perjantai 6. syyskuuta 2024

Lapsettomat kissanaiset ovat onnellisia

 Nyt näyttää siltä, että yhden maailman suurimman valtiomahdin, eli USA:n johtoon on nousemassa vanha mies, joka laukoo rasvaisia vitsejä, ja on mitä ilmeisemmin persoonahäiriöinen, ilkeämielinen sovinisti. 



Lapseton nainen on onnellinen

Trump on valinnut itselleen itsensä kaltaisen varapresidenttiehdokkaan J.D Vancen, joka myös päästelee suustaan sammakoita. Näiden kahden miehen johdolla USA:n naisten asema ottaa pitkän loikan taaksepäin ja samoin käy kaiken suvaitsevaisuuden suhteen. Eikä ainakaan tuo piikkikoroillaan kipittävä Melania Trump auta asetelmaa yhtään, koska hän vaikuttaa suostuvan kaikkeen, kunhan rahaa riittää. 

Minä näen aina punaista, kun aletaan vertailemaan ihmisiä sen mukaan, onko heillä lapsia vai ei. Yleensä tämä vertailu kohdistuu naisiin, koska ainakaan minä en ole koskaan kuullut tapauksesta, missä miehiä arvioidaan sen perusteella, onko heillä lapsia vai ei.
Trumpin varapresidenttiehdokas J.D Vance oli muutama vuosi sitten laukonut, että demokraatit ovat yksinäisiä ja onnettomia kissanaisia. Hän oli moittinut Kamala Harrisia epäpäteväksi, siksi ettei hänellä ole omia lapsia, vaan heidän lapset ovat Harrisin miehen ensimmäisestä avioliitosta. 

Nuo puheet ovat juuri sitä puppua, mitä olen joutunut kuulemaan monessa tilanteessa. Olen ollut useamman kerran eri järjestöjen liittokokouksissa, missä on hallituksen jäsentenvaalit. Monessa tilanteessa olen itsekin ollut ehdokkaana, ja jos muut ehdokkaat eivät millään muuten pärjää, nostetaan esiin tämä ”lapsikortti”. Lapsia saaneet naiset korostavat organisointikykyään ja kertovat voivansa tehdä useita asioita samanaikaisesti, koska ovat lapsiperheen äitinä sitä tehneet. Jotkut jopa röyhkeästi väittävät olevansa empaattisempia, kuin lapsettomat naiset. Tämä kaikki on täyttä kukkua, ja myös 
hyvin loukkaavaa. 

Hämmästyttävää on, etten ole missään vaalitilaisuudessa yhdenkään miehen kuullut ratsastavan sillä, että on isä. Miehet yleensä sivuuttavat nämä perhejutut täysin, eikä ne kyllä mihinkään luottamustehtäviin kuulukaan. Ei se yksinään tee kenestäkään pätevää, että on saanut lapsia.




Lapsettomuudella on helppo lyödä

Asiakaspalvelussa joutuu välillä kuuntelemaan monenlaisia loukkaaviakin kommentteja. Eräs jo edesmennyt asiakkaani, joka oli ammatiltaan lääkäri. selitti minulle, että koska en ole äiti, minun henkinen kehitykseni on jäänyt puolitiehen. 
Tämä oli hyvin loukkaava ja täysin väärä arvio, vaikka hän esitti asian vedoten ammattinsa tuomaan pätevyyteen. Yhtään hän ei tuossa tilanteessa huomannut, että kolmen lapsen äitinä hän oli puheväleissä ainoastaan enää yhden lapsensa kanssa. 

Kukaan ei myöskään ole noin vain pätevä arvioimaan toisen henkistä kehitystä. Joskus ihminen joutuu kovaan henkiseen myllytykseen jäädessään lapsettomaksi, ellei se ole oma halu. Tätäkään ei kukaan näe toisesta päältä päin, eikä tarvitsekaan nähdä. Joillakin lapsettomuus on oma valinta, toisille taas pakon sanelema tilanne, eikä kukaan ulkopuolinen pysty päättelemään kummasta on kysymys. Vääjäämätön tosiasia on, ettei lasten saanti ole itsestäänselvyys, ja lapset eivät ole ihmisen mitta. 
En tiedä miten paljon miehet nokittelevat toisillensa lapsettomuuteen liittyen, mutta sen olen karvaasti kokenut, että naiset kyllä käyttävät sitä lyömäaseena.

Senkin voin sanoa, että lapsettomat kissojensa kanssa elelevät naiset ovat varmaan onnellisempia, kuin monet muut. Mitään tutkimusta tästä ei ole tehty, mutta veikkaan, että kissojen emännät ja isännät ovat vähintäänkin yhtä tyytyväisiä, kuin perheelliset. 

Voin myös omakohtaisesti sanoa, että olemme mieheni kanssa hyvin tyytyväisiä eloomme neljän kissan kanssa, ja nuo J.D Vancen jutut ovat yhtä typeriä, kuin suurin osa Trumpinkin puheista.


Mukava kun viihdyit blogini parissa, rentouttavaa viikonloppua sinulle!



⭐️ Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 3.9.–9.9.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä





4 kommenttia:

  1. Anonyymi09:17

    Niinpä. Tässä nostettiin hyvin kissa pöydälle, ja pystyn samaistumaan kertomaasi. Itsekin lapsettomana usein kuulee ikäviä kommentteja ja sinkkuna moni jaksaa päivitellä että ei varmasti löydy kumppania kun en halua lisääntyä, kyse ei ole halusta, vaan omalla kohdallani siitä, etten pysty. Pystyminen ja haluaminen ovat vastakohtia. Itse olen täysin tyytyväinen ja onnellinen myöskin kissojen kanssa, yhden vanhemman ja yhden pienemmän kissapojan kanssa. 🩵 suviblaa@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10:44

    Jotain hyvin uhkaavaa on kombossa lapseton nainen ja kissa(t). Vielä jos on (jollakin hetkellä) ilman suhdetta, voi kamala.

    Tuo Inkerin ja kommentoijan kokema lapsettomuudella lyöminen on törkeätä ja käsittämätöntä, niin pientä. Omalla kohdallani on merkillistä, että en koskaan ole kuullut lapsettomuudestani ainoatakaan kommenttia ainakaan päin naamaa. Niin minulle tosin on sanottu, että minua ei voi lokeroida mihinkään, ja se ehkä liittyi perheettömyyteen.

    Muinaisesta sinkkuudesta olen kuullut yhden kommentin: Ai et ole saanut kiinni ketään. Kuinka ollakaan se tuli työyhteydessä sattumoisin Hämeenlinnassa kulttuurialan tekijältä, mikä oli erikoista.

    Mikäli lisääntyminen toisi kategorisesti hyviä ominaisuuksia ja täyttä onnea ihmisille, maailmassahan ei olisi yhtään typerää, epäeettistä, väkivaltaista, sotaisaa sekä onnetonta ja masentunutta ihmistä. Sen sijaan jopa ydinperheen sisällä on ääritapauksissa tappavaa lapsen kaltoinkohtelua ja lievempänä kyvyttömyyttä kasvattaa ja olla läsnä lapselle.

    Lisäksi lapsen kautta voi joutua kohtaamaan erinäisiä pieniä ja valtaisia ongelmia, joista jotkut voivat olla musertavia ja jotka heijastuvat koko lähipiiriin jopa vuosikymmenten ajan, eivät suinkaan rakentavasti.

    Ugh, olen puhunut.

    Leena





    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi12:21

      Vielä lisään: Olen ollut äärimmäisen onnellinen kissaveljeksistäni ja ihanasta koirastani. Antautuminen elämään niin ihanien otusten kanssa oli paras päätökseni ikinä.

      Se minulle on sanottu, että "kukaanhan ei puhu kissoistaan". Ilmeisesti siis kukaan järkevä tai cool. Tosin kun kirjoitin melkein ison sanomalehden sivun kokoisen tekstin kissoista merkittävään mediaan sain valtavasti palautetta, jopa tunnetuilta ja ammatissaan tunnustetuila henkilöiltä.

      Leena

      Poista
  3. Essi11:21

    Jösses mikä kommentti tuo, että henkinen kehitys jäänyt puolitiehen ilman lapsia. Aika ironista myös, että kukaan, joka on "henkisesti kehittynyt", ei kyllä sano muille noin.

    Yllätyn aina, miten huonosti ihmiset edelleen sietävät erilaisuutta ja haluavat kontrolloida muita. Varsinkin poliittiset ihmiset haluavat jatkuvasti sotkeutua yksityshenkilöiden yksityiselämän yksityisiin päätöksiin - ei näille ole mitään sijaa isoissa poliittissa linjauksissa. Aina tuntuu myös unohtuvan, ettei me tehtäisi yhteiskuntana minkäänlaista progressiota, jos kaikki olisivat identtisiä ja edustaisivat tasan yhtä näkemystä.

    Hohhoijaa. Onneksi järkeviä ihmisiäkin löytyy.

    VastaaPoista