maanantai 23. syyskuuta 2024

Viron synkkä historia

 Eilen kirjoitin siitä miten vaikeaa aikaa Suomi eli kahdeksankymmentävuotta sitten, kun Neuvostoliiton kanssa tehtiin rauhansopimus. Näin jälkikäteen voi sanoa, että Suomi valitsi oikean tien ja pääsi kuitenkin helpommalla kuin Baltian maat.


Neuvostoliiton miehitys tuhosi Viron



Neuvostoliiton miehitys tuhosi Viron 

Nykyisin suomalaisia käy Virossa todella paljon ja tätä turismia on harrastettu jo kymmeniä vuosia. Siitä huolimatta hyvin harva suomalainen edes tietää, miten vaikea menneisyys virolaisilla on. Meillä puhutaan paljon ylisukupolvisesta traumasta ja siitä miten nykyihmiset ovat saaneet sielun taakkaa sodan kokeneiden isovanhempien kautta. 
Virossa tämä taakka voi olla moninkertainen, koska vaiettuja vuosia kesti vuosikymmeniä. Neuvostoliitto miehitti Viron kesällä 1940 ja miehitystä edelsi tukikohtavaihe, kun Stalin saneli Baltian maille mitä osia otetaan Neuvostoliiton armeijalle. Suomihan ei suostunut näihin vaatimuksiin ja meillä alkoi talvisota. 


 

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 17.9.–23.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti