keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Kasvohoidoissa on käytetty mikrovirtaa jo lähes satavuotta

 Minulla on käytössä uusi ultraäänilaite, jota käytän lähes jokaisen kasvohoidon yhteydessä. Ultraäänivirta ei todellakaan ole mikään uusi asia, vaan olen käyttänyt sitä lähes parikymmentävuotta kasvohoitojen osana.





Mikrovirrat tehostaa kasvohoidon vaikutuksia

Tämän uuden ultraäänilaitteen myötä olen keskustellut useasti asiakkaiden kanssa sähkölaitteiden käytöstä ihonhoidossa. Suurin osa kuvittelee, että mikrovirrat ovat joku uusi juttu, joka on hiljattain otettu käyttöön. Tämä on täysin väärä käsitys, koska korkeafrekvenssivirtaa käytettiin jo 1920-luvun lopulla. Ensimmäiset kosmetologit valmistuivat Suomessa 1930-luvun alussa ja Suomen Kosmetologien Yhdistys eli SKY perustettiin muutama vuosi myöhemmin. 

Heti kosmetologien työn alkuvaiheissa otettiin käyttöön sähkövirtalaitteet ja niiden uranuurtaja oli suomalaisen kosmetologian äiti Margit Grönroos. Margitin puoliso sairasti astmaa ja kärsi hengitysvaikeuksista ja häntä varten ostettiin ulkomailta korkeafrekvenssilaite, jolla käsiteltiin poskionteloita ja nenän ympärystää. 

Siinä huomattiin, ettei tuo hengitys parantunut, mutta iho alkoi parantumaan ja finnit ja muut tulehdukset väheni. Vielä nykyäänkin korkeafrekvenssivirta on käytössä ihonpuhdistusten yhteydessä ja sillä desinfioidaan tulehtunutta ihoa. 

Ultraäänivirta parantaa ihonpuhdistuksen tulosta

Olen tosiaan käyttänyt ultraäänilaitetta toistakymmentävuotta kasvohoitojen alussa kuorinnan yhteydessä. Ultraäänivirta on nopeaa ja tehokasta värinää, joka nostaa huokosten pohjalta hikeä, ihotalia ja kuollutta solukkoa ihon pinnalle, mistä ne on helppo pestä pois. 

Tämä ultraäänivirta on lähes tuntumatonta, mutta tämä uusi laite on hiukan entistä kovaäänisempi ja elektrodi on leveämpi, millä voi käsitellä isomman alueen kerralla. Joillekin asiakkaille uusi laite on herättänyt paljon hämmennystä ja kysymyksiä joihin vastaan mielelläni. Huomaan hyvin miten tottuneita vakioasiakkaani ovat kasvohoidon kulkuun, koska tämä pienikin muutos vaatii sulattelua. 
Joillekin laitteen ääni on haasteellinen, mikä voi myös kertoa ääniyliherkkyydestä. Tämä on mielenkiintoinen asia siksi, että minä kuulen laitteen äänen vain aavistuksen omaisena sirinänä, mutta asiakas kuulee sen huomattavasti voimakkaampana, koska se kaikuu pääkallon luista. Hoitoaika on hyvin lyhyt ainoastaan 3-5 minuuttia ja uskon, ettei tuo ääni ole ylivoimainen kestettävä. 

Jossain vaiheessa 1990-luvulla ajateltiin, että ultraäänilaite voisi kokonaan syrjäyttää mekaanisen ihonpuhdistuksen. Näinhän ei käynyt, ja minäkin poistan mustapäät ja tukkeutumat mekaanisesti puristamalla. Kuitenkin ultraäänivirta helpottaa mustapäiden poistamista, koska se sulattaa ja pehmentää huokosissa olevaa ihotalia. 

Sitä ei tarvitse pelätä, että olisin ottanut hetken mielijohteesta harkitsematta uuden laitteen käyttöön. Jokainen kasvohoidon vaihe on tarkoin harkittu, ja työvaiheilla on selkeät perustelut. Vastaan myös mielelläni kaikkiin kysymyksiin, mitä hoitojen aikana asiakkaalle tulee mieleen. Kysykää rohkeasti, jos joku työvaihe jää mietityttämään. 


Aurinkoista päivää juuri sinulle!

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 17.9.–23.9.-24.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti