkärin ja kosmetologin yhteistyö antaa parhaan tuloksen. En koskaan hyppyytä asiakasta turhaan hoidoissa, vaan kerron suoraan, jos näen, ettei ihonpuhdistuksilla saa haluttua tulosta. 
Kerron tämän siksi, että olen nähnyt tapauksia, missä on jollain muulla kosmetologilla käyty useita kertoja ja iho ei ole siitä parantunut. Näissä tapauksissa asiakasta ei ole ohjattu ihotautilääkärille. Asiakkaan on vaikea itse päätellä, kuka olisi oikea taho auttamaan ihon tilanteessa ja kosmetologin pitää se kertoa aina selvästi. 
Kesällä näen jonkin verran taliköhnäihottumaa eli seborrooista ekseemaa ja tähän suosittelen aina lääkärin luona käyntiä. Jonkin verran taliköhnän aiheuttamia tukkeumia ja hilseilyä voi ihonpuhdistuksessa hoitaa ja olenkin saanut siinä hyviä tuloksia. Pääsääntöisesti kuitenkin olisi hyvä saada myös lääkkeitä taliköhnän hoitoon, koska pelkällä kosmetologin avulla se ei tokene. 
Taliköhnä on hyvin yleistä miehillä ja karvaisella ihoalueella eli parran, kulmakarvojen ja hiusrajan alueilla. 
Hyvin usein on niin, ettei asiakas itse tiedä, että hänellä on ihosairaus, joka vaatii lääkärin hoitoa. Taliköhnä näyttää asiakkaan silmissä tavallisena rasvoittumisena, missä on kuivaa hilseilyä. Näissä ihottuma-asioissa oma pitkä työkokemukseni on hyväksi, koska olen oppinut erottamaan taliköhnän, ruusufinnin, aknen ja tavallisen rasvoittumisen toisistaan. Jokainen näistä tarvitsee omanlaisensa hoidon.



Tehokas ihon puhdistaminen on tärkeää

Kesällä iho vaatii tehokasta puhdistustuotetta, koska hiki ja ihotali eivät liukene pelkkään veteen. Myös jotkut aurinkosuojavoiteet tukkivat ja rasvoittavat ihoa, jos niissä on paljon vaseliinipohjaisia raaka-aineita. Valitettavasti niin sanottu luontaiskosmetiikka on pahimpia iho-ongelmien aiheuttajia, koska niissä on paljon öljymäisiä ja ei-vesiliukoisia raaka-aineita.
Erinomainen puhdistustuote kaikille ihotyypeille on iS Clinicalin Cleansing Complex (58€) puhdistusgeeli, joka sulattaa kevyesti hilseilyä ja estää ihon tukkeutumisen. Cleansing Complex ei kuitenkaan kuivata ihoa, joten se on erinomainen myös kuivaihoisille.
Olen muutaman miesasiakkaani kohdalla nähnyt, miten hikinäpyt ja rasvoittuminen rauhoittuvat ihan pelkällä puhdistusaineen vaihdolla. Jos on taipumusta rasvoittumiseen ja ihon tukkiintumiseen kannattaa aina pitää kuorinta mukana ihon kotihoidossa. Tunnetuin kuorinta kautta maailman on Daily Microfoliant (68€) ja sen käyttö vähentää näkyvästi ihon hilseilyä, mustapäitä ja tukkeutumia. Suosittelen, että näin kesällä Daily Microfoliantia voi käyttää rasvaisella iholla jopa joka päivä ja kuivallakin iholla joka toinen päivä. 





⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 25.6.-8.7.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti