tiistai 30. heinäkuuta 2024

Iloa blogista

Olen kirjoittanut tätä blogia kohta viisitoista vuotta joka ikinen päivä ja yhä edelleen olen into piukassa, kun saan tehdä tätä kirjoitustyötä. Vielä ei ole tullut kertaakaan vastaan tilannetta, etten keksisi mitä kirjoittaisin.




Kirjoittaminen on kivaa

En voi, kuin kiittää itseäni, että aikoinaan aloitin tämän blogin. Koin niin paljon vastustusta, enkä saanut apua juuri keneltäkään, että oli työvoitto, kun pääsin kirjoittamisen alkuun. Suuret kiitokset kuuluvat HAMK:n viestintävastaavalle Lotta Lingolle ja tietokirjailija Katleena Kortesuolle. 
Kiitokset ansaitsee myös kaikki ne kirjoittamisen ammattilaiset, jotka ovat minua kannustaneet. Minulla on ehkä jopa harvinaisen paljon vakioasiakkaina äidinkielen opettajia, toimittajia ja tietokirjailijoita ja kaikki nämä kirjoittamisen ammattilaiset ovat minua kannustaneet ja kiitelleet tekstejäni. 
Arvostelijat ovat pääasiassa niitä, jotka luulevat olevansa osaavia kirjoittajia ja heidän itsetunto ilmeisesti nousee, kun saavat mollata minua. Nykyisin olen oppinut sivuuttamaan heidät täysin. 
Silloin, kun aloitin blogin, päätin, että 80% jutuistani on ihonhoitoa ja ammattiasiaa ja loput 20% sotahistoriaa, historiaa, matkailua, kirjoja ja kissoja. Aiheet ovat samoja, mitä juttelen päivän aikana asiakkaidenkin kanssa, mutta järjestys vähän erilainen. Suurin osa asiakkaistani eli noin 95% on vakioasiakkaita kymmenien vuosien takaa ja heidän kanssaan juttelu jää ihonhoidon osalta kahteenkymmeneen prosenttiin ja loput 80% on päivän politiikkaa, maailman tapahtumia, sotahistoriaa, historiaa ja matkailua sekä kissoihin ja koiriin liittyvää. 
Päätin heti aloittaessani, että kirjoitan joka päivä. Tiedostan, etten ole mikään Hemingway ja päätin korvata määrällä laadun. Tämä on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi ihan some-ammattilaistenkin mielestä, koska google nostaa hauissaan ylemmäksi niitä, jotka tuottavat itsetehtyä ja uutta sisältöä. 
Käytännössä tämä blogi on tärkein mainoskanava yritykselleni ja tulen jatkamaan tätä kirjoittamista samaan tapaan varmaan niin kauan, kuin henki pihisee. Olen tämän kevään aikana ollut mukana monissa yrittäjyyskoulutuksissa ja projekteissa ja on kiva huomata, että olen osannut tehdä juuri oikeita asioita somessa. Tietysti pitkä kokemukseni yrittäjänä ja jatkuva kouluttautuminen työn ohella on antanut minulle varmuutta yritykseni luotsaamisessa.



Blogin tilastoja

Olen ennenkin kertonut, että tilastot ovat intohimoni ja rakastan numeroita. Siksi minulle on tärkeää, että tässä Blogger -blogipohjassa on saatavilla paljon numerotietoa. Tähän mennessä olen kirjoittanut noin 5050 juttua ja lukukertoja on noin 1.6 miljoonaa, joka on ällistyttävä määrä. Lukukertoja kuukautta kohden on noin 25 000-30 000 eli lukijoita on tuhatkertainen määrä verrattuna hoitolan asiakkaisiin. 
Verkkokaupan vakioasiakkaille tämä blogi on tärkeä ohjekanava, mistä saa tietoa, ideoita ja neuvoja, miten ihoa pitää hoitaa. Tämä onkin ollut yksi syy, miksi aloitin tämän blogin. Koin minulla olevan niin paljon tietoa ja kokemusta ihonhoidosta, että oli harmi kuinka pientä ryhmää pystyin hoitolassani neuvomaan. Harmittelin sitä, miten iso osa ammattitaitoani menee hukkaan, kun kaikki ihmiset eivät pääse sitä hyödyntämään. Jo blogia aloittaessani tiesin, miten paljon netissä on ihonhoidosta ihan hölynpölyä ja suoranaista humpuukia. Halusin tuoda ”järjen äänen” keskusteluun kosmetologin työstä. Kohde ryhmänä minulla on aina ollut kaikki, ketkä netissä pyörivät, mutta käytännössä suurin osa lukijoista on itseni ikäisiä tai ainakin keski-ikäisiä. Kirjoitan niille, jotka yleensä eivät lue blogeja ja joille ei netistä löydy järkeviä ihonhoitoneuvoja. 
Keskustelen hoitolassa myös asiakkaiden kanssa näistä blogijutuista ihan päivittäin ja ihmiset ovat kiinnostuneet ihonhoitoneuvoistani. Viimeiset pari vuotta yleisin keskustelun aihe blogijutuistani on nämä kirjoittamani sotahistoriajutut. Ukrainan sodan myötä asiakkaillani on herännyt kiinnostus myös Suomen omiin sotiin eli talvisotaan ja jatkosotaan. Näistäkin aiheista puhun lähes päivittäin asiakkaitteni kanssa.
Nykyisin haaveni on, että voisin tehdä podcast-juttuja tai videoluentoja sotahistoriasta. Haluaisin kertoa ihmisille tarinoita menneisyyden sodista naisen silmin nähtynä. Minä en ole kiinnostunut aseista ja tulivoimasta, vaan ihmisistä ja siitä mitä pienelle yksittäiselle ihmiselle on tapahtunut järkyttävässä sodan kurimuksessa.


 



Huom. Fresh-up -kasvohoito NYT 75€ (norm.99€) ja kolmen hoitokerran sarja NYT 200€ (norm.297€). Tarjous on voimassa enää ke 31.7. asti, joten ole nopea! Varaa aika tai osta hoito verkkokaupasta.

Kauneushoitola Inkeri Valtonen
Raatihuoneenkatu 33 A 4
13100 Hämeenlinna
Puh. ja tekstiviestit: 050 5860 310
Sähköposti: info(a)kauneushoitolainkeri.fi



⭐️ Osallistu arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 23.7.–5.8.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Anonyymi09:12

    Hyvä, Inkeri!

    Kerronpa taas, että valitsin tämän hoitolan blogitekstien perusteella.

    Pitkästä matkastakin on kannattanut -, ja verkkokauppahan (eli Inkeri) toimittaa näitä erinomaisia tuotteita.

    Se, miten ihminen osaa kertoa työstään, osoittaa hänen perehtyneisyytensä. Oli kyse mistä tahansa ammatista.
    Lisäksi olen tietenkin kiinnostunut kissoista, historiasta ja sotahistoriasta.

    Toivottavasti jatkat työtäsi ja somea pitkään!

    Leena

    VastaaPoista
  2. Blogisi yhdistää asiantuntevuuden ja henkilökohtaisen lähestymistavan. Pitääkin tsekata linkit! gw

    VastaaPoista