torstai 5. syyskuuta 2024

Kuiva iho tarvitsee myös rasva-aineita

 Usein mielletään, että kuiva iho tarvitsee runsaasti kosteutta, ja ostetaan kosteuttavaa voidetta. Iän myötä iho ohenee ja kuivuu entisestään, ja silloin tarvitaan myös hoitotuotteita, joissa on suojaavia ja ihon pintaa vahvistavia rasva-aineita.


 iS Clinicalin Sheald Recovery Balm
                                      



Ikääntyvälle iholle ei pelkkä kosteus riitä

Tämänkin asian olen oppinut kantapään kautta, kun huomasin ettei pelkästä ohuesta kosteusvoiteesta seerumin päällä jäänyt enää hyvää tunnetta. Varsinkin päivän mittaan iltapäivän puolella alkoi tuntumaan, että iho kiristi ja tuntui kuivalta. 
Dermalogican ”peruskosteusvoiteet” esimerkiksi Skin Smoothing Cream (100 ml 79€, 150 ml 110€) ja Intensive Moisture Balance (100 ml 78€ ja 150 ml 108€) ovat aivan erinomaisia tuotteita kosteuttamaan, mutta rasvamolekyylejä niissä on vain kevyesti. 
Iäkkäällä kuivalla ja ohuella iholla pitää olla hoitovoide, joka sitoo ihon omaa kosteutta ja vahvistaa ihon suojabarriääriä. Tällainen voide on esimerkiksi Dermalogican Stabilaising Repair Cream (74€), josta pidän todella paljon. Siitä jää iholle hyvä joustava tunne ja iho siliää niin, että meikkivoide on kiva levittää. 
Stabilizing Repair Cream sopii yöksi ja päiväksi, ja se on erinomainen ärtyneelle ja helposti punoittavalle iholle. Se on myös todella hyvä tuote atoopikoille ja sitä voi käyttää kaiken ikäiset, myös teini-ikäiset nuoret. 
Käytössä tämä Stabilizing Repair Cream ei tule yhtään sen kalliimmaksi kuin nuo ohuemmat hoitovoiteet. Ohutta ja kosteuttavaa voidetta joutuu usein laittamaan monta kerrosta, että se poistaa atooppisen ihon kiristävän ja kutisevan tunteen. Stabilizing Repair Creamia ei tarvita kuin yksi ohut sipaisu, koska se levittyy niin hyvin ja sisältää runsaasti vaikutusaineita.


Hoitobalsami nopeuttaa arpien parantumista

iS Clinicalin Sheald Recovery Balm (60 g 96€ ja 15 g 38€) on suorastaan balsamia haavoille, jos näin runollinen ilmaisu sallitaan. Tämä Sheald Recovery Balm korjaa stressistä syntynyttä tulehdusreaktiota, joka yleensä näkyy atooppisena ihottumana, tai vaan yleisenä punoituksena ja kuivuutena. 

Sheald Recovery Balm nopeuttaa myös leikkaushaavojen parantumista tai muita ihon rikkoutumia. Olen kuullut kollegoiltani, että monet plastiikkakirurgit kieltävät apteekin arpivoiteiden käytön esimerkiksi silmänympärysleikkauksissa, koska ne tekevät liian ilmatiiviin kalvon. Tämä Sheald Recovery Balm on useiden plastiikkakirurgien ja ihotautilääkärien suosituslistalla erilaisten leikkausoperaatioiden jälkeen, koska se lisää ihon omaa parantumisprosessia. 

Sheald Recovery Balm sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka poistavat tulehdusta, mikä yleensä on ihon punoituksen ja atooppisen ihottuman taustalla. Antioksidanttipitoisuus on suuri, koska iS Clinical käyttää vain farmaseuttisen tason raaka-aineita, eli ne ovat hyvin puhtaita ja tasalaatuisia vaikutusaineita. 

Olemme taas menossa syksyä ja sisälämmitystä kohti, ja siksi atoopikkojen kannattaisi jo nyt varautua siihen, että iho alkaa kuivumaan. Mitä aikaisemmin aloittaa suojaavan tehohoidon, sitä helpommalla talvella pääsee. Siksi suosittelenkin, että atoopikkojen kannattaisi jo nyt ottaa Sheald Recovery Balm käyttöön. 


Mukavaa lämmintä syksyä sinulle!


⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 3.9.–9.9.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Huomaan atoopikkona, että iho on jo alkanut taas kuivua. Kesällä helteellä ei tule kun sipaistua kevyttä voidetta ja senkin hikoilee pois. Molemmat nämä voiteet on sopineet iholleni hyvin ja rakastan age Smart sarjan hoitovoidetta. Sillä ja Smart response seerumilla sain viime syksynä ihon nopeasti kuntoon. Tähtitarjoulsena oleva Youngblood voide on kans miellyttävä, mutta minulle talveksi liian kevyttä🥲

    VastaaPoista