maanantai 30. syyskuuta 2024

Hämeenlinnan yrittäjänaiset liekeissä!

 Viikonloppu oli täynnä menoa ja meininkiä, ja nyt on helppo huokaista, että kaikki sujui hyvin. Hämeenlinnan Pimeän kaupan tapahtuma teettää aina paljon työtä ja samaan aikaan olleet Yrittäjänaispäivät lisäsivät kiirettä.

Sattuu ja tapahtuu

Ensin pitää kertoa, että posti piti taas kerran verenpaineeni korkealla ja aiheutti jännitystä viime tippaan asti. Yleensä Yrittäjänaispäivien iltagaala on iltapukutilaisuus ja minusta on tosi hauskaa välillä pukeutua näyttävästi.

Ostin mielestäni oikein kauniin vihreän paljetti-iltapuvun Tampereelta In Stock liikkeestä. Siitä tietysti piti lyhentää lähes puolimetriä pois, että se mallasi minun kokoiselleni. Jätin puvun liikkeeseen lyhennettäväksi ja sovittiin, että he postittavat sen minulle. Ihmettelin puolenviikon maissa, miksi pukua ei kuulu ja näin lähetyskoodista, että se oli Oitin postissa. Postille oli taas kerran tapahtunut moka ja lähettäjä joutui moneen kertaan ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, että toimitus jatkuisi oikeaan osoitteeseen. 

Olin ihan hepulissa ja mietin jo kakkosvaihtoehdonkin. Harmittelin sitäkin, että ellei puku ehdi näihin juhliin en sellaista ihan äkkiä missään tarvitse. Onneksi lauantaiaamuna tuli viesti, että paketti oli Hämeenlinnan postissa. Voitte uskoa, että harmittelin tätä nykyistä postilaitoksen epävarmuutta.
Onneksi tämä oli ainoa harminaihe, koska muuten Yrittäjänaispäivät onnistui todella hyvin. 

Juhlapukuni ehti onneksi tulemaan Yrittäjänaispäivien gaalaan 


Esittelimme Hämeenlinnan nähtävyyksiä hauskoilla videoilla pitkin päivää ja toivotaan, että ihmiset innostuisivat tulemaan uudestaankin Hämeenlinnaan. 

Nämä videot teki Miia Salminen (Sisältöstudio Miia Salminen Oy) joka tekee nyt myös minun hoitolani somenäkyvyyden. Miia sai todella paljon kiitosta upeasta työstään, ja oli ilo nähdä miten hyvän tekijän olen hoitolani työtiimiin saanut.

Miia Salminen (oik.) teki Yrittäjänaispäivissä esitetyt Hämeenlinna videot yhdessä Tiia Helénin (1.vas.), Enni Laukkasen (2. vas) ja Jenna Leinon (2. oik) kanssa.
 Jenna palkittiin myös gaalassa vuoden yhdistys aktiiviksi!


Yrittäjänaiset on yhteistyöverkosto

Olen kuulunut Hämeenlinnan Seudun Yrittäjänaiset ry:hyn niin kauan, kun se on ollut olemassa eli vuodesta 1987. Olin yhdistyksen ensimmäinen sihteeri ja ensimmäinen pitkäaikainen puheenjohtaja vuosina 1988-1992. Näiden yli kolmenkymmenenvuoden aikana olen ollut yhdistyksessämme monessa roolissa, milloin puheenjohtajana, milloin hallituksen jäsenenä.

Suurimman työn olen tehnyt valtakunnallisen Suomen Yrittäjänaiset ry:n hallituksessa ja varapuheenjohtajana. Olin yhteensä 14-vuotta liiton hallituksessa neljällä eri vuosikymmenellä. Minua kosiskeltiin moneen otteeseen liiton puheenjohtajaksi, mutta en pystynyt siihen lähtemään taloustilanteeni takia. Puheenjohtajuus olisi vienyt niin paljon aikaa, ja kaikki olisi ollut pois omasta firmastani, joten sellaista mahdollisuutta ei ollut. 

Käytin noina hallitusjäsenyysvuosinani noin kolmen viikon työpäivät vuodessa eli noin 15-20 arkipäivää joka vuosi, ja jo sekin tuli todella kalliiksi, koska se oli kaikki pois liikevaihdostani. Tietysti kaikkea ei voi mitata rahassa ja sainkin valtavasti ystäviä ympäri Suomen ja opin tuntemaan koko Suomen hyvin. 
Kävin monella paikkakunnalla heidän yhdistyksen 50-vuotisjuhlissa juhlapuhujana 1990-luvulla ja Suomen kunnat ja kaupungit tuli tutuksi. 

Kaikki ystäväni ja tuttavani ovat tulleet yrittäjänaisyhdistyksen kautta. Kaksi parasta ystävääni ovat kumpikin olleet yhdistyksen jäseniä jossain vaiheessa. Myös lapsuuden ystäväni, joka on minulle kuin sisar, oli yrittäjänainen 1990-luvulta. 

Nyt hoitolani tärkeimmät tukipilarit ovat tulleet yrittäjänaisten yhteistyön kautta. Kirjanpitäjä Tiina Pöhö on Tampereen yhdistyksen puheenjohtaja, ja nyt hoitolani somemarkkinointia tekevä Miia Salminen tuli tutuksi yhdistyskuvioissa. 

Enää en halua sitoutua hallituskuvioihin, mutta erilaisia projektiluontoisia tehtäviä otan mielelläni. Tällä hetkellä kuulun liiton edunvalvontatyöryhmään ja historiatyöryhmään. Hämeenlinnassa edustan yrittäjänaisia yrittäjäpoliittisessa työryhmässä. 
Olen ehdottomasti ihminen, joka mieluiten hoitaa edunvalvontaa ja asiallisia asioita. En ole kovin hyvä keksimään mitään hauskanpitojuttuja, eikä ne minua muutenkaan kiinnosta. Onneksi yhdistystoiminta tarjoaa jokaiselle jotain. 


Viikonloppu oli Verkatehtaalla oikein onnistunut, ja oli ihana nähdä tuttuja
ja uusia naisyrittäjiä ympäri Suomen 




Mukavaa alkavaa viikkoa!

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 24.9.–30.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti