torstai 18. heinäkuuta 2024

Holokaustin kieltäjät

Katsoimme viime viikolla elokuvan Denial, joka oli jo noin kymmenen vuotta vanha tositapahtumiin perustuva elokuva. Elokuvan aiheena oli oikeudenkäynti kahden historijoitsijan välillä, joista toinen oli holokaustin kieltäjä David Irving.




Väärennetty historia

Mitä enemmän uppoudun sotahistoriaan sitä enemmän huomaan, miten historiaa väärennetään. Tämä holokaustin ja juutalaisvainojen kieltäminen luulisi olevan asia, mitä ei olisi olemassakaan, mutta sitä kannattaa iso ihmisryhmä.
Monessa maassa on kiellettyä kieltää holokausti ja vuosi sitten siitä keskusteltiin Suomessakin. Niin pitkälle en ole asiaa selvittänyt saatiinko Suomen lakiin viime kesänä muutos, että holokaustin kieltäminen olisi rikos meilläkin. Mielestäni tämä laki pitäisi ehdottomasti tehdä ellei sitä ole jo tehty ja myös EU on patistanut viime vuosina Suomea tekemään tämän lain. Pohjoismainen vastarintaliike kiellettiin Suomessa muutama vuosi sitten ja sen jäsenet pitivät holokaustia valheena. Järjestö on kielletty, mutta äärioikeistoryhmät elävät edelleen ja vahvistuvat. Viimeksi tänä kesänä he pitivät kesäpäivät Ruovedellä.
Olen moneen kertaan lukenut somesta, että jotkut pitää holokaustin kieltämistä kieltävää lakia tarpeettomana, kun heidän mielestään kukaan ei voi holokaustia kieltää. Näinhän sitä äkkiseltään luulisi, mutta Suomessakin on iso ryhmä ihmisiä, jotka pitävät holokaustia ja Auschwitzia valheena. Meillä on myös kansanedustajia, jotka veljeilevät tämän rasistisen ihmisryhmän kanssa. 


Perusteluja holokaustin kieltämiselle

Olen itse joutunut kerran kuuntelemaan ihmistä, joka oli täysin vakuuttunut, ettei mitään juutalaisten kansanmurhaa ole tapahtunutkaan. Muutamia vuosia sitten, kun isäni vielä eli ja olin hänen mukanaan lääkärireissuilla, eräs taksikuski piti meille järkyttävän saarnan aiheesta.
Isäni mielellään jutteli ihmisten kanssa ja kun lähdimme kotipihasta parinkymmenen minuutin taksimatkalle keskussairaalaan, hän kysyi taksikuskilta oliko kuski ollut jo kesälomalla. Siitä alkoi aivan maaninen saarna hänen reissuistaan keskitysleireille. Mies julisti juutalaisten suurta valhetta, ettei mitään kansanmurhaa ole tapahtunut. Hän oli kuulemma kierrellyt keskitysleirejä ja todennut, että kyseessä on ollut juutalaisille tarkoitettu toipilaskoti ja kylpylaitos. Kaasukammioiden rauniot olivat kuulemma uima-altaiden ja kylpylän saunojen raunioita ja natsit olivat näillä leireillä halunneet suojella juutalaisia lavantaudilta, pilkkukuumeelta ja muilta tarttuvilta taudeilta, kun juutalaiset olivat niin likaisia. 
Mikään puheenaiheen vaihtoyritys ei taksikuskiin uponnut, vaan hän vain meuhkasi, miten Auschwitzissa on nykyään juutalaisryhmiä, jotka käyvät arjalaisten kimppuun. Häntäkin oli kertomansa mukaan juutalaiset kesällä sylkeneet, koska hän oli vaaleaihoinen ja sinisilmäinen. 
Tähän taksikuskiin oli täysin uponnut nämä holokaustin kieltäjien ”mukamas-historioitsijoiden” selvitykset, että juutalaiset miljonäärit keksivät koko holokaustin saadakseen syyn Israelin perustamiselle. Yksi syy holokaustin kieltäjien mielestä tälle valheelle on se, että se vei mielenkiinnon pois liittoutuneiden tekemistä sotarikoksista, kuten Saksan kaupunkien ilmapommitus. 
Väitteiden mukaan keskitysleirit perustettiin juutalaisten omaksi parhaaksi ja ne olivat lähinnä lepokoteja, missä juutalaiset pysyivät suojassa antiseministien hyökkäyksiltä. Jos joku oli kuollut keskitysleireillä se johtui tarttuvista sairauksista ja hiukan vähemmän ravitsevasta ruuasta, koska sotaa käyvällä maalla ruokavarat olivat kehnot kaikkien siviilien kohdalla. Mitään nälkiinnyttämistä ei ole tapahtunut ja kaasukammiot tehtiin vaatteille täiden karkoittamista varten. 
Mielestäni on täysin käsittämätöntä, että joku voi uskoa tähän salaliittoteoriaan, mutta näitä asian kannattajia on paljon. Varmaan Amerikassa alkaa kaikki salaliittoteoriat ja rasismi rehottaa, jos Trump pääsee valtaan. 




2 kommenttia:

  1. Holokaustin kieltäjien pitäisi kertoa eloonjääneille mihin kokonaisia perheitä ja sukuja katosi.. ei kuulosta lepokodilta ja parantolalta. Ja miten voi olla mahdollista, että Hitlerin aikana ja suoraan hänen käskyvaltansa alla olisi haluttu nimenomaan suojella juutalaisia jos perehtyy yhtään hänen kirjoituksiinsa ja puheisiinsa. Hitleriltä itseltään ja hänen kannattajiltaan? Monimutkaiselta kaavalta kuulostaa. Noh, salaliittoteoreetikot etsivätkin aina ne omaan agendaa palvelevat väitteet ja kääntävät ne vaikka miten päin, mustan valkoiseksi vaikka.

    Olen myös pöyristynyt miten voi olla tuollainen mahdollista ja uskottavaa jonkun mielestä. Mulla olisi niin mennyt hermot tuon taksikuskin kanssa! Toivottavasti ei satu omalle kohdalle koskaan.

    VastaaPoista
  2. Järkyttävää, miten joillekin uppoaa väärennetty historia, vaikka esimerkiksi tuo meidän naapurimaa on tehnyt samaa koko ajan ja nyt on taas uudelleen kirjoitetut historian kirjat siellä, myös Suomen osalta. Minusta ylipäänsä on vaarallista, että Suomessa on tuollaisia äärioikeistolaisia. Saati että ko. toimintaa "hyväksytään hiljaa", kun käytännössä pelaavat naapurimaan pussiin, mitä noita ulostuloja seuraa.

    Yksi tuttu on myös väittänyt holokaustia valheeksi, mutta muutkin jutut ovat niin käsittämättömiä, että salaliittoja ja uhkia tuntuu olevan kaikkialla. 🤔

    VastaaPoista